Γιάκουμπ Γιάνκτο: Oλόκληρη η ομάδα “τον αγκάλιασε” όταν ο 27χρονος αστέρας του ποδοσφαίρου μίλησε ανοιχτά για την σεξουαλικότητά του

Σπάνια βλέπουμε εν ενεργεία αθλητές να κάνουν δηλώσεις δημόσια σχετικά με την σεξουαλικότητά τους. Παίρνοντας την απόφαση να το κάνουν ρισκάρουν κατά κάποιο τρόπο θα λέγαμε την επαγγελματική τους πορεία. Αυτό συμβαίνει φυσικά γιατί μεγάλο μέρος του κόσμου δεν είναι έτοιμο να δεχτεί και να σεβαστεί τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός. Πράγμα απαράδεκτο για την εποχή που ζούμε!

Ο Γιάνκτο μιλάει ανοιχτά για την σεξουαλικότητά του

Ο 27χρονος διεθνής Τσέχος ποδοσφαιριστής Γιάκουμπ Γιάνκτο αποκάλυψε πως είναι ο ομοφυλόφιλος και έγινε ένας από τους πολλούς που δεn φοβήθηκε την επικριτικότητα του κόσμου. Όπως δήλωσε δεν θέλει πια να κρύβεται για τη σεξουαλικότητα του. Ανεβάζοντας ένα βίντεο στο λογαριασμό που διατηρεί στο twitter προκάλεσε χιλιάδες ενθαρρυντικά σχόλια κάτω από αυτό, που υποστήριζαν την απόφασή του να μιλήσει δημόσια!

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής γίνεται ο πρώτος διεθνής παίκτης που ανακοίνωσε δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος και κέρδισε την συμπαράσταση όλων μας! Ο νεαρός αγωνίζεται στην ομάδα Σπάρτα Πράγας, ως δανεικός από την Χετάφε, ενώ έχει 45 συμμετοχές με την Εθνική Τσεχίας.

Χαρακτηριστικά είπε στο μήνυμα του:

“Γεια σας, είμαι ο Γιάκουμπ Γιάνκτο. Όπως όλοι, έχω τα προτερήματα και τις αδυναμίες μου. Έχω την οικογένειά μου, τους φίλους μου. Έχω τη δουλειά μου, που την κάνω όσο καλύτερα μπορώ, για χρόνια. Με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και πάθος.

Όπως όλοι, θέλω να ζήσω τη ζωή μου χωρίς φόβους, χωρίς προκατάληψη, χωρίς βία, αλλά με αγάπη. Είμαι ομοφυλόφιλος και δεν θέλω πια να κρύβομαι”.

Τι δήλωσε η Σπάρτα Πράγας

Η Σπάρτα Πράγας υποστηρίζει τον αστέρα του ποδοσφαίρου και με ανακοίνωσή της στο twitter είπε πως ο διεθνής αστέρας του ποδοσφαίρου έχει μιλήσει με την διοίκηση και τους συμπαίκτες του για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό από καιρό. Η ίδια η ομάδα παρότρυνε τον αθλητή να ζήσει την ζωή του και είπε χαρακτηριστικά πως τίποτε άλλο δεν έχει σημασία!

Δείτε ακριβώς την δήλωση της ομάδας:

Σχετικά άρθρα