Άντρας σκάβει στο χώμα με γυμνά χέρια και βγάζει μέσα από την γη 9 ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στα ερείπια ορυχείου που κατέρρευσε

Μετά από δυνατή βροχόπτωση, μια τραγωδία αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή, όταν ένα χρυσωρυχείο κατέρρευσε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Με την βοήθεια ενός άντρα, ο οποίος έσκαψε με τα γυμνά του χέρια, εννέα ανθρακωρύχοι βγήκαν από τα ερείπια.

Οι βροχές στην περιοχή ήταν τόσο δυνατές που οδήγησαν στην κατάρρευση του χρυσωρυχείου στη μακρινή Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί εργάτες να εγκλωβιστούν κυριολεκτικά κάτω από τους τόνους χώματος που παρέσυραν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή.

Άνθρωποι που βρίσκονταν απ΄έξω έσκαψαν με τα χέρια τους και όση δύναμη τους είχε απομείνει, ώστε να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν τους εννέα εργάτες που θάφτηκαν ζωντανοί κάτω από το χώμα. Σκάβοντας λοιπόν με τα χέρια τους και ενώ οι κατολισθήσεις συνεχίζονταν, δημιούργησαν τον απαραίτητο χώρο για να βγουν ζωντανοί και οι εννέα εργάτες ανθρακωρύχοι από τα ερείπια.

Πλάνα δείχνουν τους άνδρες να σέρνονται από τη στενή είσοδο αφού ένας άλλος άνδρας χρησιμοποίησε τα γυμνά του χέρια για να απομακρύνει τα συντρίμμια.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

Συνηθισμένα τέτοια περιστατικά στα ορυχεία

Η έλλειψη διαδικασιών ασφαλείας και κατάλληλου εξοπλισμού είναι παράγοντες που συχνά ενοχοποιούνται για ζητήματα στα τοπικά ορυχεία. Περιστατικά όπως αυτό θεωρούνται αρκετά συνηθισμένα στην επαρχία του Νότιου Κίβου, η οποία είναι γεμάτη με άτυπες, συχνά επικίνδυνες τοποθεσίες εξόρυξης.

Με πληροφορίες από Tο BBC

Σχετικά άρθρα