Eκατοντάδες κεριά φώτισαν το Σύνταγμα και εκατοντάδες μαύρα μπαλόνια σκέπασαν τον ουρανό για αυτούς που δεν επέστρεψαν ποτέ από τα Τέμπη

Συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου εχθές αργά το απόγευμα στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα. Με σιωπηρή διαμαρτυρία ο κόσμος απέτεινε φόρο τιμής στους ανθρώπους που τόσο άδικα έχασαν την ζωή τους στο τραγικότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της χώρας μας.

Πολίτες κάθε ηλικίας, ανάμεσά τους παιδιά και ηλικιωμένοι άνθρωποι, παραβρέθηκαν στο Σύνταγμα εχθές αργά το απόγευμα, για να διαμαρτυρηθούν σιωπηλά για τον άδικο χαμό τόσων συνανθρώπων μας, οι περισσότεροι κάτω των 30 ετών.

Συγκίνησαν οι παρευρισκόμενοι, οι οποίοι κρατούσαν μαύρα μπαλόνια αλλά και κονκάρδες ή είχαν αυτοκόλλητα κολλημένα στα ρούχα τους με συνθήματα, ενώ παντού κανείς μπορούσε να διαβάσει τα λόγια που πλέον σημάδεψαν το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, “Πάρε με όταν φτάσεις”. Καθισμένοι και σιωπηλοί στο δρόμο, άναψαν εκατοντάδες κεριά στη μνήμη των 57 αδικοχαμένων-κυρίως νεαρών- που βρήκαν τραγικό θάνατο τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε η φιλειρηνική συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Μέσα στο χαμό και το βαρύ πένθος που έχει σκεπάσει ολόκληρη τη χώρα, νέοι και νέες αναρωτιούνται γιατί; Σκεπτόμαστε όλοι πως θα μπορούσαμε εμείς ή οι δικοί μας άνθρωποι να είναι στη θέση των ανθρώπων που καταπλάκωσαν οι τόνοι σιδηρικών στα Τέμπη.

Ευχόμαστε να ληφθούν άμεσα μέτρα και ποτέ ξανά καμία μάνα να μην μείνει πάνω από το τηλέφωνο της να περιμένει να ακούσει την φωνή του παιδιού της. Σεβασμός για αυτούς τους ανθρώπους, τους γονείς, τους συντρόφους και τους φίλους που δεν θα ξανακούσουν την φωνή των αγαπημένων τους προσώπων.

Σχετικά άρθρα