Μεταμφιέζεται σε Spiderman για να βοηθάει αστέγους και ποτέ δεν έχει αποκαλύψει την ταυτότητά του!

Το πρόβλημα των αστέγων, όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο είναι τεράστιο. Καθημερινά χιλιάδες συνάνθρωποί μας κοιμούνται στο δρόμο, χωρίς να έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό ή φαγητό, αλλά και ταυτόχρονα σε πολύ κακή υγειονομική κατάσταση.

Μοιράζει φαγητό μεταμφιεσμένος για να μην τον αναγνωρίσουν

Στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας υπάρχει ένας νεαρός άντρας που βοηθάει τους άστεγους της γειτονιάς του. Το έργο που προσφέρει είναι τεράστιο, αν φανταστεί κανείς πως φροντίζει όλους τους αστέγους της περιοχής, ξεκινώντας από τις 9 το βράδυ και τελειώνοντας μετά τα μεσάνυχτα. Ο ίδιος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του γιατί απώτερός του σκοπός είναι να ευαισθητοποιήσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί.

Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης δεν είναι πως απλώς βοηθάει τον κόσμο, αλλά το ότι το κάνει με έναν περίεργο τρόπο. Επέλεξε να μοιράζει φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης ντυμένος Spiderman! Τον ήρωα των παιδικών μας χρόνων, ο οποίος έσπευδε να βοηθήσει τους αδύναμους και ανήμπορους που χωρίς την βοήθειά του θα ήταν χαμένοι.

Όπως ο ίδιος έχει πει μέσα από τους λογαριασμούς που διατηρεί στα social media επέλεξε να είναι μεταμφιεσμένος για να προκαλεί το ενδιαφέρον των ανθρώπων. Όταν ο ίδιος μοίραζε φαγητό στους άστεγους της περιοχής κανείς δεν του έδινε σημασία και εκείνος χανόταν μέσα στο πλήθος.
Το μέλημά του άλλωστε είναι να κινητοποιήσει όσο περισσότερους ανθρώπους μπορεί να κάνουν το ίδιο. Για αυτό ακριβώς και ποτέ δεν δέχεται χρήματα από άλλους που κατά καιρούς προσφέρονται να ενισχύσουν το εθελοντικό του έργο!

Ο κόσμος που ενδιαφέρεται να τον γνωρίσει και να μάθει για την δράση του πολλές φορές του ζητάει να φωτογραφηθεί μαζί του. Εκείνος φυσικά δέχεται ζητώντας τους ως αντάλλαγμα να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες με το hashtag #feedthehomeless.

Τέτοιες ιστορίες δεν μπορούν παρά να μας εμπνέουν αλλά και να μας κάνουν να συνειδητοποιούμε πως ακόμα γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται! Άνθρωποι που διακατέχονται από ανθρωπιά και αλληλεγγύη και προσφέρουν από το υστέρημά τους για έναν κόσμο καλύτερο και πιο δίκαιο!

Σχετικά άρθρα