Στέψη Καρόλου: Τα λόγια του Γουίλιαμ και η “εξορία” του Χάρι στα πίσω καθίσματα-Έφυγε άρον άρον μετά τη στέψη

Μετά από μια μεγαλοπρεπή τελετή με λάμψη και παραδόσεις 1.000 χρόνων ο πρίγκιπας Ουίλιαμ απέτισε φόρο τιμής στον πατέρα του και βασιλιά Κάρολο στην επίσημη Συναυλία της Στέψης που πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο του Ουίνδσορ, λέγοντας ότι η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ Β’ θα ήταν «περήφανη μητέρα».

Η ομιλία του Γουίλιαμ

   «Μπαμπά, είμαστε όλοι τόσο περήφανοι για σένα», είπε ο πρίγκιπας μιλώντας στην εντυπωσιακή σκηνή μπροστά σε 20.000 άτομα σύμφωνα με την Dailymail.

   «Όπως είπε η γιαγιά μου όταν στέφθηκε, η στέψη είναι μια δήλωση των ελπίδων μας για το μέλλον. Και ξέρω ότι είναι εκεί πάνω και μας παρακολουθεί με αγάπη. Και θα ήταν πολύ περήφανη μητέρα», ήταν τα πρώτα λόγια της ομιλίας του και πρόσθεσε.

   «Παρ’ όλο που οι εορτασμοί είναι υπέροχοι, στην καρδιά της υπάρχει ένα απλό μήνυμα: Η υπηρεσία των πολιτών της Βρετανίας. Οι πρώτες λέξεις του πατέρα μου στο Αβαείο του Ουέστμινστερ ήταν μία δήλωση προσφοράς μια υπόσχεση να συνεχίσει να υπηρετεί».

    Στην συνέχεια ο πρίγκιπας εξήρε τα επιτεύγματα ζωής του βασιλιά όπως το ίδρυμα Prince’s Trust, το πρωτοποριακό έργο του για το περιβάλλον και για «το σημαντικότερο, ο πατέρας μου πάντα πίστευε ότι οι άνθρωποι κάθε θρησκείας από όλες τις κοινότητες αξίζουν να στηρίζονται. Αφιερώνω τον εαυτό μου να σας υπηρετώ όλους. Τον Βασιλιά, την πατρίδα και την Κοινοπολιτεία. Ο Θεός να σώζει τον Βασιλιά!» κατέληξε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου.

Υπογραμμίζοντας τα επιτεύγματα του βασιλιά Καρόλου τα τελευταία 50 χρόνια, ο Γουίλιαμ είπε: «Μπαμπά, είμαστε όλοι τόσο περήφανοι για σένα».

Η Κέιτ Μίντλεντον ήταν απαστράπτουσα

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας παρευρέθηκε μαζί με τα μεγαλύτερα παιδιά της και του Ουίλιαμ, τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πριγκίπισσα Σάρλοτ και φυσικά έκλεψε τις εντυπώσεις. Ο πρίγκιπας Λούις, ο οποίος μόλις έκλεισε τα πέντε του χρόνια, έμεινε στο σπίτι μετά την κουραστική μέρα του στη Στέψη το Σάββατο.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Εδιμβούργου κάθισαν κοντά στον βασιλιά και τη βασίλισσα, με τον πρωθυπουργό Rishi Sunak πίσω τους. Παρευρέθηκαν επίσης ο πρίγκιπας Άντριου, δούκας της Υόρκης, και η πρώην σύζυγός του Δούκισσα της Υόρκης, Σάρα Φέργκιουσον, όπως και η Ζάρα Τίνταλ και ο σύζυγός της Μάικ.

Υπήρχαν βίντεο από μια σειρά από αστέρια, όπως ο θρύλος της βρετανικής υποκριτικής Τζόαν Κόλινς, ο πρώην ηθοποιός του Τζέιμς Μποντ Πιρς Μπρόσναν, η καλλιτέχνης Τρέισι Έμιν και ο Ουαλός τραγουδιστής Τομ Τζόουνς – όλοι εξιστορούσαν ελάχιστα γνωστά γεγονότα για τον μονάρχη.

Η δήλωση του Τομ Κρουζ στον Κάρολο

Και ο ηθοποιός του Top Gun, Τομ Κρουζ, παρέδωσε ένα μήνυμα βίντεο από το αεροπλάνο του στο War Bird, λέγοντας: “Πιλότος σε πιλότο. Μεγαλειότατε, μπορείτε να είστε ο πτέραρχός μου ανά πάσα στιγμή”, πριν χαιρετίσει και αποχωρήσει.

Ο εξόριστος Χάρι

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου είναι η πρώτη φορά που ο Δούκας του Σάσεξ εμφανίζεται δημόσια με την οικογένειά του από τότε που κυκλοφόρησαν τα αμφιλεγόμενα απομνημονεύματά του Spare.

Ο πρίγκιπας Χάρι καθόταν δύο σειρές πίσω από τον αδερφό του, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Ο δούκας του Sussex φαινόταν χαρούμενος και χαλαρός καθώς έμπαινε στο αβαείο με τις ξαδέρφες του πριγκίπισσες Beatrice και Eugenie, τις κόρες του πρίγκιπα Andrew.

Ωστόσο πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν την θέση του στο Αβαείο, την ώρα που ο πρώην σύζυγος και τα παιδιά της Καμίλα, κάθονταν πιο μπροστά από τον γιο του βασιλιά. Πιο συγκεκριμένα η κόρη και ο γιος της Καμίλα κάθονταν στην πρώτη σειρά, ενώ ο γιος του βασιλιά Καρόλου στην τρίτη θέση. Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνει τις φήμες που θέλουν τον πρίγκιπα Χάρι να έχει έρθει σε ρίξη με την βασιλική οικογένεια, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως ακόμα και ο πρώην σύζυγος της Καμίλα κάθισε στη δεύτερη θέση.

Σύμφωνα με την daily mail ι βασιλιάς Κάρολος κάλεσε και τον γιο του Χάρι να συμμετάσχει στο γεύμα μετά την στέψη, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε, και πέταξε για τις ΗΠΑ, ώστε να παρευρεθεί στα γενέθλια του γιου του Άρτσι.

Το μήνυμα της βασιλικής οικογένειας

«Είτε αυτό είναι το πρώτο σας Μεγάλο Μεσημεριανό γεύμα είτε είναι ένα ετήσιο μέρος του τοπικού σας ημερολογίου, στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας στον καθένα από εσάς και σε όλους όσους θα είναι μαζί σας, σε αυτό που ελπίζουμε να είναι αληθινά ευχάριστη εκδήλωση για όλους.”

Ένα μήνυμα από τον Βασιλιά και τη Βασίλισσα πριν από το Μεγάλο Μεσημεριανό της Στέψης.

Με πληροφορίες από το BBC

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα