Συγκλονίζoυν οι νεαροί φοιτητές που με κίνδυνο της ζωής του απεγκλώβισαν ανθρώπους μέσα από τα συντρίμια της μοιραίας αμαξοστοιχίας

Πολλές συγκλονιστικές ιστορίες ανθρώπων που βρέθηκαν μέσα στη μοιραία αμαξοστοιχία και επέζησαν της σύγκρουσης, ήρθαν στο φως. Ιστορίες ανθρώπων που κατάφεραν να βγουν αλώβητοι από την τραγωδία και συγκίνησαν με την αλληλλεγγύη τους, βοηθώντας δεκάδες συνανθρώπους τους να βγουν από τα συντρίμμια.

Δεκάδες οι νεκροί του τραγικού απολογισμού από το δυστύχημα στα Τέμπη, όταν οι δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης, αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Η ιστορία του Ανδρέα

Η γιατρός Ειρήνη Τζιαστούδη από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου και μεταφέρθηκαν πολλοί από τους τραυματίες, έκανε μία συγκινητική ανάρτηση που γρήγορα έγινε viral. Η γιατρός μίλησε για τον Ανδρέα Αλικανιώτη έναν 20χρονο φοιτητή, ο οποίος επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι. Κατάφερε να βγει χωρίς να πάθει σχεδόν τίποτα, παρόλα αυτά οδηγήθηκε σο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα δύο πρώτα βαγόνια είναι αυτά που έχουν υποστεί τις περισσότερες ζημιές, αφού τα τρένα κινούνταν με υψηλές ταχύτητες, στερώντας την ζωή από τους επιβαίνοντες.

Φαίνεται πως ο 20χρονος φοιτητής στάθηκε τυχερός και μπόρεσε να προσφέρει για να σωθούν και άλλοι γύρω του.

Ήρωα χαρακτήρισε η γιατρός τον 20χρονο φοιτητή, ο οποίος με κίνδυνο της ζωής του και με την φωτιά να μαίνεται δίπλα του, αψήφησε τα πάντα και έσπευσε να βοηθήσει όσους τον είχαν ανάγκη. Μόνος του έσπασε το τζάμι και κατάφερε να σώσει άλλα δέκα παιδιά στα οποία παρασχέθηκαν επίσης οι πρώτες βοήθειες.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η γιατρός η νέα γενιά έχει “καλοσύνη, ήθος και αρχές” και έδωσε συγχαρητήρια στους γονείς του Αντρέα για τον τρόπο που μεγάλωσαν τον γιο τους.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε η γιατρός για τον ήρωα, όπως τον αποκάλεσε:

Η ιστορία του Άγγελου

Μιλώντας στο mega o Άγγελος Τσιαμούρας που ταξίδευε επίσης με το τρένο που συγκρούστηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, περιέγραψε πως κατάφερε να σώσει 16 ακόμα άτομα που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος βρισκόταν στο έκτο βαγόνι που δεν έπαθε πολλές ζημιές από την σύγκρουση. Ο ίδιος βγαίνοντας σώος και αβλαβής από το βαγόνι μετακινήθηκε προς τα βαγόνια 4 και 5 έτσι ώστε να μπορέσει να βοηθήσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε.

Παρότι δεν διέθετε στην διάθεσή του ειδικά εργαλεία, μαζί με τον Γιώργο, ένα ακόμα παιδί που προσέφερε βοήθεια στο σημείο, πήγε και στο βαγόνι 3, το οποίο ήταν και το πιο δύσκολο από τα άλλα. Μάλιστα υπέδειξε σε μέλη της ΕΜΑΚ που επιχειρούσαν στο σημείο, την τοποθεσία 5 ατόμων που ήταν σε σοβαρή κατάσταση και έτσι κατάφεραν να τους σώσουν. Είπε χαρακτηριστικά πως “ήταν σαν μία πύρινη κόλαση. Πάνω στην αδρεναλίνη μου μπόρεσα και τα κατάφερα…”.

Σχετικά άρθρα