Λίστα Forbes: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο- Γυναικεία πρωτιά στην Ελλάδα

Πτώση των μετοχών, τραυματισμένοι μονόκεροι και αύξηση των επιτοκίων μεταφράστηκαν σε πτώση του έτους για τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Σε παγκόσμιο επίπεδο, μετρήσαμε 2.640 δεκαψήφιες περιουσίες, από 2.668 πέρυσι.

Συνολικά, οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη έχουν τώρα αξία 12,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, πτώση 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων από 12,7 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο του 2022. Σχεδόν οι μισοί της λίστας είναι φτωχότεροι από ό,τι πριν από ένα χρόνο, συμπεριλαμβανομένου του Έλον Μασκ, ο οποίος πέφτει από το Νο. 1 στο Νο. 2.

Ο Bernard Arnault, επικεφαλής του κολοσσού ειδών πολυτελείας LVMH, παίρνει τη θέση του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ένας Γάλλος πολίτης ηγείται της κατάταξης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υπερηφανεύονται για τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους, με 735 μέλη της λίστας αξίας 4,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Κίνα (συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο) παραμένει δεύτερη, με 562 δισεκατομμυριούχους αξίας 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ακολουθούμενη από την Ινδία, με 169 δισεκατομμυριούχους αξίας 675 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Για τον υπολογισμό της καθαρής θέσης, χρησιμοποιήσαμε τιμές μετοχών και συναλλαγματικές ισοτιμίες από τις 10 Μαρτίου 2023.

Oι πλουσιότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα

Στην πρώτη θέση της λίστας του περιοδικού Forbes, για τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ελλάδα βρίσκεται η Μαρία Αγγελικούση. Η περιουσία της ανέρχεται σε 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι διευθύνουσα σύμβουλος και ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρείας Angelicoussis Group. Η εταιρία έχει 142 πλοία, μεταξύ των οποίων πετρελαιοφόρα και τάνκερ μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, νούμερο 905 στην παγκόσμια κατάταξη, με περιουσία 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Φίλιππος Νιάρχος, νούμερο 1.067 στην παγκόσμια κατάταξη, με 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Βαρδής Βαρδινογιάννης νούμερο 1.575 στην παγκόσμια κατάταξη, με την οικογενειακή περιουσία να ανέρχεται σε 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Μαριάννα Λάτση, νούμερο 1.804 στην παγκόσμια κατάταξη, με την οικογενειακή της περιουσία να ανέρχεται σε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην έκτη θέση βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης, νούμερο 1.905 στην παγκόσμια κατάταξη, με την οικογενειακή του περιουσία να ανέρχεται σε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Σχετικά άρθρα