Γκουίνεθ Πάλτροου: Η ζάμπλουτη οσκαρική ηθοποιός, ο έρωτας με τον Μπραντ Πιτ, οι 2 γάμοι, το διαζύγιο και η “κοινή ζωή” με τον πρώην της, η μάχη με την κατάθλιψη και οι κατηγορίες που την έστειλαν σε δίκη

Η υποκριτική και ο κινηματογράφος δεν ήταν ποτέ στο μυαλό της Γκουίνεθ Κέιτ Πάλτροου κάτι άγνωστο, καθώς οι γονείς της συνδέονταν στενά με τη βιομηχανία του θεάματος. Ο αείμνηστος πατέρας της, Bruce Paltrow, ήταν αξιόλογος παραγωγός τηλεόρασης και κινηματογράφου καθώς και σκηνοθέτης, ενώ η μητέρα της Blythe Danner είναι ηθοποιός που έχει βραβευτεί με Tony.

Γεννημένη στις 27 Σεπτεμβρίου 1972, μαζί με τον μικρότερο αδερφό της Τζέικ, πέρασε την πρώιμη ζωή της στο Λος Άντζελες της Μασαχουσέτης και επίσης στο Μανχάταν όπου μπήκε στο αποκλειστικό σχολείο Spence. Το ενδιαφέρον της για την υποκριτική άνθισε όταν παρακολουθούσε την παράσταση της μητέρας της στο Williamstown Theatre Festival στο Berkshires.

Διάσημη αστέρας του κινηματογράφου

Αυτό την οδήγησε να λάβει μέρος σε μια από τις παραγωγές του θεάτρου, “The Adventures of Huckleberry Finn”, το 1990. Νιώθοντας ότι η υποκριτική ήταν το κάλεσμα της, εγκατέλειψε στη συνέχεια τις σπουδές της στην ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στη Σάντα Μπάρμπαρα και ξεκίνησε για να πετύχει το στόχο της.

Μέσα από μια ακρόαση, έκανε με επιτυχία το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στο «Shout» (1991) δίπλα στον Τζον Τραβόλτα. Την ίδια χρονιά, της προτάθηκε να υποδυθεί τη νεαρή Γουέντι στο «Hook» από τον σκηνοθέτη του, Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος έτυχε να είναι ο καλός φίλος της οικογένειάς της. Το επόμενο έτος σηματοδότησε την πρώτη της ερμηνεία στην τηλεόραση καθώς έλαβε το καστ στη μίνι σειρά του NBC με τίτλο “Cruel Doubt”, ως κόρη ενός χαρακτήρα που υποδύθηκε η ίδια η μητέρα της, η Blythe.

Το όνομά της άρχισε να ακούγεται όταν ερμήνευσε υπέροχα μια γυναίκα από το Τέξας ονόματι Τζίνι στο «Flesh and Bone» (1993). Καταξιωμένη από κριτικούς, συνέχισε να εκδηλώνει την ίδια υποκριτική ποιότητα στο «Mrs. Parker and the Vicious Circle» (1994) και «Jefferson in Paris» (1995). Μόλις το «Se7en» (1995) του Ντέιβιντ Φίντσερ γνώρισε την πρώτη αληθινή γεύση της φήμης για την ταινία αποδείχθηκε ότι ήταν μια από τις επιτυχίες του εισιτηρίου της χρονιάς.

Ο έρωτας και ο αρραβώνας με τον Μπραντ Πιτ

Αργότερα φάνηκε στη Γκουίνεθ ότι η αυξανόμενη δημοτικότητά της βασιζόταν κυρίως στην ερωτική της σχέση με τον Μπραντ Πιτ, τον συμπρωταγωνιστή της στο «Se7en». Ενώ επανειλημμένα έγινε το θέμα των ειδήσεων καθώς και το αντικείμενο της κάμερας των φωτογράφων είτε από τα πιο άθλια ταμπλόιντ είτε από τα mainstream media, οι περισσότεροι την παρατήρησαν ως απλώς τη φίλη του υπέροχου ηθοποιού.

Σκοπεύοντας να δείξει ότι ήταν κάτι περισσότερο από την αγαπημένη του Μπραντ, έκανε μια υπέροχη ερμηνεία στο “Emma” (1996), επιδεικνύοντας μια τέλεια αγγλική προφορά που έκανε το κοινό να συνειδητοποιήσει το πραγματικό της ταλέντο. Μετά τον αρραβώνα τους το 1996, αυτό το εντυπωσιακό ζευγάρι αποφάσισε παραδόξως να χωρίσει το 1997 με τον λόγο που κανένας από τους δύο δεν ένιωθε ότι θα μπορούσε να συνεχίσει την καριέρα του και ταυτόχρονα να διατηρήσει έναν ευτυχισμένο γάμο.

Ωστόσο, αυτό ήταν κάτι που της στοίχισε καθώς είπε: “Αλλαξε πραγματικά τη ζωή μου. Όταν χωρίσαμε, κάτι άλλαξε, μόνιμα, μέσα μου. Η καρδιά μου έσπασε κάπως εκείνη τη μέρα και δεν θα είναι ποτέ το ίδιο”.

Εργασιοθεραπεία για να ξεπεράσει τον χωρισμό με τον Μπραντ

Αρνούμενη να βυθιστεί σε βαθύτερη θλίψη λόγω της αποτυχίας της ερωτικής της ζωής, η Γκουίνεθ προχώρησε για να καθιερωθεί ως η κατηγορία «Α» της ηθοποιού του Χόλιγουντ. Μέχρι το 1998, συμμετείχε ακόμη και σε πέντε κινηματογραφικά πρότζεκτ, και συγκεκριμένα «Sliding Doors», «Great Expectations», «Hush», «A Perfect Murder» και «Shakespeare in Love». Όχι μόνο κέρδισε τα ταμεία, αλλά η τελευταία αυτή ταινία την οδήγησε επίσης να λάβει Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη ερμηνεία Γυναικείου Ρόλου – Κωμωδία/Μιούζικαλ αλλά και δύο βραβεία Screen Actors Guild για μία εξαιρετική ερμηνεία από γυναίκα ηθοποιό σε πρωταγωνιστικό ρόλο και από ένα καστ το 1999.

Το βραβείο Όσκαρ που της άλλαξε την ζωή

Η καριέρα της έφτασε στο αποκορύφωμά της όταν βραβεύτηκε με ένα διάσημο Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου την ίδια χρονιά. Αυτό το τεράστιο επίτευγμα έδειξε αναμφίβολα ότι έχει εξελιχθεί σε μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, βγαίνοντας εντελώς έξω από τη σκιά του Μπραντ που ακόμα την τύλιγε.

Στη συνέχεια, η Γκουίνεθ εξέθεσε με συνέπεια θαυμάσιες απεικονίσεις των χαρακτήρων που υποδύθηκε, όπως στα “The Talented Mr. Ripley” (1999), “Bounce” (2000), “The Royal Tenenbaums” (2001) και “Shallow Hal” (2001). Στο μεταξύ, η επιστροφή της στη σκηνική παραγωγή έτυχε επίσης θετικής υποδοχής, καθώς κέρδισε διθυραμβικές κριτικές μέσω της ερμηνείας της στο “As You Like It” στο Williamstown Theatre Festival το 1999.

Κατά τη διάρκεια αυτής της χρυσής περιόδου, βρήκε την ευκαιρία να εξερευνήσει και τις δυνατότητές της στο τραγούδι , ερμηνεύοντας το “Cruisin'” με συμπρωταγωνιστή τον Huey Lewis στο “Duets” (2000) που σκηνοθέτησε ο πατέρας της, ο Bruce Paltrow. Το τραγούδι έγινε εκπληκτικά επιτυχημένο σινγκλ στα αυστραλιανά μουσικά τσαρτ, επισημαίνοντας ότι ήταν πράγματι μια πολύπλευρη καλλιτέχνης.

Η απώλεια του πατέρα της

Η ταινία αυτή , ωστόσο, προφανώς ήταν η τελευταία ταινία στην οποία συνεργάστηκε με τον αγαπημένο πατέρα της. Ο ίδιος έχασε τελικά την μάχη για την ζωή και παραδόθηκε στις επιπλοκές της πνευμονίας, ενώ είχε υποτροπή του καρκίνου του λαιμού στις 3 Οκτωβρίου 2002. Η απώλεια του πατέρα της ήταν τόσο μεγάλη για τη Γκουίνεθ, ωστόσο έπρεπε να συνεχίσει τη ζωή της. Συνέχισε τα γυρίσματα των “Possession” (2002), “View from the Top” (2003) και “Sylvia” (2003) στα οποία μοιράστηκε τη σκηνή με τη μητέρα της.

Ο γάμος με τον διάσημο τραγουδιστή και η ταραχώδης ερωτική της ζωή

Την ίδια χρονιά που κυκλοφόρησε η τελευταία ταινία την βρήκε επίσης να παντρεύεται με τον frontman των Coldplay, Chris Martin, στις 5 Δεκεμβρίου, για την ακρίβεια, αφού προηγουμένως είχε βγει με πολλούς σταρ του Χόλιγουντ, συγκεκριμένα τον Ben Affleck, τον Scott Speedman και τον Luke Wilson. Στις 14 Μαΐου του επόμενου έτους, το ζευγάρι υποδέχτηκε με χαρά το πρώτο του παιδί, μια κόρη, την οποία ονόμασαν Apple Blythe Alison Martin. Ακολούθησε ο ερχομός του δεύτερου παιδιού τους, του γιου Moses Bruce Anthony Martin, στις 8 Απριλίου 2006, με καισαρική τομή στο Mount Sinai Hospital της Νέας Υόρκης.

Ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ, έτσι λίγα χρόνια αργότερα το 2014 αποφάσισαν να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Όπως είχε πει η Γκουίνεθ Πάλτροου έπρεπε να γνωριστούν και να μείνουν μαζί για να κάνουν τα παιδιά τους, αλλά τώρα η σχέση τους είναι περισσότερο φιλική. Παρά τον χωρισμό τους οι δυο τους είναι στενοί φίλοι αλλά και οικογένεια , αφού μεγαλώνουν μαζί τα δυο τους παιδιά και δεν διστάζουν να το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία.

Ο δεύτερος γάμος της

Λίγο μετά τον χωρισμό από τον πρώτο της σύζυγο η ηθοποιός βρήκε την αγάπη στο πρόσωπο του Μπραντ Φάλτσουκ, αμερικανού τηλεοπτικού συγγραφέα, παραγωγού και σκηνοθέτη. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί σε επαγγελματικό χώρο το 2010, αλλά μετά το διαζύγιο της Πάλτροου συναντήθηκαν και πάλι. Σχεδόν ένα χρόνοι αργότερα έκαναν την σχέση τους γνωστή, ενώ το 2018 αποφάσισαν να παντρευτούν.


Μάλιστα ο πρώην σύζυγός της, ο οποίος είναι τώρα ζευγάρι με την Ντακότα Τζόνσον τους ακολούθησε σε έναν τελείως διαφορετικό μήνα του μέλιτος. Ήταν στην πραγματικότητα ένας οικογενειακός μήνας του μέλιτος. «Ο νέος μου σύζυγος και τα παιδιά του, τα παιδιά μου, ο πρώην σύζυγός μου», είχε πει χαρακτηριστικά η Πάλτροου. «Ήταν ένας πολύ μοντέρνος μήνας του μέλιτος»

Ο αγώνας με την κατάθλιψη

Παρά τη δόξα και την επιτυχία είτε στην καριέρα της είτε στην ιδιωτική της ζωή, η Γκουίνεθ υπέφερε από κατάθλιψη μετά τον θάνατο του πατέρα της, καθώς εξομολογήθηκε στο κοινό την ψυχική της κατάσταση τον Μάιο του 2005. «Είναι νεκρός και εγώ υποφέρω. Πριν συμβεί αυτό, βρισκόμουν πραγματικά σε ένα μέρος στη ζωή μου όπου πίστευα ότι το είχα καταλάβει», παραδέχτηκε. “Τότε ήταν σαν κάποιος να με πάτησε στο στομάχι. Έπρεπε να μιλήσω με τον θεραπευτή μου και να κάνω γιόγκα. Δεν το είχα αντιμετωπίσει και ένιωθα ότι με σκότωνε. Φοβόμουν πραγματικά”.

Ευτυχώς τελικά μπόρεσε να ξεπεράσει την κατάθλιψη και προσπάθησε να διατηρήσει την πορεία της στον κινηματογράφο, εμφανίζοντας στα “Infamous”, “Love and Other Disasters” και “Running with Scissors” μέχρι το 2006 και στη συνέχεια στο “The Good Night” το 2007 , μια ταινία rom-com σε σκηνοθεσία του αδελφού της Τζέικ. Ένας ρόλος πιο υψηλού προφίλ ήρθε στάθηκε, όταν επιλέχτηκε ως η Βιρτζίνια «Πέπερ» Ποτς στην πολυαναμενόμενη ταινία υπερήρωα «Iron Man» (2008) δίπλα στον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ που έπαιζε το αφεντικό της, τον δισεκατομμυριούχο Τόνι Σταρκ, το alter ego του ομώνυμου χαρακτήρα.

Δεν ήταν όμως η μόνη φορά που περνούσε κάτι τέτοιο. Μετά την γέννηση του δεύτερου παιδιού της υπέφερε από επιλόχειο κατάθλιψη, κάτι που δεν περίμενε ποτέ να της συμβεί. Προσπάθησε να αντιμετωπίσει την κατάσταση χωρίς φάρμακα και να κάνει πράγματα που θα την έκαναν περισσότερο χαρούμενη. Σταμάτησε το αλκοόλ, άρχισε να γυμνάζεται και να κοιμάται καλύτερα.

Ο πρώην άντρας της και πατέρας των παιδιών της ήταν εκείνος που αναγνώρισε τα συμπτώματα. «Νόμιζα ότι η επιλόχεια κατάθλιψη σήμαινε ότι κλαίγεσαι κάθε μέρα και δεν είσαι σε θέση να φροντίσεις ένα παιδί. Αλλά υπάρχουν διαφορετικές αποχρώσεις και βάθη, γι’ αυτό νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό για τις γυναίκες να μιλούν γι’ αυτό. Ήταν μια δοκιμαστική περίοδος. Ένιωσα σαν αποτυχημένη», είπε.

H μεγάλη επιχειρηματική καριέρα

Η ηθοποιός δεν ασχολήθηκε μόνο με τον χώρο του θεάματος, αλλά έκανε και την δυναμική της εμφάνιση στον τομέα των επιχειρήσεων. Έχει τρία εστιατόρια στο Μανχάταν που χρησιμοποιούν βιολογικά προιόντα, εφόσον η ίδια είναι χορτοφάγος και ενδιαφέρεται να τρώει υγιεινά. Έχει ακόμη και ένα καφέ, ενώ πουλάει με επιτυχία διάφορα είδη, όπως κεριά, αρώματα ή είδη σπιτιού.

Το 2008 ίδρυσε την διάσημη ιστοσελίδα της Goop, της οποίας το όνομα φαίνεται να εμπνεύστηκε από τα αρχικά του δικού της ονόματος. Η ιστοσελίδα ασχολείται με θέματα υγείας, διατροφής και σεξουαλικής ζωής, ενώ έχει προσανατολισμό στι ευ ζην. Η ιστοσελίδα της έγινε γρήγορα και απρόσμενα γνωστή όταν η ίδια διαφήμιση ένα κερί, στο οποίο έδωσε την ονομασία “This smells like my vegina”. Μία καταναλώτρια την μήνυσε, καθώς ισχυρίστηκε πως αφού αγόρασε το εν λόγω κερί και το άναψε, σύμφωνα με τις οδηγίες, αυτό μετά από λίγο εξεράγη.

Δεν ήταν όμως η μόνη φορά που ήρθε αντιμέτωπη με την δικαιοσύνη. Κατέβαλε σχεδόν 150.000 δολάρια ως αποζημίωση σχετικά με ένα ειδικό βοήθημα που προωθούσε, το οποίο όπως έλεγε ανέβαζε την απόλαυση στο σεξ, χωρίς να υπάρχει απόδειξη για τους ισχυρισμούς της. Ακόμη πολλοί από τους υπαλλήλους της την μήνυσαν για κακές συνθήκες εργασίες αλλά και χαμηλούς μισθούς.

H δίκη που τελικά κέρδισε

Η Πάλτροου κατηγορήθηκε ότι έπεσε πάνω στον Τέρι Σάντερσον, έναν 76χρονο συνταξιούχο προκαλώντας αρκετούς σοβαρούς τραυματισμούς και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε, ενώ και οι δύο έκαναν σκι σε μια πίστα αρχαρίων στο Deer Valley Resort πριν από επτά χρόνια.

Στην κατάθεσή της η ηθοποιός είπε ότι η ίδια και τα παιδιά της έκαναν μάθημα σκι την ημέρα του δυστυχήματος. Η Πάλτροου επανέλαβε τον ισχυρισμό της ότι η Σάντερσον ήταν αυτός που του είχε χτυπήσει.

Ο Σάντερσον υπέβαλε για πρώτη φορά τη μήνυση το 2019, σχεδόν τρία χρόνια μετά τη σύγκρουση στην πλαγιά του βουνού. Από τότε, ισχυρίζεται ότι το ατύχημα του έφερε πολλά τραύματα, συμπεριλαμβανομένου ενός εγκεφαλικού τραύματος, τέσσερα σπασμένα πλευρά και συναισθηματική βλάβη. Υποστήριξε επίσης ότι η Πάλτροου έφυγε από τη σκηνή χωρίς να του δώσει το όνομά της ή τα στοιχεία επικοινωνίας της, ούτε κάλεσε για βοήθεια.

Η Πάλτροου κατέθεσε ανταγωγή εναντίον της Σάντερσον το 2019, ισχυριζόμενη ότι εκείνος έπεσε επάνω της κάνοντας σκι.

Σε μια αρχική έκδοση της αγωγής που κατατέθηκε, ο Σάντερσον ζήτησε αποζημίωση 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η KSL.com. Ωστόσο, τον Μάιο του 2022, ο δικαστής της τρίτης περιφέρειας Κεντ Χόλμπεργκ απέρριψε ορισμένες από τις αξιώσεις του Σάντερσον κατά της Πάλτροου, αποφασίζοντας ότι δεν επρόκειτο για «σύγκρουση», σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η Πάλτροου κατέθεσε τη δική της αντεπίθεση περίπου ένα μήνα μετά τον Σάντερσον το 2019. Στη μήνυση, εξιστόρησε τα γεγονότα της ημέρας, κατηγορώντας τον για τη συντριβή.

Και τα δύο μέρη θέλουν το άλλο να καλύψει τα δικαστικά τους έξοδα. Ο Σάντερσον ζήτησε αποζημίωση 300.000 δολαρίων. Σε αντάλλαγμα, η Πάλτροου ζήτησε συμβολική αποζημίωση 1 $.

Η δίκη ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην οποία η Πάλτροου αθωώθηκε!

Η αμύθητη περιουσία

Από την καριέρα της στον κινηματογράφο αλλά και τις υπόλοιπες επιχειρηματικές της δραστηριότητες έχει αποκτήσει αμύθητη περιουσία. Λέγεται πως μόνο η αξία της περιουσίας της υπολιγίζεταοι κοντά στα 150 εκατομμύρια δολάρια. Μόνο το σπίτι της στοίχισε 5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι γείτονές της είναι διάσημοι, όπως ο πρίγκιπας Χάρι και η Όπρα.

Με πληροφορίες από το ACESHOWBIZ

Σχετικά άρθρα