Διατροφική και πεντανόστιμη παραδοσιακή σούπα με αυγό από την Τοσκάνη, με μόλις 250 θερμίδες!

Η διατροφή και μάλιστα η σωστή διατροφή είναι η αρχή για έναν ισορροπημένι και υγιεινό τρόπο ζωής. Αν αναρωτιέστε πώς μπορείτε να διατηρήσετε αυτήν την ισορροπία, χωρίς ποτέ να βαριέστε αυτά που τρώτε, τότε είστε στο κατάλληλο μέρος.

Μέσα από τις συνταγές που σας παρουσιάζουμε, προωθούμε την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, επιλέγοντας υλικά που μέχρι πρότινος δεν είχατε σκεφτεί να συνδυάσετε. Ωστόσο η μίξη τους θα σας εντυπωσιάσει. Άλλωστε σε κανέναν δεν αρέσει να δοκιμάζει συνέχεια τα ίδια και τα ίδια.

Σήμερα θα φτιάξουμε μία παραδοσιακή σούπα από την Τοσκάνη της Ιταλίας, την λεγόμενη aquacotta. Η σούπα περιέχει πολλά λαχανικά, όμως είναι μία τρομερή πηγή πρωτεϊνών, εξαιτίας των συστατικών που περιέχει. Είναι πανεύκολη στην εκτέλεσή της και η χαμηλή περιεκτικότητά της σε θερμίδες-μόνο 250 θερμίδες ανά μερίδα– την καθιστά ένα ελαφρύ, υγεινί αλλά προ πάντων πλήρες γεύμα!

Βάλτε την μαγειρική σας ποδιά και πάμε να ξεκινήσουμε!

Aquacotta παραδοσιακή σούπα της Τοσκάνης

Υλικά για 6 μερίδες


o 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
o 3 σέλερι sticks ψιλοκομμένα
o 2 μικρά καρότα ψιλοκομμένα
o 1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
o 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
o 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι και λίγο για το σερβίρισμα
o 50 γραμμάρια μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
o 225gr ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
o 850νερό ml ή ζωμό κότας
o 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
o 3 φέτες ψωμί φρυγανισμένο και κομμένο σε κομμάτια
o 6 αυγά

Eκτέλεση συνταγής

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το σέλερι, τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φρέσκο θυμάρι και τα σοτάρουμε για 10 με 15 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ με ζεστό νερό έχουμε βάλει τα πορτσίνι να μουλιάσουν για 15 λεπτά, έπειτα τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα μαζί με το νερό τους.
  • Έπειτα προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το νερό ή το ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
  • Σε ένα τηγάνι με νερό φτιάχνουμε έξι αυγά ποσέ.
  • Σερβίρουμε την σούπα σε έξι πιάτα. Στο κάθε πιάτο τοποθετούμε από πάνω ένα ποσαρισμένο αυγό, το μαϊντανό και τέλος μικρά κομμάτια φρυγανισμένο ψωμί.
  • Αν το ψωμί δεν το θέλουμε μέσα μπορούμε να το σερβίρουμε σε φέτες δίπλα στο πιάτο.

Ελπίζουμε να απολάυσετε στο έπακρο αυτήν την πεντανόστιμη σούπα!

Ευχαριστούμε τον κύριο Χαρίτο Μποστανίδη για την συνταγή.

Χαρίτος Μποστανίδης, private σεφ, καθηγητής μαγειρικής, οργανωτής και εκπαιδευτής προσωπικού χώρων εστίασης

τηλ: 697 2019319

email: [email protected]

Σχετικά άρθρα