4 ψυχολογικά τρικ για να βελτιώσετε την απόδοσή σας!

Όλο και περισσότερο απασχολεί τον κόσμο η συσχέτιση της καλής ψυχολογίας με την εύρυθμη λειτουργία μας στην καθημερινότητα. Oι απαιτήσεις στο εργασιακό και οικογενειακό μας περιβάλλον είναι αυξημένες, με αποτέλεσμα η απόδοσή μας να μειώνεται δραματικά.  Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Psychology δείχνει πως κάποιες μικρές αλλαγές στον τρόπο σκέψης μας μπορεί να βελτιώσουν και την απόδοσή μας.  Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί οι τρόποι και ας τους υιοθετήσουμε για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό.

4 τρόποι για αυξήσετε την απόδοσή σας

  • Αρκεί να πιστέψετε στον εαυτό σας! Αναλογιστείτε τι πήγε στραβά την προηγούμενη φορά και παλέψτε να το διορθώσετε! Μην αφήσετε ένα ήδη γνωστό λάθος να επηρεάσει την πρόοδό σας. Αυτήν την φορά μπορείτε να τα πάτε καλύτερα!
  •  Όλα τα πράγματα που προσπαθούμε να επιτύχουμε θέλουν και τον κατάλληλο τρόπο. Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του κουμπιά για να λειτουργήσει. Ξεκουμπώστε λοιπόν ένα ένα αυτά τα κουμπάκια και επιτύχετε ευκολότερα τους στόχους σας. Βελτιώστε την συμπεριφορά σας για να βελτιώσετε και την απόδοσή σας. Βάλτε στόχους και διαχειριστείτε τους καλύτερα αυτήν την φορά.
  •  Μην μένετε μόνο στην σκέψη θα σας έλεγε κάποιος. Εμείς σας βεβαιώνουμε πως η έντονη σκέψη του επιθυμητού αποτελέσματος, βοηθάει και στην πραγματοποίησή του. Με λίγα λόγια κάντε το εικόνα, όπως πολύ συχνά λέμε. Κάντε εικόνα την επιτυχία σας και αυτόματα η απόδοσή σας θα αυξηθεί, ώστε να πετύχετε αυτό που λαχταράτε!
  •  Δεν αρκεί όμως μόνο να φανταστείτε την ικανοποίηση που θα πάρετε μόλις τα καταφέρετε. Είναι εξίσου σημαντικό να αναλογιστείτε ποια είναι η κατάλληλη θετική  συμπεριφορά για να φτάσετε εκεί. Για την ακρίβεια είναι το κλειδί της επιτυχίας σας. Σκεφτείτε λοιπόν πολύ καλά και μελετήστε προσεκτικά τις κινήσεις σας!

Δούλεψε με τον ευατό σου

Εσωτερικός μονόλογος! Ναι καλά καταλάβατε! Μιλήστε με τον εαυτό σας και κατανοήστε πως τα εμπόδια στη ζωή είναι δεδομένα. Μην επιτρέψετε στο άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα να μειώσουν την απόδοσή σας και να σας κάνουν να σκέφτεστε σαν αποτυχημένοι. Όπως εξασκείτε και το σώμα σας, κάντε το ίδιο με τον εγκέφαλό σας. Το πιο σημαντικό βήμα για να επιτύχειτε όλα τα παραπάνω είναι να είστε ειλικρινείς με τον ευατό σας.

Μην σκέφτεσαι την αποτυχία

Όσο περισσότερο σκέφτεστε τις αποτυχημένες σας στιγμές, τόσο περισσότερο αυξάνετε τις πιθανότητες να αποτύχετε ξανα. Πολλές φορές το κλισέ “σκέψου θετικά” έχει πράγματι επιπτώσεις προς όφελός μας. Αλλάξτε την σκέψη σας, κάντε την  πιο θετική. Μην πείτε “δεν πρόκειται να χάσω βάρος ποτέ”, αντ’ αυτού πείτε “Μπορώ και θα χάσω τα περιττά μου κιλά”. Δεν είναι δυνατόν να πετύχουμε κάτι, εάν εμείς οι ίδιοι δεν το πιστεύουμε. Μην κάνετε το λάθος να σκεφτείτε πως η μία αποτυχία φέρνει την άλλη. Όχι! Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να αποφύγετε.

Σχετικά άρθρα