Mαθητές του 1ου δημοτικού Βούλας ταξίδεψαν στο ακριτικό νησί Αρκιούς για να παρελάσουν παρέα με τον Άγγελο, τον μοναδικό μαθητή του νησιού

Συγκινούν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου του δήμου Βούλας, οι οποίοι ταξίδεψαν στο ακριτικό νησί Αρκιούς των Δωδεκανήσων για να παρελάσουν μαζί με τον μόνο μαθητή του σχολείου.

Γονείς και παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου του δήμου Βούλας ταξίδεψαν στους Αρκιούς, ένα ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων. Με μόλις 19 μόνιμους κατοίκους , ο μοναδικός μαθητής και το μοναδικό παιδί του νησιού δεν ήταν μόνο του. Ο Άγγελος Κουβαράς, μαθητής της τετάρτης Δημοτικού, στην προηγούμενη παρέλαση είχε παρελάσει μόνος του, συγκινώντας όσους τον είδαν από όλη την Ελλάδα.

Κάπως έτσι φαίνεται πως πήρε την πρωτοβουλία ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, ο κύριος Γιώργος Αντρέας Ντουτσούλης και έτσι οργανώθηκε το ταξίδι αυτό. Ένα ταξίδι αρκετά δύσκολο και μακρινό, αφού για να φτάσει κανείς μέχρι τους Αρκιούς πρέπει να αλλάξει τρία λιμάνια, ενώ απαραίτητη είναι και η διανυκτέρευση.

Δείτε το βίντεο της στιγμής που ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία στο δημοτικλό σχολείο της Βούλας

Τα παιδιά βρέθηκαν στο μικρό νησάκι και έτσι ο Άγγελος δεν παρέλασε μόνος του για ακόμη μια φορά. Παιδιά και γονείς δίνουν παράδειγμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, δίνοντας όσο ποτέ νόημα στην εθνική μας εορτή.

Η χαρά του μικρού Άγγελου Κουβαρά

Ο μικρός δήλωσε στην ζωντανή σύνδεση του καναλιού Open την χαρά του και την ανυπομονησία του να συναντήσει τα παιδιά που επρόκειτο να ταξιδέψουν από τη Βούλα Αττικής στους Αρκιούς Δωδεκανήσου για να τον συνοδέψουν στην μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

Δείτε το βίντεο στο οποίο ο μικρός Άγγελος αλλά και οι 13 μαθητές του σχολείου Βούλας δηλώνουν αμφότεροι ενθουσιασμένοι που θα παρευρεθούν στην παρέλαση του ακριτικού νησιού.

Αυτή τη φορά δεν ήταν μόνος

Ο μικρός Άγγελος σε μία συγκινητική στιγμή, δεν παρέλασε μόνος του, αλλά μαζί με τους 13 μαθητές του δημοτικού Βούλας που ταξίδεψαν για να είναι σήμερα μαζί του. Μαζί με την δασκάλα του την κυρία Ιωάννα Θεοφανίδου, κρατώντας την ελληνική σημαία και όντας ντυμένος με παραδοσιακή φορεσιά, εκείνος και οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Βούλας απέσπασαν τα χειροκροτήματα όλων των παρευρισκόμενων.

Αυτή είναι η γλυκιά δασκάλα του που πάντα στέκεται δίπλα του. Οι δυο τους φαίνεται πως έχουν μια ιδιαίτερη σχέση, εφόσον είναι και ο μόνος μαθητής του δημοτικού σχολείου.

Οι 13 μαθητές του δημοτικού σχολείου Βούλας και ο Άγγελος Κουβαράς στην σημερινή παρέλαση

Το βίντεο μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο facebbok ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Πάτμου που παρευρέθηκε στην παρέλαση, κύριος Νικήτας Τσαμπαλάκης.

Δείτε εδώ και άλλες στιγμές από την σημερινή παρέλαση:

Σχετικά άρθρα