“Τα όρια τα βάζουμε μόνοι μας”- Ο Άλεξ με εγκεφαλική παράλυση και 76% αναπηρία τερματίζει σε μαραθώνιο 42 χιλιομέτρων

Ο Alex Roca Campillo γεννήθηκε το 1991. Ενώ ήταν μόνο 6 μηνών έπαθε ερπητική ιογενή εγκεφαλίτιδα (εγκεφαλικός έρπης), κάτι που το προκάλεσε εγκεφαλική παράλυση με 76% σωματική αναπηρία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται η αριστερή πλευρά του σώματός του, στην οποία έχει μειωμένη κινητικότητα και καταφέρνει να επικοινωνεί μέσω της νοηματικής γλώσσας.

Οι γιατροί επί χρόνια του έλεγαν πως δεν θα τα καταφέρει, πως δεν θα ζήσει. Σήμερα νιώθουν πως έχουν παραισθήσεις επειδή είναι ακόμα ζωντανός. Και όχι μόνο, ο Άλεξ κατάφερε να τερματίσει σε μαραθώνιο 42 χιλιομέτρων και να πανηγυρίσει θριαμβευτικά την νίκη του, έχοντας στο πλευρό του δικούς του ανθρώπους.

Είναι το πρώτο άτομο με εγκεφαλική παράλυση και αναπηρία που τερματίζει σε τέτοιο μαραθώνιο! Έγραψε πως : ” Αυτό κατέστη δυνατό χάρη σε ΟΛΗ την ομάδα μου. Ευχαριστώ όλους εσάς που ζητωκραυγάζατε, ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ”.

Όταν ήταν μικρός κρυβόταν, τώρα θέλει να τον βέπουν και να τον ακούν όλοι

Αποκάλυψε πως φορούσε αυτό το έντονο κίτρινο χρώμα, γιατί όταν ήταν μικρός κρυβόταν για να μην το δει κανέις. Τώρα θέλει να τον δει όλος ο κόσμος και να ακούσει το μήνυμά του. Έτσι αποφάσισε πως το καλύτερο χρώμα για να το πετύχει αυτό είναι το φλούο κίτρινο!

“Περήφανος για τον άνθρωπο που έγινα, αλλά πάνω απ’ όλα περήφανος για την ομάδα μου που έκανε αυτό το ιστορικό ορόσημο δυνατό.

Ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη και τα καθημερινά μηνύματα ενθάρρυνσης”, έγραψε στον λογαριασμό του στο instagram.

Στη ζωή του είχε πολλά εμπόδια και τα έχει ξεπεράσει όλα όσο καλύτερα μπορούσε αλλά με πολύ κόπο και προσπάθεια. Αυτήν την περίοδο σπουδάζει, δουλεύει, έχει το δικό του αυτοκίνητο, έχει μία σύντροφο και γενικά έχει «κανονική» ζωή, όπως έχουμε όλοι μας.

«Για μένα, ο αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός στην καθημερινότητά μου, γιατί τον βλέπω ως τρόπο ζωής για να βελτιώσω τον εαυτό μου. Πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να σου βάλει όρια, αλλά ότι τα όρια τα βάζεις μόνος σου. Όντας ο καθένας ιδιοκτήτης της μοίρας του και των δυνατοτήτων του».

Συμμετείχε στο TITAN DESERT 2018 και τελείωσε τον PILGRIM RACE 2018, δύσκολους αγώνες. Τότε ήταν που μπόρεσε να εκπληρώσει ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά του: Να τελειώσω το TITAN DESERT 2019, όντας το πρώτο άτομο με εγκεφαλική παράλυση που το τελείωσε. Επιπλέον, έχει καταφέρει να κάνει 5 τρίαθλα και 4 ημιμαραθώνιους (Βαρκελώνη 2019 και 2022, Νέα Υόρκη και Μαϊάμι).

Εκτός από τον αθλητισμό, του αρέσει πολύ να κάνει ομιλίες και να δείχνει στην κοινωνία ότι τα όρια τα θέτει ο ίδιος ο άνθρωπος για τον εαυτό του, και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσει και να φέρει την κοινωνία πιο κοντά στην αναπηρία. Δεν του αρέσει καθόλου αυτή η λέξη, του αρέσει να βλέπει ότι όλοι είμαστε άνθρωποι με διαφορετικές ικανότητες και μας αρέσει να μας φέρονται όπως και στους άλλους.

Σχετικά άρθρα