Rainbow cake:Νόστιμο σπιτικό κέικ για να ξετρελαθούν τα παιδιά στο παιδικό πάρτυ!

Είτε πρόκειται για κάποιο παιδικό πάρτυ, είτε απλά για μία συγκέντρωση φίλων, οι μαμάδες της παρέας, σίγουρα θα ψάχνετε ιδέες για να γλυκάνετε τους μικρόυς μας φίλους. Εάν θέλετε να αποφύγετε να ψωνίσετε τα γλυκά για τα παιδιά σας και τους φίλους τους από κάποιο κατάστημα, πολύ καλά κάνετε!

Έτσι θα είστε σίγουροι για την ποιότητα που προσφέρετε στα παιδιά σας και τα αγνά υλικά που θα έχετε χρησιμοποιήσει. Με μέτρο τα παιδιά μας μπορούν να απολαύσουν ένα γλύκισμα που θα τα ευχαριστήσει, γι’ αυτό με την συνταγή που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω, μπορείτε να έχετε τον έλεγχο για το τι τρώει το παιδί σας.  Επιπλέον θα πάρετε την χαρά να ετοιμάσετε εσείς η ίδια το γλυκό που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας.

Ψωνίστε τα πιο αγνά υλικά και ξεκινήστε. Έξτρα μπόνους εάν μαγειρέψετε μαζί με τα παιδιά σας, η συμμετοχή στην διαδικασία παρασκευής αφενός είναι εκπαιδευτική και αφετέρου θα προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση στους μικρούς σεφ!

Rainbow cake

Η ζύμη του rainbow cake είναι η βασική ζύμη του κέικ στην οποία προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής και τη γεύση που μας αρέσει (ξύσμα λεμόνι, πορτοκαλί, βανίλια κλπ).

Για την ζύμη

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400-440 ζάχαρη ανάλογα με το ποσό γλυκό το θελουμε
  • 4 αυγά
  • 210 γρ. γάλα (οποιοδηποτε γάλα χρησιμοποιείτε)
  • 2 βανίλινες
  • Προαιρετικά ½ κουταλάκι γλυκού ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι.

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη όσο χρειαστεί για να ομογενοποιηθούν σε μια ωραία αφράτη λασπίτσα (με δυνατό μίξερ χειρός θα χρειαστούν 3-4 λεπτά).
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα (με όποιο μίξερ χρησιμοποιούμε).
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά και το αλεύρι, τις βανιλίνες, το ξύσμα (αν βάλουμε) και στο τέλος ανακατεύουμε για λίγο τη με σπάτουλα, ώστε να έρθει όλη η ζύμη από τα τοιχώματα στο κέντρο του σκεύους μας.
  4. Σε ένα μπωλ χωρίζουμε όση ζύμη χρειάζεται για να καλύψει το ταψάκι μας με ύψος περίπου ένα πόντο.
  5. Στην ποσότητα αυτή προσθέτουμε όσες σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής χρειαστεί για να πάρει η ζύμη το χρωμα που θελουμε.
  6. Μόλις μας ικανοποιήσει η απόχρωση βάζουμε στο ταψάκι μας την χρωματιστή πια ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 15-20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο).
  7. Βγάζουμε την στρώση του κέικ από το ταψάκι και αφήνουμε να κρυώσει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε όλα τα χρώματα που θελουμε.
  8. Εναλλακτικά μπορούμε να ψήνουμε ταυτόχρονα πολλές στρώσεις ανάλογα με το πόσα ταψάκια έχουμε.

Για την βουτυροκρεμα θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 600 γρ. άχνη ζάχαρη.
  • 4 κ. σούπας γάλα
  • 3 βανιλινες
  • Μια κουτάλια χυμό λεμονιού ή ότι άλλη γεύση προτιμάτε

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το βούτυρο στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει.
  2. Σιγά σιγά ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα, τις βανιλινες και το χυμό λεμόνι.

Συναρμολόγηση

  1. Σε μια έπιφανεια που έχουμε στρώσει λαδόκολλα τοποθετούμε μια στρώση κέικ.
  2. Στη συνέχεια απλώνουμε βουτυρόκρεμα.
  3. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τοποθετήσουμε όλες τις στρώσεις τη μια πάνω από την άλλη.
  4. Στο τέλος απλώνουμε τη βουτυρόκρεμα σε όλη την επιφάνεια του κέικ και στα πλαΐνά.
  5. Για το τελείωμα μπορούμε να  διακοσμήσουμε  με πολύχρωμα κουφετάκια ή ό, τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας.

Αυτό ήταν, τελειώσατε! Τώρα αφήστε τους μικρούς μας φίλους να απολαύσουν την δημιουργία σας!

Σχετικά άρθρα