Πόρισμα ΕΔΕ: Σε αναστολή καθηκόντων όλοι οι εμπλεκόμενοι για την αναρρωτική χωρίς εξετάσεις στον επόπτη των σταθμαρχών -Εκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ o γιατρός Ν. Χαυτούρας

O επιθεωρητής του σταθμάρχη που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και έχει ήδη προφυλακιστεί, πήρε αναρρωτική άδεια μία ημέρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη, χωρίς να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της ένορκης εξέτασης για τη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας που έλαβε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη, στην ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας, ενώ τίθενται σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.

   Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, από την ΕΔΕ προέκυψε ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια, ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής, κατ’ εντολή του διευθυντή, έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

   Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Για λόγους αρχής εκτός του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο γιατρός Ν. Χαυτούρας, μετά το πόρισμα της ΕΔΕ για την αναρρωτική άδεια στον επόπτη των σταθμαρχών

«Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τίθεται έκτος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία», αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στην οποία τονίζεται ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα».

Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παραμονή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας τού πολιτικά υπεύθυνου για την πολύνεκρη τραγωδία Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος οκτώ ημέρες πριν το δυστύχημα διαβεβαίωνε δημόσια στη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «περιφρονητική στάση απέναντι στους θεσμούς και τη διαφάνεια, την οποία υιοθέτησε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο από το ειδικό δικαστήριο, Νίκο Παππά».

«Είναι σαφές ποιοι εκπροσωπούν ένα νέο πολιτικό ήθος αντιμετωπίζοντας ριζικά παθογένειες και ποιοι για ασύγκριτα βαρύτερες πράξεις που πλήττουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον δεν κάνουν τίποτα αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος τους και καλύπτοντας εγκληματικές ευθύνες», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα