Ο δήμος Θεσσαλονίκης βράβευσε τον Άγγελο Τσιαμούρα, για την ανιδιοτελή του πράξη να απεγκλωβίσει άλλους επιβάτες, σώζοντάς τους την ζωή από το μοιραίο τρένο

Τον Άγγελο Τσιαμούρα, τον φοιτητή που τις κρίσιμες ώρες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη βοήθησε στον απεγκλωβισμό επιβατών σώζοντάς τους τη ζωή, βράβευσε σήμερα ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Τον 18χρονο φοιτητή από την Κρήτη υποδέχτηκαν στο δημαρχιακό μέγαρο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Λεκάκης και του παρέδωσαν τιμητική διάκριση.

Ο Άγγελος συνοδευόταν από τον αδερφό της 22χρονης Μυρσίνης που ακόμα νοσηλεύεται στην ΜΕΘ

Τον Άγγελο Τσιαμούρα συνόδευε ο Θεόδωρος Πρασσάς, αδερφός της 22χρονης Μυρσίνης που επέβαινε στο τρένο και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Λάρισας. Οι δύο νέοι ζήτησαν από τον κ. Ζέρβα και τον κ. Λεκάκη τη στήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης για τα θύματα του δυστυχήματος και τις οικογένειές τους, με τον δήμαρχο να τους διαβεβαιώνει πως θα βρίσκεται στο πλευρό τους.

Πώς είχε σώσε ο Άγγελος τους συνεπιβάτες του

Θυμίζουμε πως ο Άγγελος Τσιαμούρας μετά την σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, όταν 57 συνάνθρωποί μας έχασαν την ζωή τους, και ενώ ο ίδιος δεν είχε σοβαρούς τραυματισμούς, μετέβη σε άλλα βαγόνια και προσπάθησε να απεγκλωβίσει άλλους επιβάτες. Μάλιστα υπέδειξε σε άντρες της ΕΜΑΚ το μέρος στο οποίο βρίσκονταν εγκλωβισμένοι άλλοι 5 επιβάτες, τους οδήγησε στο σημείο και το αποτέλεσμα ήταν αίσιο για τους ίδιους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα