Συνταγή για πεντανόστιμες γαρίδες με πράσινα σπαράγγια και σάλτσα λεμονιού μόνο με 300 θερμίδες!

Σιγά σιγά μπαίνουμε στην περίοδο της νηστείας και καλό θα ήταν να προετοιμάσουμε τον οργανισμό μας για την έλλειψη κρέατος και άλλων ζωικών προϊόντων, που όσοι νηστέψετε θα χάσετε για λίγο καιρό από την διατροφή σας. Αυτό δεν σημαίνει κιόλας πως τα γεύματά σας πρέπει να είναι νερόβραστα και βαρετά. Αντιθέτως υπάρχουν άπειρες συνταγές, πεντανόστιμες και εύκολες στην εκτέλεση που θα σας δώσουν ενέργεια και θα γεμίσουν το τραπέζι σας με χρώμα.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε μία εξαιρετικά εύκολη συνταγή, τόσο νόστιμη που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι στα 20 λεπτά και το πλήρες αυτό γεύμα που θα έχετε μπροστά σας, αντιστοιχεί σε μόλις 300 θερμίδες ανά μερίδα.

Το παν στην διατροφή μας είναι να ακολουθούμε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα που θα μας κρατάει σε φόρμα, ενώ θα μας χαρίζει και όλα εκείνα τα απαραίτητα συστατικά που έχουμε ανάγκη.
Βάλτε την μαγειρική σας ποδιά και πάμε να ξεκινήσουμε!

Γαρίδες με πράσινα σπαράγγια και σάλτσα λεμόνι

Υλικά που θα χρειαστείτε

450 γρ μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κρεμμύδι μικρό τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή ανάλατο βούτυρο
700 γρ σπαράγγια
μισό φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Φέτες λεμονιού, νιφάδες κόκκινης πιπεριάς τσίλι, φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τις γαρίδες, τη σκόνη τσίλι, την πάπρικα, το κρεμμύδι, το κύμινο, το σκόρδο σε σκόνη και αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά ώστε τα μπαχαρικά να πάνε παντού.
  • Βάλτε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και έπειτα προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και μαγειρέψτε τις γαρίδες από κάθε πλευρά για 2-3 λεπτά. Μπορείτε να αποσύρετε από την φωτιά μόλις οι γαρίδες πάρουν χρώμα. Αποσύρετε τις ψημένες γαρίδες από το τηγάνι και βάλτε τις σε ένα σκεύος.
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και χαμηλώστε τη φωτιά. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών, το χυμό λεμονιού και αφήστε να σιγοβράσει. Μόλις η σάλτσα δέσει, προσθέστε τα σπαράγγια και μαγειρέψτε τα μέχρι να γίνουν τραγανά. Ο εκτιμώμενος μέσος όρος μαγειρέματος είναι τα 5 λεπτά. Δοκιμάστε τα σπαράγγια τσιμπώντας τα με ένα πιρούνι για να βεβαιωθείτε πως είναι έτοιμα.
  • Το φαγητό σας είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέστε και πάλι τις γαρίδες ώστε να ζεσταθούν μέσα στη σάλτσα από τα σπαράγγια και γαρνίρετε με μαϊντανό, πιπεριά ψιλοκομμένη και φέτες λεμόνι. Μπορείτε να συνοδεύσετε το γεύμα σας με ρύζι μπασμάτι που ταιριάζει υπέροχα.

Έχετε μπροστά σας ένα πεντανόστιμο γεύμα με εξαιρετικά πολύ χαμηλά λιπαρά και ελάχιστες θερμίδες. Ελπίζουμε να ευχαριστηθήκατε την διαδικασία όσο και το αποτέλεσμα! Καλή σας όρεξη!

Σχετικά άρθρα