Βία & Σεξουαλικότητα: Ο Ψυχίατρος- Ψυχαναλυτής Βασίλης Δημόπουλος, συζητά με την Άννα Δρούζα γύρω από τα ένστικτα που κάθε άνθρωπος έχει από τη στιγμή που γεννιέται.

Ο Ψυχίατρος Ψυχαναλυτής Βασίλης Δημόπουλος, συνομιλεί με τη δημοσιογράφο Άννα Δρούζα για τη σχέση μητέρας – παιδιού, τα ένστικτα, καθώς και για το συνειδητό και το ασυνείδητο.

Ακούστε το 1ο μέρος της συζήτησης του Ψυχίατρου – Ψυχαναλυτή, Βασίλη Δημόπουλου, με την Άννα Δρούζα και βρείτε απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

  • Τι είναι το συνειδητό και τι το ασυνείδητο ;
  • Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ελεύθεροι;
  • Ποιος ο ρόλος της συντροφικότητας στη ζωή μας;
  • Ποια η σχέση της μητέρα και του παιδιού στα πρώτα 2 έτη και με ποιο τρόπο αυτή επηρεάζει τη μετέπειτα ζωή μας;
  • Ποιος είναι λόγος που κάποιοι άνθρωποι δεν αντέχουν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα;
  • Ποια η διαφορά της καταστροφικότητας με την επιθετικότητα;
  • Τι ορίζουμε ως ένστικτό και τι ως ενόρμηση;

Περισσότερα για τον Ψυχίατρο – Ψυχαναλυτή, Βασίλη Δημόπουλο: 

Ο Βασίλης Δημόπουλος είναι ψυχίατρος, ψυχαναλυτής, μέλος της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης. Διδάσκων αναλυτής της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας. Οι κλινικές και θεωρητικές του αναζητήσεις αφορούν ιδιαίτερα τον ναρκισσισμό, τη δόμηση και τις λειτουργίες του εγώ, την υποκειμενοποίηση, τις ψυχικές εγγραφές και τα παράγωγά τους, το όνειρο καθώς και την ψυχοσωματική. Τους προβληματισμούς του αναπτύσσει σε συνέδρια και σε άρθρα.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ:

Η θεωρία και η κλινική του ναρκισσισμού (2010), Το σώμα και οι ψυχικές ανα-παραστάσεις του (2013), Οι ψυχικές άμυνες και τα παράδοξά τους (2016), Στοιχεία για την ψυχική μορφοποίηση (η δυναμική του τραύματος) (2017), Ψυχαναλυτική Τεχνική: Η τέχνη της ψυχανάλυσης (2017). Στοιχεία για την ψυχική μορφοποίηση. Η δυναμική του τραύματος (2018). Το αντι-κείμενο, (2019). Το όνειρο, (2021). Η θεωρία και η κλινική του ναρκισσισμού, (2021).

Σχετικά άρθρα