Πεντανόστιμη σαλάτα με noodles και μοσχάρι, με λιγότερες από 500 θερμίδες ανά μερίδα!

Τι να μαγειρέψουμε σήμερα; Η ίδια κλασική και διαχρονική ερώτηση που αποσχολεί κάθε νοικοκυριό, ειδικά όταν στην οικογένεια υπάρχουν μικρά παιδιά. Πάντα ερχόμαστε αντιμέτωποι με την δυσαρέσκεια των παιδιών για κάποια φαγητά, που στα μάτια τους δεν φαίνονται και τόσο ελκυστικά, όσο νόστιμα και θρεπτικά και αν είναι.

Εμείς σας λέμε πως υπάρχουν πολλές ιδέες για να ετοιμάσετε εύκολα, γρήγορα αλλά και χωρίς μεγάλο κόστος γεύματα, που ακόμα και τα πιο δύσκολα παιδιά θα λατρέψουν. Το μυστικό εδώ είναι να δημιουργήσετε μοναδικούς συνδυασμούς υλικών, τα οποία αφού δεσουν μεταξύ τους θα δώσουν το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.

Το μαγείρεμα πολλές φορές είναι διαδικασία που απαιτεί χρόνο, επειδή όμως γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν αφήνουν περιθώρια να είμαστε πάντα χαλαροί, σας παρουσιάζουμε συνταγές που χρειάζονται λίγο χρόνο μέσα στην κουζίνα. Και αυτό γιατί αναγνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ελεύθερο χρόνο για μας και την οικογένειά μας.

Σήμερα θα μαγειρέψουμε μία εναλλακτική και πεντανόστιμη σαλάτα με noodles και μοσχάρι. Ένα πλήρες γεύμα, για το οποίο θα χρειαστείτε μόλις 30 λεπτά για να το ετοιμάσετε. Το εξίσου σημαντικό είναι πως συνεχίζετε να τρώτε υγιεινά, η συνταγή που σας προτείνουμε έχει μόλις 450 θερμίδες περίπου, ανά μερίδα!

Μην περιμένετε άλλο, βάλτε την μαγειρική σας ποδιά και πάμε να ξεκινήσουμε!

Υλικά για 6 μερίδες

  • 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο (μία φορά περασμένο από την μηχανή του κιμά)
  • 2 κόκκινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες, η μία θα χρειαστεί στο τέλος
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 γρ oystersauce 
  • 3 λάιμ (lime), χυμός από 2 lime και1 lime καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 300 γραμμάρια noodles ρυζιού (ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας)
  • 3 καρότα κομμένα σαν σπιρτόξυλα
  • 300 γρ φύτρες φασολιού
  • 1 μικρό μάτσο δυόσμο
  • 50 γρ ανάλατα φυστίκια κάσιους, ψημένα και σπασμένα
  • 1 κουταλιά σούπας σησαμέλαιο

Εκτέλεση της συνταγής

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να ροδίσει. Έπειτα ρίχνουμε την πιπεριά τσίλι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε την oystersauce το χυμό lime και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Χωρίζουμε τα noodles σε 4 μπολ και από πάνω βάζουμε τον κιμά, τις φύτρες φασολιού, τα καρότα, τη μέντα, τα φιστίκια και την υπόλοιπη πιπεριά τσίλι.
  • Ραντίζουμε με το σησαμέλαιο και σερβίρουμε.
  • Πριν φάμε ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Αυτό ήταν, εύκολα και γρήγορα ετοιμάσατε ένα ολοκληρωμένο γεύμα που υπόσχεται να ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Ευχαριστούμε τον κύριο Χαρίτο Μποστανίδη για την συνταγή.

Χαρίτος Μποστανίδης, private σεφ, καθηγητής μαγειρικής, οργανωτής και εκπαιδευτής προσωπικού χώρων εστίασης

τηλ: 697 2019319

email: [email protected]

Σχετικά άρθρα