Αναζητάς στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης; Σου έχουμε τις καλύτερες ιδέες!

Όλοι θα συμφωνήσουμε πως ζούμε σε ένα κόσμο με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς και γι’ αυτό είναι σημαντικό να αφιερώνουμε λίγο χρόνο καθημερινά στον εαυτό μας και να ασχολούμαστε με δραστηριότητες που θα μας προσφέρουν χαρά και χαλάρωση. Είτε πρόκειται για ένα σύντομο διάλειμμα από τη δουλειά είτε απλά για να χαλαρώσουμε μετά από μια κουραστική μέρα, είναι σημαντικό να βρίσκουμε στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης.

Αυτές λοιπόν είναι οι καλύτερες ιδέες που δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε άμεσα να τις εντάξεις στη ζωή σου:

Κάνε μία βόλτα στη φύση

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χαλαρώσεις και να καθαρίσεις το μυαλό σου είναι να κάνεις μια βόλτα στη φύση. Μπορείς να επιλέξεις για τη βόλτα σου ένα πάρκο, ένα κοντινό δάσος ή να κάνεις απλώς μια βόλτα στη γειτονιά σου. Μελέτες έχουν δείξει ότι η “σύνδεση μας” με τη φύση μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους και στρες, να τονώσει τη διάθεση μας και να βελτιώσει τη συνολική ευεξία μας.


Δοκίμασε το διαλογισμό


Ο διαλογισμός είναι ένα πολύ ισχυρό μέσο για τη χαλάρωση και την ανακούφιση από το άγχος. Μέσω του διαλογισμού μπορείς να ανακαλύψεις πως να εστιάσεις την προσοχής σου στην παρούσα στιγμή, αποδεσμεύοντας ταυτόχρονα το μυαλό σου από σκέψεις και περισπασμούς. Σου προτείνουμε να κάνεις μια σχετική αναζήτηση στο youtube όπου θα ανακαλύψεις πολλά σύντομα βίντεο οδηγούς για να “διαλογιστείς”.

Κάνε ένα ζεστό μπάνιο

Ένα ζεστό μπάνιο μπορεί πραγματικά να είναι θαυματουργό καθώς μπορεί να βοηθήσει στην καταπράυνση των πονεμένων μυών σου, στη μείωση του στρες και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σου. Σου προτείνουμε να προσθέσεις μερικά αιθέρια έλαια ή άλατα στο μπάνιο σου για να το μετατρέψεις σε μια πραγματικά απολαυστική στιγμή φροντίδας του εαυτού σου.

Μαγείρεψε το comfortfood που θα σου φτιάξει τη διάθεση

Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που σου μαγείρεψες εκείνο το φαγητό που μόλις το γεύεσαι σε κάνει να νιώθεις υπέροχα; Επίτρεψε στον εαυτό να απολαύσει ένα επιδόρπιο που θα σου χαρίσει τη γλυκιά γεύση που θα σου φτιάξει τη διάθεση. Εμείς συνηθίζουμε να απολαμβάνουμε στο αγαπημένο μας μπολ τη ζεστή κρέμα Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ με το άρωμα βανίλιας και την υπέροχη γεύση που σε γεμίζει χαρά και ευτυχία (ένα tip που δεν πρέπει να ξεχάσεις προτού την απολαύσεις για να χαλαρώσεις, είναι να εστιάσεις στο μοναδικό της γλυκό άρωμα για λίγα δευτερόλεπτα).

Μήπως ήρθε η στιγμή να ξεκινήσεις γιόγκα;

Η γιόγκα είναι μια μορφή άσκησης που περιλαμβάνει σωματικές στάσεις, τεχνικές αναπνοής και διαλογισμό. Αυτή η μορφή άσκησης συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του στρες και του άγχους, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ευελιξία και τη δύναμη σου. Μπορείς να βρείς διαδικτυακά μαθήματα γιόγκα ή να παρακολουθήσεις μαθήματα γιόγκα με κάποιο πιστοποιημένο εκπαιδευτή.

Διάβασε ένα βιβλίο που σε ενδιαφέρει

Το διάβασμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποδράσεις σε έναν “διαφορετικό κόσμο” και να χαλαρώσεις. Μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση των επιπέδων άγχους αλλά και στη βελτίωση της συγκέντρωσης σου. Επίλεξε ένα βιβλίο που σε ενδιαφέρει και αφιέρωσε λίγο χρόνο για να διαβάζεις καθημερινά.


Είναι ζωτικής σημασίας για την ευεξία σου να βρίσκεις χρόνο για διασκέδαση και χαλάρωση. Μπορεί οι ρυθμοί σου να είναι γρήγοροι και συχνά εξαντλητικοί, όμως οφείλεις στον εαυτό την αγάπη και τη φροντίδα που του αξίζει. Είμαστε βέβαιοι πως ακολουθώντας τις παραπάνω προτάσεις μας, θα καταφέρεις να βρεις τη χαλάρωση και τις στιγμές απόλαυσης που αναζητάς. Αν θέλεις να ανακαλύψεις ακόμη περισσότερες ιδέες για να “φτιάξεις χρόνο για εσένα” επισκέψου το www.ftiaksexronogiasena.gr

Και να θυμάσαι να δίνεις πάντα προτεραιότητα στις δικές σου ανάγκες. Φροντίζοντας τον εαυτό σου, θα μπορέσεις να φροντίσεις καλύτερα και τους γύρω σου …

Σχετικά άρθρα