Έλενα Παπαρίζου: Μιλάει για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης μέσα από τον βουδισμό και την σεξουαλικότητά της

Η αγαπημένη μας τραγουδίστρια Έλενα Παπαρίζου μίλησε στον Τάσο Μπιμπισίδη, στο podcast που κάνει στο pride 98,6, σε μια αποκαλυπτική συζήτηση που μίλησε ανοιχτά για την σεξουαλικότητά της αλλά και τα προβλήματα που αντιμετώπισε με την κατάθλιψη ως έφηβη.


Με σιγουριά είπε πως πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση στη ζωή μας, ενώ δήλωσε πως η ίδια
έχει περάσει άπειρο χρόνο κάνοντας ψυχοθεραπεία κάτι που της έχει κάνει μόνο καλό.

Η πρώτη επαφή με την κατάθλιψη


Την πρώτη φορά που πέρασε κατάθλιψη ήταν σε ηλικία 13 ετών όταν ο ειδικός του σχολείου στο οποίο φοιτούσε κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Βρισκόταν σε αναζήτηση των πραγμάτων που θα έδιναν νόημα στη ζωή της και η θρησκεία ήταν ένα από αυτά.


Ο ψυχολόγος του σχολείου της λοιπόν την πλησίασε και κάνοντας της ερωτήσεις για την σχέση της με την δασκάλα της, μεταξύ άλλων, κατάλαβε πως η 13χρονη τότε Έλενα ήθελε την στήριξή του. Έκτοτε την έβλεπε δύο φορές την εβδομάδα.

Η σχέση της με την θρησκεία


«Έπαθα θρησκευτική αντίδραση», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως όλα τότε της φαίνονταν πάρα πολύ περίεργα. Ακόμη περνούσε σαν παιδί, εκείνη την φάση που δεν ήξερε σε τι να πιστέψει, στην επιστήμη ή σε κάτι άλλο;


«Την εκκλησία του ο καθένας την κουβαλάει με τον τρόπο που θέλει εκείνος να την έχει μέσα του», είπε για την σχέση που έχει τώρα με την θρησκεία, ενώ δήλωσε πως όλη της η οικογένεια είναι κοντά στη θρησκεία.


Οι 8 δρόμοι για την απόλυτη νιρβάνα σύμφωνα με το Βούδα


Όπως αποκάλυψε η γνωστή τραγουδίστρια έχει περάσει και φάση στην ζωή της, κατά την οποία υπήρξε βουδίστρια. «Αναποδογύρισε ο κόσμος» της είπε και το χαρακτήρισε από τα πράγματα που δεν ξέρει ο άνθρωπος γιατί τελικά του συμβαίνουν.


«Όλα τα παιδιά γεννιούνται άφυλα»


Από τα 13 της κιόλας χρόνια ήρθε σε επαφή με την ομοφυλοφιλία και ήταν πολύ οκ με αυτό. Είναι ένας ανοιχτόμυαλος άνθρωπος και δεν θεωρεί πως πρέπει κανείς να κρίνει την σεξουαλικότητα των άλλων ανθρώπων, αν οι ίδιοι νιώθουν άνετα με αυτή. Άλλωστε πιστεύει πως «όλα τα παιδιά γεννιούνται άφυλα».


Στην ίδια ηλικία ήταν ακόμη περίεργη για την σεξουαλικότητά της, ενώ δεν ήταν ακόμα σίγουρη για αυτήν. Για όλα αυτά μίλησε ανοιχτά λέγοντας πως:
«Ξέρουμε εμείς τι κάνει ένα στρέιτ ζευγάρι όταν κλείνουν οι πόρτες; Η κολλητή φίλη της αδελφής μου ήταν από τότε αρραβωνιασμένη με την φίλη της. Κι εγώ είχα αμφιβολίες στα 13 μου για την σεξουαλικότητα. Πήγαινα σπίτι και την ρωτούσα, αν το κορίτσι έτσι, αν το αγόρι αλλιώς και καθόταν και μου εξηγούσε».

Σχετικά άρθρα