Πεντανόστιμα και υγιεινά μπιφτέκια γαλοπούλας με σάλτσα γιαουρτιού, μόνο με 280 θερμίδες ανά μερίδα!

Εάν έχετε βαρεθεί να τρώτε τα ίδια και τα ίδια, τότε είστε στο σωστό μέρος! Μετά την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου αλλά και μετά την Τσικνοπέμπτη, όλοι λίγο-πολύ το ρίξαμε έξω. Μικρό το κακό, στην κυριολεξία. Σε περίπτωση που ακολουθούσατε κάποιο πρόγραμμα διατροφής, μην ανησυχείτε, διότι μελέτες δείχνουν πως το σώμα μας προσαρμόζεται εύκολα στις αμαρτίες της μίας μέρας.

Η νηστεία είναι προ των πυλών, αλλά εσείς δεν μπορέιτε να αποχωριστείτε το κρέας. Και πάλι κανένα πρόβλημα θα σας πω εγώ. Μπορείτε να αποτοξινωθείτε τρώγοντας ελαφριά και χαμηλά σε θερμίδες γεύματα, ώστε να αποκτήσετε και πάλι την φόρμα σας.

Έτσι σας παρουσιάζουμε σήμερα μία πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμα μπιφτέκια γαλοπούλας με την πιο δροσερή σάλτσα γιαουρτιού. Εύκολα και γρήγορα ετοιμάστε ένα πλήρες γεύμα για όλη την οικογένεια. Μόλις σε 15 λεπτά και με 280 θερμίδες ανά μερίδα αξίζει τον κόπο να την δοκιμάσετε. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Βάλτε ποδιά και ξεξινάμε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

450 κιμά γαλοπούλας
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες πιπεριάς τσίλι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​τριμμένο τζίντζερ

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

100 γρ γιαούρτι στραγγιστό

1 κουταλιά της σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού άνιθο, ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας λεμόνι

μισό κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ με απαλές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  1. Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο μαζί σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και χωρίστε το μείγμα σας σε τέσσερα ίσα μέρη. Πλάστε τα μπιφτέκια γαλοπούλας και μετά ψήστε τα για 5-8 λεπτά για κάθε πλευρά.
  2. Για την σάλτσα γιαουρτιού προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να μοιραστούν ομοιόμορφα. Δοκιμάστε την σάλτσα και αναλόγως προσθέστε περισσότερο αλάτι.
  3. Σερβίρετε τα μπιφτέκια γαλοπούλας με ρύζι basmati και σάλτσα γιαουρτιού στο πλάι!

Καλή σας απόλαυση!

Σχετικά άρθρα