Η ΕΥΠ ξεσκέπασε Ρωσίδα κατάσκοπο που ζούσε διπλή ζωή στη χώρα μας- Ούτε οι κοντινοί της άνθρωποι δεν την είχαν καταλάβει

Μία αλλοδαπή Ρωσίδα με το όνομα Ιρίνα, 33 ετών, ξεσκέπασε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία είχε διπλή ζωή και βρισκόταν στην χώρα μας ως κατάσκοπος. Στην Ελλάδα όλοι την γνώριζαν ως Μαρία και κανείς δεν είχε υποψιαστεί τίποτα για την διπλή της ζωή.


Διατηρούσε μάλιστα κατάστημα στην οδό Αριανού, με είδη χειροτεχνίας και πλεκτά στην περιοχή του Παγκρατίου και απασχολούσε και υπάλληλο, η οποία δεν γνώριζε τίποτα για την προσωπική διπλή της ζωή. Πολλές φορές εμφανιζόταν μάλιστα και ως φωτογράφος.


Η Μαρία έχει την ελληνική υπηκοότητα και συνεπώς ταυτότητα από το 2018.


Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αποκάλυψε την δράση της μετά από συστηματική έρευνα, όταν ανακάλυψαν αναντιστοιχίες στα ληξιαρχικά αρχεία. Κατά την έρευνα διαπίστωσαν πως ανήκει σε μία ειδική κατηγορία κατασκόπων, την λεγόμενη “illegals”, Ρώσων πρακτόρων που αναλαμβάνουν δράση υπό άκρα μυστικότητα. Οι κατάσκοποι αυτής της κατηγορίας καταφέρνουν και προμηθεύονται μέσω των χωρών τους στοιχεία ταυτοτήτων διάφορων ανθρώπων, ακόμα και μικρών παιδιών που πέθαναν στη γέννα. Με τον ίδιο τρόπο φαίνεται πως βρέθηκε και η Μαρία στη χώρα μας, παίρνονατς τα στοιχεία βρέφους που είχε αποβιώσει από το 1991.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ η αλλοδαπή κατάσκοπος είχε φύγει τον Ιανουάριο από την Ελλάδα για να μεταβεί στην Ρωσία. Επισημαίνεται πως με την ελληνική ταυτότητα η γυναίκα μπορούσε να ταξιδέψει σε όποια ευρωπαϊκή χώρα ήθελε.


Γείτονας που γνώριζε την φερόμενη ως Μαρία είπε πως ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος, ο οποίος δεν δημιουργούσε ποτέ προβλήματα, λέγοντας μάλιστα πως δεν είχαν ιδιαίτερες σχέσεις, πέρα από τις τυπικές της γειτονίας.


Με πληροφορίες της ΕΡΤ

Σχετικά άρθρα