Πώς το πρόγραμμα στέγασης και εργασίας άλλαξε τη ζωή του κύριου Φώτη που ως άστεγος βίωνε τον εξευτελισμό στα παγκάκια της Αθηνας

Ο κύριος Φώτης εξομολογήθηκε την ιστορία του και μοιράστηκε πράγματα για τα οποία στο παρελθόν έχει αισθανθεί ντροπή. Περιέγραψε πως η οικογένειά του διαλύθηκε και πως κάτι τραγικό που του επιφύλασσε η μοίρα, στάθηκε η αφορμή για να βρεθεί στο δρόμο και να χάσει ό, τι μέχρι χτες είχε δεδομένο. Σε όλη αυτήν την πορεία, υπήρξαν στιγμές που τον έκαναν να λυγίσει και να χάσει την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους. Έφτασε σε σημείο να επιβιώνει με πρόσφορα από την εκκλησία, όταν οι άνθρωποι γύρω του τον έβλεπαν ως ένα τίποτα.

Η μεγάλη του αγάπη για την ζωή, η πίστη του στον Θεό και τους ανθρώπους αλλά κυρίως το πρόγραμμα Στέγασης και Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και η συμβολή του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Σταμάτη, όπως άλλωστε λέει ο ίδιος, τον έκαναν να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Σήμερα καταφέρνει και βγάζει δικά του χρήματα και εξηγεί πως ενώ κάποτε σκέφτηκε ακόμα και να βάλει τέλος στην ζωή του, τώρα νιώθει και πάλι πως έχει δίπλα του ανθρώπους στους οποίους μπορεί να στηριχτεί.

Δείτε όλη την συνέντευξη εδώ:

Σχετικά άρθρα