Γεύματα αγάπης και αλληλεγγύης μοίρασε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε άστεγους στο λιμάνι του Πειραιά

Το βράδυ της Κυριακής η πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, στην Πύλη 7. Εκεί μοίρασε ζεστό φαγητό σε άπορους και άστεγους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ειδικά αυτές τις μέρες που το κρύο είναι τσουχτερό και οι καιρικές συνθήκες δύσκολες, η πράξη αυτή έχει διπλή σημασία.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η πρόεδρος της Δημοκρατίας παραθέτει γεύματα αγάπης και αλληλεγγύης, δίνοντας έτσι λαμπρό παράδειγμα σε όλους μας. Συνοδεία της προέδρου ήταν ο Γιώργος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, οι «Γιατροί του Κόσμου» αλλά και δύο πρώην άστεγοι, οι οποίοι πλέον έχουν ενταχθεί σε προγράμματα.

Τα γεύματα ετοίμασε προσωπικά ο κύριος Βασίλης Μπέκας, σεφ της προεδρίας, που επίσης έχει συμμετάσχει και άλλες φορές σε ανάλογες δράσεις.

Στην συνέχεια η πρόεδρος επισκέφτηκε επίσης και την Δομή Κοινωνικής Ένταξης του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Η εν λόγω δομή φιλοξενεί περισσότερα από 90 άτομα τα οποία κοπιάζουν για να μπορέσουν να ενταχθούν και πάλι στην κοινωνία, με τον πλέον ομαλό τρόπο. Η πρόεδρος συζήτησε μαζί τους για  τα προβλήματά τους αλλά και για θέματα που τους απασχολούν.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε η ίδια «Για να μετατραπεί η αλληλεγγύη από λέξη σε ενέργεια, ικανή να θεραπεύσει, σε βάθος χρόνου, τα αναρίθμητα ανθρώπινα δράματα που εξελίσσονται γύρω μας και που μόνο αόρατα δεν είναι, χρειάζονται συγκεκριμένες δράσεις από την Πολιτεία, τους θεσμούς, τον καθένα μας ξεχωριστά. Ακόμα και η πιο μικρή πράξη μας μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Σχετικά άρθρα