Pancakes με σπανάκι και τόνο: Πλήρες γεύμα με λιγότερες απο 500 θερμίδες!

Ψάχνετε εύκολες και λαχταριστές συνταγές για να ετοιμάσετε ευφάνταστα γεύματα; Και πολύ καλά κάνετε! Η υγιεινή διατροφή είναι το Α και το Ω στα πλαίσια της διατήρησης της γενικότερης υγείας μας. Έρευνες αποδεικνύουν και επιβεβαιώνουν  τον εξέχοντα ρόλο της ισορροπημένης διατροφής στην πρόληψη  πληθώρας ασθενειών.

Προσπαθήστε να κάνετε ακόμα και το υγιεινό φαγητό ελκυστικό για μικρούς και μεγάλους, συνδυάζοντας υλικά και προσθέτοντας χρώμα στις επιλογές σας. Μαγειρέψτε με μπαχαρικά και δώστε έξτρα γεύση στα πιάτα σας.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε μία πολύ εύκολη συνταγή για ένα πλήρες μεσημεριανό γεύμα με λιγότερες από 500 θερμίδες ανά μερίδα! Έτοιμο σε μόλις μισή ώρα!

Pancakes με σπανάκι και τόνο

Yλικά που θα χρειαστείτε:

Για την γέμιση

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 250 γρ baby σπανάκι
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 120 γραμμάρια  τόνο σε νερό
  • 200 γρ τυρί κότατζ

Για την ζύμη

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι ολικής αλέσεως

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τορτίγιες ή αραβικές πίτες ολικής άλεσης.

Για τη σαλάτα

  • 200 γρ κακαμπόκι
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 85 γρ ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 4 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο

Εκτέλεση:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο για λίγο.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί.  Ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας, τον τόνο και το τυρί cottage. Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε και αυτά  στην άκρη.
  • Χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι και 2 κ.σ. νερόγια να δημιουργήσουμε την ζύμη για τα pancakes.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε τη μισή ζύμη για τα pancakes  και στροβιλίζουμε γύρω από το τηγάνι για να καλυφθεί η βάση. Μαγειρεύουμε για λίγο μέχρι να δέσει και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε με ένα μαχαίρι για να ψηθεί και η άλλη πλευρά για 1 λεπτό. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
  • Βάζουμε τις τηγανίτες ή τις τορτίγιες σε πιάτα σερβιρίσματος, ρίχνουμε τη γέμιση με κουτάλι από τη μία πλευρά, τυλίγουμε σε ρολό και σερβίρουμε με τη σαλάτα.

Είναι δεδομένο πως τα παιδιά θα ενθουσιαστούν με την στγκεκριμένη συνταγή, ελπίζουμε το ίδιο και εσείς! Βάλτε ποδιά και ξεκινήστε! Και μηνξεχνάτε ό, τι και να μαγειρέψετε αν το κάνετε μνε αγάπη σίγουρα θα βγει πεντανόστιμο!

Σχετικά άρθρα