Τάρτα με φράουλες και καραμελωμένη κρέμα!!

<p><span>Με καφέ ή σκέτη αυτή η τάρτα θα σας μείνει αξέχαστη!</span><br /><br /><strong>Συστατικά: </strong><br /><span>Για τη ζύμη</span><span class="text_exposed_show"><br />125 γρ. βούτυρο<br />90 γρ. ζάχαρη<br />1 αβγό<br />250 γρ. αλεύρι<br />1 πρέζα αλάτι<br />1 πρέζα κανέλα<br /><br /><strong>Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:</strong><br />400 γρ. γάλα φρέσκο<br />100 γρ. κρέμα γάλακτος<br />80 γρ. ζάχαρη<br />1 αβγό<br />3 κρόκοι αβγών<br />40 κορν φλάουερ<br />1 κλωναράκι βανίλια<br />100-150 γρ. φράουλες καθαρισμένες &amp; ψιλοκομμένες<br />ζάχαρη για το κάψιμο<br />Οδηγίες: <br />Προθερμαίνουμε το φούρνο 170°C<br />για τη ζύμη<br />1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί.<br />2. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε αυτή τη ζύμη για 1 ώρα στο ψυγείο.<br />3. Ξαναμαλακώνουμε ζυμώνοντας ελαφρά τη ζύμη και την ανοίγουμε μέσα σε μια φόρμα τάρτας 20-22 εκ. διαμέτρου και ύψους 14 χιλ<br />4. Τοποθετούμε στο εσωτερικό μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και γεμίζουμε με ρύζι ή φασόλια. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και ξαναψήνουμε μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει.<br /><br /><strong>για τη γέμιση:</strong><br />1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα τοποθετούμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας κομμένο κάθετα στη μέση.<br />2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ, το αβγό και τους κρόκους.<br />3. Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε ξανά μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.<br />4. Την αδειάζουμε σ' ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη.<br />5. Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τη μαλακώνουμε χτυπώντας μ' ένα σύρμα ή στο μίξερ.<br />6. Ρίχνουμε τις τεμαχισμένες φράουλες μέσα στην τάρτα, αδειάζουμε από πάνω την κρέμα και με τη βοήθεια μιας παλέτας καλύπτουμε όλη την επιφάνεια σχηματίζοντας ένα είδος λοφίσκου (μπομπέ).<br />7. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη και την καίμε με το φλόγιστρο, ή στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.</span></p>
<p><span class="text_exposed_show"><br /><strong>Tips</strong><br />Μια καταπληκτική τάρτα που δε θα μπορούσε να περιοριστεί μόνο στην εποχή της άνοιξης. Χρησιμοποιείστε κατεψυγμένα φρούτα, αλλάξτε είδος ανάλογα με την εποχή, αλλά δοκιμάστε την οπωσδήποτε!</span></p>

Σχετικά άρθρα