Όταν βρέθηκε σε απόγνωση αυτός ο άντρας του έσωσε την ζωή και σήμερα τον ευχαριστεί που μπορεί να είναι δίπλα στα παιδιά του

Πολλοί συνάνθρωποί μας περνάνε πολύ δύσκολες καταστάσεις οι οποίες πολλές φορές μπορεί να τους ωθήσουν στα άκρα. Όταν η απόγνωση χτυπάει την πόρτα μέσα σε ένα λεπτό, ολόκληρες οικογένειες μπορούν να διαλυθούν.

Την μέρα που γνώρισα τον άνθρωπο που μου έσωσε τη ζωή

Ο άνδρας στη φωτογραφία επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο Ντάρεν Κοξ, 39 ετών, από το Ilkeston, στο Derbyshire, είπε ότι είχε πιάσει πάτο το 2022 αφού έχασε τη δουλειά του και χώρισε με τη σύντροφό του. Έπειτα η ψυχική του υγεία είχε κλονιστεί τόσο πολύ, που διάφορες κακές σκέψεις περνούσαν από το μυαλό του.

Σκέφτηκε ακόμα και να βάλει τέλος στην ζωή του, ήταν πολύ κοντά στο να το κάνει. Όπως λέει ο ίδιος αν οι αστυνομικοί δεν βρίσκονταν στον δρόμο του, ο ίδιος δεν θα ήταν σήμερα εδώ για να σταθεί στο πλευρό των παιδιών του. Το κεφάλι του ήταν βαρύ και το μυαλό του θολωμένο, αρκούσε μία στιγμή για να βάλει τέλος στην ζωή του,

Την κατάλληλη όμως στιγμή συνάντησε τον αστυνομικό που τον βοήθησε και άλλαξε τελικά την ζωή του, φυσικά προς το καλύτερο. Ο άνθρωπος που τον βοήθησε είναι ο Τζέιμι Σέβερν, ένας αστυνομικός από την ομάδα ψυχικής υγείας της αστυνομίας του Νότιγχαμσαϊρ. Ο Τζέιμι ήταν ένας από την ομάδα αξιωματικών που ο κ. Κοξ πιστώνει ότι του έσωσε τη ζωή.

Aν δεν με ηρεμούσαν..ενδεχομένως να μην ήμουν καν εδώ

Με δάκρυα στα μάτια και εμφανώς συγκινημένος αγκαλιάζει τον άντρα που του έσωσε τη ζωή και μεταξύ άλλων του λέει πως: «Αν δεν με ηρεμούσαν αυτοί οι αξιωματικοί, θα μπορούσα να είχα πληγωθεί περισσότερο ή ενδεχομένως να μην ήμουν καν εδώ».

Προφανώς αυτή η ανιδιοτελής πράξη ενέπνευσε τον κ. Κοξ, ο οποίος εκπαιδεύεται τώρα για να γίνει ιεροκήρυκας και προσφέρει εθελοντικά το χρόνο του σε μια τοπική τράπεζα τροφίμων. Ο αστυνομικός που τον έσωσε δεν δέχεται να λέγεται ήρωας όπως τον αποκαλούν και συνεχίζει να λέει πως όλο αυτό ήταν το αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και πως απλά έκανε την δουλειά του.

Πηγή: bbc

Σχετικά άρθρα