4 ιδέες για σπιτικές μάσκες προσώπου με αγγούρι για λαμπερή επιδερμίδα!

Το δέρμα μας και ειδικά το πρόσωπό μας χρειάζεται συνεχή ενυδάτω σηκαι φροντίδα.  Είναι συνεχώς εκτεθειμένο στον αέρα, επομένως και στη σκόνη και σε όλους εκείνους τους μικροοργανισμούς που αν δεν απομακρύνουμε, δημιουργούν στίγματα και σπυράκια. Για αυτό η φροντίδα του προσώπου μας θα πρέπει να βρίσκεται στο νούμερο 1 των προτεραιοτήτων μας καθημερινά.

Εμείς σας προτείνουμε διάφορες σπιτικές μάσκες με αγγούρι για να τις φτιάξετε μόνες σας και να χαρίσετε λάμψη και ζωντάνια στην επιδερμίδα σας. Μην ξεχνάτε πως πάντα πριν την οποιαδήποτε μάσκα πρέπει να έχετε καθαρίσει πολύ καλά το πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας ντεμακιγιάζ.

 Η μάσκα προσώπου με αγγούρι δεν είναι μόνο μία, μπορεί να συνδυαστεί με διάφορα συστατικά όπως ντομάτα, αλόη βέρα, αβοκάντο και να έχει η κάθε μία διαφορετικά οφέλη για την επιδερμίδα σου.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά:

1 . Aγγούρι και αλόη βέρα:

Ξεφλούδισε και τρίψε το μισό αγγούρι για να αναμειχθεί με 1 κουταλιά της  σούπας αλόη βέρα. Τοποθέτησε στη συνέχεια το μείγμα στο πρόσωπό σου για 15 λεπτά και θα έχεις ένα λαμπερό και φωτεινό αποτέλεσμα, μόλις αφαιρέσεις τη μάσκα!


2. Αγγούρι και ντομάτα: Ανακάτεψε το ένα τέταρτο του ξεφλουδισμένου αγγουριού με τη μισή ώριμη ντομάτα. Άπλωσε το στο πρόσωπο σου και κάνε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Άφησε το για 15 λεπτά για αποτέλεσμα αποτοξίνωσης.


3. Αγγούρι και μέλι: Ανάμειξε μισή κουταλιά της σούπας μέλι, μία κουταλιά της σούπας βρώμη και μία κουταλιά της σούπας  πολτό αγγουριού. Τοποθέτησε το για 15 λεπτά στο πρόσωπό σου και εάν έχεις ξηρή επιδερμίδα θα έχεις την καλύτερη και πιο γρήγορη ενυδάτωση που θα μπορούσες να είχες ποτέ.

4. Αγγούρι και αβοκάντο: Ανακάτεψε μισό φλιτζάνι πολτοποιημένο αβοκάντο με 2 κουταλιές πολτό αγγουριού. Άφησέ το στο πρόσωπό σου για 20 λεπτά, έχει ¨ηρεμιστική¨ επίδραση στα σπυράκια και τους ερεθισμούς.

https://assets.pinterest.com/ext/embed.html?id=310466968060955961

Αλπίδου Ευαγγελία 

Instagram:https://www.instagram.com/evangelie_alp/?hl=el

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ανακάλυψε πως να φτιάχνεις μάσκες προσώπου με συστατικά που ήδη έχεις στην κουζίνα σου

Σχετικά άρθρα