Γκουίνεθ Πάλτροου: Κατηγορείται πως τραυμάτισε και εγκατέλειψε άνθρωπο σε πίστα του σκι- Η ίδια τα αρνείται όλα και ζητά συμβολική αποζημίωση 1 δολαρίου

Η ηθοποιός Γκουίνεθ Πάλτροου πήρε το βήμα σε μια αίθουσα του δικαστηρίου του Παρκ Σίτι την Παρασκευή για να καταθέσει σε μια δίκη για ένα ατύχημα που συνένη κατά την διάρκεια που έκανε σκι το 2016 στη Γιούτα.

Η Πάλτροου κατηγορείται ότι έπεσε πάνω στον Τέρι Σάντερσον, έναν 76χρονο συνταξιούχο οπτομέτρη – προκαλώντας αρκετούς σοβαρούς τραυματισμούς και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε, ενώ και οι δύο έκαναν σκι σε μια πίστα αρχαρίων στο Deer Valley Resort πριν από επτά χρόνια.

Η Πάλτροου πήρε τη θέση λίγο πριν τις 3 μ.μ. τοπική ώρα και ανακρίθηκε από την δικηγόρο του Sanderson, Kristin VanOrman. Είναι η τελευταία που κατέθεσε στη δίκη από τότε που ξεκίνησε για πρώτη φορά πριν από τέσσερις ημέρες.

Όλα όσα ισχυρίστηκε η γνωστή ηθοποιός

Η ηθοποιός και ιδρυτής του Goop είπε την ημέρα της σύγκρουσης με τον Sanderson ότι έκανε σκι με τα δύο παιδιά της, τον πλέον σύζυγο Brad Falchuk και τα δύο παιδιά του. Η σύγκρουση σημειώθηκε την πρώτη μέρα του ταξιδιού τους στο θέρετρο, είπε η Πάλτροου.

Καταθέτοντας ότι η συντριβή τη σόκαρε στην αρχή, η Πάλτροου είπε: «Υπήρχε ένα σώμα που με πίεζε και ένας πολύ περίεργος θόρυβος γρυλίσματος», είπε. «Ο εγκέφαλός μου προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβαινε».

Τι είπε στην κατάθεσή της

Στην κατάθεσή της η ηθοποιός είπε ότι η ίδια και τα παιδιά της έκαναν μάθημα σκι την ημέρα του δυστυχήματος. Η Πάλτροου επανέλαβε τον ισχυρισμό της ότι η Σάντερσον είχε κάνει σκι απευθείας στην πλάτη της και προκάλεσε το ατύχημα.

«Με χτύπησε στην πλάτη, ναι, αυτό ακριβώς συνέβη», είπε, καθώς οι δικηγόροι διάβαζαν την εκδοχή της για τα γεγονότα από μια κατάθεση.

Ο Σάντερσον υπέβαλε για πρώτη φορά τη μήνυση το 2019, σχεδόν τρία χρόνια μετά τη σύγκρουση στην πλαγιά του βουνού. Από τότε, ισχυρίζεται ότι το ατύχημα του έφερε πολλά τραύματα, συμπεριλαμβανομένου ενός εγκεφαλικού τραύματος, τέσσερα σπασμένα πλευρά και συναισθηματική βλάβη. Υποστήριξε επίσης ότι η Πάλτροου έφυγε από τη σκηνή χωρίς να του δώσει το όνομά της ή τα στοιχεία επικοινωνίας της, ούτε κάλεσε για βοήθεια.

Η Πάλτροου κατέθεσε ανταγωγή εναντίον της Σάντερσον το 2019, ισχυριζόμενη ότι εκείνος έπεσε επάνω της κάνοντας σκι.

Σε μια αρχική έκδοση της αγωγής που κατατέθηκε, ο Σάντερσον ζήτησε αποζημίωση 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η KSL.com. Ωστόσο, τον Μάιο του 2022, ο δικαστής της τρίτης περιφέρειας Κεντ Χόλμπεργκ απέρριψε ορισμένες από τις αξιώσεις του Σάντερσον κατά της Πάλτροου, αποφασίζοντας ότι δεν επρόκειτο για «σύγκρουση με σκι», σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η Πάλτροου κατέθεσε τη δική της αντεπίθεση περίπου ένα μήνα μετά τον Σάντερσον το 2019. Στη μήνυση, εξιστόρησε τα γεγονότα της ημέρας, κατηγορώντας τον για τη συντριβή.

Περιέγραψε ότι ο Σάντερσον πέρασε πάνω από εκείνη και την οικογένειά της δίνοντας ένα «πλήγμα για ολόκληρο το σώμα». Σύμφωνα με την Πάλτροου, η ίδια ήταν θυμωμένη με τον Σάντερσον και εκείνος ζήτησε συγγνώμη.

Και τα δύο μέρη θέλουν το άλλο να καλύψει τα δικαστικά τους έξοδα. Ο Σάντερσον ζητά τώρα αποζημίωση 300.000 δολαρίων. Σε αντάλλαγμα, η Πάλτροου ζητά αποζημίωση 1 $.

Καθώς η δίκη συνεχίζεται την επόμενη εβδομάδα, η ομάδα της Πάλτροου αναμένεται να καλέσει στο βήμα αρκετούς μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένων ειδικών γιατρών, εκπαιδευτών σκι και των δύο παιδιών της, Μόουζες και Apple.

Η δίκη έχει οριστεί να συνεχιστεί τη Δευτέρα το πρωί και θα μεταδοθεί ζωντανά στο YouTube.

Σχετικά άρθρα