Μητέρα και γιος που δεν γνώριζαν ο ένας την ύπαρξη του άλλου, συναντιούνται μετά από 20 χρόνια εξαιτίας ανάρτησης στο facebook

Χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο βρίσκονται σε αναζήτηση των βιολογικών τους γονιών, τους οποίους έχασαν κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες που τους επιφύλασσε η μοίρα.


Συγκλονίζει η ιστορία ενός Ιορδανού που πέρασε 20 ολόκληρα χρόνια ψάχνοντας την μητέρα του.
Ο Wissam Mohamed γεννήθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες, ενώ όταν η μητέρα του τον γέννησε, η ίδια αρρώστησε βαριά και χρειάστηκε να παραμείνει στο νοσοκομείο για μέρες. Ο μικρός τότε Wissam έμελλε να μεγαλώσει σε μία δυστυχισμένη οικογένεια, εφόσον ο γάμος των γονιών του βρισκόταν υπό διάλυση. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, αφού ο πατέρας του είπε ένα τεράστιο ψέμα που τελικά του διαμόρφωσε όλη του την ζωή.

Το τεράστιο ψέμα που του διαμόρφωσε την ζωή.

Ο πατέρας του φοβισμένος καθώς ήταν πως η μητέρα του μωρού θα ήθελε να πάρει το παιδί της και να γυρίσει πίσω στη γενέτειρά της, το Κάιρο, κοίταξε την μητέρα του παιδιού στα μάτια και της είπε πως το μωρό τους χάθηκε στην γέννα, πως δεν κατάφερε να επιβιώσει.

Η μητέρα Wissam, Reda Mahmoud συντετριμμένη από τα δυσάρεστα νέα που καθόρισαν την ζωή της, εγκατέλειψε τον άνδρα της και έφυγε για την Αίγυπτο.
Η Reda έζησε μια ολόκληρη ζωή πιστεύοντας πως ο γιος της έχει πεθάνει. Θρηνούσε το μοναχοπαίδι της κάθε μέρα της ζωής της, ενώ ο νεαρός πλέον Wissam ζούσε με τον πατέρα του στην Ιορδανία.
Εκείνη την εποχή και μάλιστα στην χώρα της Ιορδανίας δεν υπήρχε έλεγχος σχετικά με όλες αυτές τις διαδικασίες και δεδομένης της ισχυρής θέσης των που κατείχαν οιο άντρες η άτυχη γυναίκα δεν ανακάλυψε ποτέ το ψέμα του άντρα της.

Όλα άλλαξαν όταν ο Wissam αποφάσισε να ψάξει για τη μητέρα του

Πολλά χρόνια αργότερα, όταν ο Wissam ήταν πλέον ολόκληρος άντρας αποφάσισε να ψάξει την μητέρα του. Ήξερε ελάχιστα πράγματα για αυτήν, μόνο το όνομά της αλλά και το μέρος που διέμενε στο Κάιρο. Δεν ήξερε καν αν η μητέρα του ήταν ζωντανή.
Ο ίδιος έκανε πολλά ταξίδια στην Αίγυπτο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Όπως είχε μάθει η γειτονία που ζούσε η μητέρα του είχε καταστραφεί σε μεγάλο σεισμό του 1992. Παρόλα αυτά γνώριζε πως μέχρι και πριν τέσσερα χρόνια πως η μητέρα του ήταν ζωντανή, επειδή οι δικηγόροι του δεν είχαν βρει κάποιο καταχωρημένο πιστοποιητικό θανάτου.

Η θεία του Wissam ήταν αυτή που τον βοήθησε, βρίσκοντας παλιές φωτογραφίες της Reda. Δημοσίευσε τις φωτογραφίες αυτές στο διαδίκτυο , σε μια αιγυπτιακή ομάδα στο Facebook που ονομάζεται «Missing Children».


Η ομάδα ιδρύθηκε το 2015 και αποτελείται από 2 εκατομμύρια μέλη, μεταξύ των οποίων και 7000 εθελοντές που βοηθούν στην επανένωση οικογενειών.


«Ο γιος σου είναι ζωντανός και σε ψάχνει». Με αυτήν την λεζάντα δημοσιεύτηκε η ιστορία του στο facebook. Δεν πέρασαν 24 ώρες και η μητέρα του είχε το δει το μήνυμα στη σελίδα. Επικοινώνησε με την σελίδα και αφού έλαβε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, δεν έχασε χρόνο. Πήγε κατευθείαν να βρει τον γιο της.

Μόλις 24 ώρες αργότερα, η μητέρα του Wissam επικοινώνησε μέσω της σελίδας. Αφού έλαβε όλες τις πληροφορίες, κανονίστηκε η συνάντησή τους στο αεροδρόμιο του Κάιρου.


«Νόμιζες ότι ήμουν νεκρός;» ρώτησε ο Γουίσαμ καθώς αγκάλιασε τη μητέρα του για πρώτη φορά. «Συγγνώμη, σε έψαχνα 20 χρόνια» της είπε, άλλωστε όπως είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους πάντα πίστευε πως θα την βρει!

Αυτή ήταν μία από τις 3000 ιστορίες οικογενειών που επανενώθηκαν μέσω της σελίδας. Η ιστορία του Γουίσαμ μας εμπνέει και μας δείχνει πως ποτέ δεν πρέπει να σταματάμε να κυνηγάμε τα όνειρά μας.

Σχετικά άρθρα