Ελπίζω η κούκλα μου να θυμίζει στα κορίτσια ότι όταν στοχεύεις στα αστέρια, όλα είναι δυνατά, λέει η αστρόνομος Dr. Maggie, πρότυπο μοντέλο της Barbie

Η δρ Μάγκι ‘Αντεριν-Πόκοκ(Dr Maggie Aderin-Pocock), αστρονόμος και γνωστή από την παρουσίαση της εκπομπής του BBC One και του CBeebies Stargazing «The Sky at Night» αποκτά την δική της κούκλα Barbie.

«Ελπίζω η κούκλα μου να θυμίζει στα κορίτσια ότι όταν στοχεύεις στα αστέρια, όλα είναι δυνατά», σημείωσε χαρακτηριστικά η διάσημη επιστήμονας η οποία ανακηρύχθηκε πρότυπο μοντέλο της Barbie για το έργο της στην προώθηση της σταδιοδρομίας κοριτσιών σε επιστημονικούς κλάδους. Πρόσθεσε ότι «είναι μεγάλη τιμή να λαμβάνω αυτή την κούκλα που τιμάει τα επιτεύγματά μου».

Η βράβευση της έρχεται ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας καθώς και της Βρετανικής Εβδομάδας Επιστήμης (10-19 Μαρτίου). 

«Θέλω να εμπνεύσω την επόμενη γενιά επιστημόνων, και ιδίως τα κορίτσια, και να τους δώσω να καταλάβουν ότι η STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά) είναι κατάλληλες γι’ αυτές. Αυτά τα θέματα είναι πολύ σημαντικά για να αφήνονται στα αγόρια, επειδή μέσω της επιστήμης, μπορείτε κυριολεκτικά να αλλάξετε τον κόσμο», σημείωσε.

Η κούκλα είναι ντυμένη με ένα φόρεμα που θυμίζει έναστρο ουρανό και συνοδεύεται από ένα τηλεσκόπιο. «Όταν ήμουν μικρή, η Barbie δεν μου έμοιαζε, οπότε το να δημιουργηθεί μία που να μοιάζει με εμένα είναι συγκλονιστικό.

Oι άνθρωποι μένουν έκπληκτοι με το γεγονός ότι μία μαύρη γυναίκα είναι επιστήμονας του διαστήματος, γιατί συχνά έχουμε αυτές τις στερεοτυπικές εικόνες για το τι κάνουν οι άνθρωποι, και θέλω να συνθλίβω αυτά τα στερεότυπα όταν έχω την ευκαιρία“.

Σύμφωνα με το BBC νωρίτερα αυτό το μήνα, η αστρονόμος ανακηρύχθηκε ως η νέα επικεφαλής του Πανεπιστημίου του Λέστερ.

H ίδια είπε “«Έχω κάνει αποστολή μου να εμπνεύσω την επόμενη γενιά επιστημόνων και εκπαιδευτικών. Με το να γίνω Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Λέστερ, μπορώ να μοιραστώ τη δύναμη της εκπαίδευσης και να ενθαρρύνω τους ανθρώπους να έρθουν επίσης στο Πανεπιστήμιο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα