Ντρου Μπάριμορ: Ποια είναι τα μυστικά της για ψυχική και σωματική ευεξία; Έκοψε εδώ και 13 χρόνια το κοτόπουλο

Η Ντρου Μπάριμορ είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός, παρουσιάστρια τοκ σόου, συγγραφέας, επιχειρηματίας ομορφιάς και μαμά δύο μικρών κοριτσιών. Έτσι, ενώ αναγνωρίζει τη σημασία της φροντίδας του εαυτού της, η σταρ έχει τόσα πολλά να κάνει που δυσκολεύεται να βρει χρόνο για εκείνη.

«Με τη δουλειά και τα παιδιά στους μπροστινούς μου καυστήρες, είμαι στο πίσω μέρος της ζωής μου και έτσι έχω επιλέξει τις προτεραιότητές μου». Η διαχείριση ενός πολυάσχολου τρόπου ζωής δεν είναι κάτι καινούργιο για την Barrymore, 47 ετών, καθώς ασχολείται με τη βιομηχανία του θεάματος από τότε που ήταν «κυριολεκτικά με τις πάνες».

Αλλά μόνο και μόνο επειδή το πρόγραμμα της Barrymore είναι φαινομενικά γεμάτο από μικρή ηλικία, δεν σημαίνει ότι έχει κυματίσει τη λευκή σημαία όταν πρόκειται να βρει χρόνο για ευεξία. Στην πραγματικότητα, η παρουσιάστρια του talk show αυτή τη στιγμή εργάζεται για την υιοθέτηση μιας πιο θετικής σκέψης – κάτι που δεν απαιτεί να πολύ χρόνο από τη μέρα της αλλά είναι ταυτόχρονα και ωφέλιμο.

«Πραγματικά προσπαθώ σκληρά να επικεντρωθώ στην ψυχική ευεξία και την πνευματική ανάπτυξη». «Δεν ανατρέπω τα πράγματα και δεν ξεπερνάω τον εαυτό μου».

Η δύναμη της θετικής σκέψης

Η δύναμη της θετικής σκέψης είναι κάτι πολύ πραγματικό με πραγματικά προνόμια, κυρίως επειδή βασίζεται στον ρεαλισμό. Η καλλιέργεια μιας αισιόδοξης προοπτικής δεν είναι απλώς να πιστεύεις ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Πρόκειται για την προληπτική εργασία για να συμβούν θετικά πράγματα και τον προγραμματισμό γύρω από τις «πιθανές παγίδες, ώστε τα πράγματα να πάνε καλά», είπε στο Shape η Hilary Tindle. Και όταν το κάνουν, οι άνθρωποι με θετική νοοτροπία είναι σε θέση να καρπωθούν τα οφέλη: λιγότερο άγχος, χαμηλότερος κίνδυνος κατάθλιψης, μειωμένες πιθανότητες χρόνιων ασθενειών και πολλά άλλα.

Ενώ το να μετατοπίσεις τις σκέψεις σου σε θετικές είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις, η Barrymore λέει ότι «φοβάται» την εναλλακτική λύση.

«Δεν είμαι καλή με τον εαυτό μου και είμαι έτσι σε όλη μου τη ζωή»

Εκτός από την προτεραιότητα της ψυχικής της υγείας, η βραβευμένη ηθοποιός εστιάζει επίσης στη γενική ευεξία της, διατηρώντας μια ισορροπημένη διατροφή και τρώγοντας τροφές που της αρέσουν. Πέρυσι, η Barrymore έγινε η επικεφαλής μαμά της Quorn, μιας εταιρείας που χρησιμοποιεί μυκοπρωτεΐνη – μια πρωτεΐνη χωρίς σόγια που παράγεται από τη ζύμωση ενός μύκητα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της μάρκας – για τη δημιουργία υποκατάστατων τροφών κρέατος για vegans και vegetarians.

Έχει να φάει κοτόπουλο εδώ και13 χρόνια

«Δεν έχω φάει κοτόπουλο εδώ και 13 χρόνια», λέει. “Μεγάλωσα χορτοφάγος και μετά ασχολήθηκα και διάβασα ένα βιβλίο με τίτλο Eating Animals από τον Jonathan Safran Foer, και δεν έφαγα ποτέ άλλο κομμάτι κοτόπουλο. Αλλά το λατρεύω ως βασική πρωτεΐνη.

” Δεδομένου ότι η μυκρωπρωτεΐνη έχει παρόμοια υφή και γεύση με το κρέας, η Barrymore μπορεί πλέον να απολαμβάνει γεύματα που περιέχουν κοτόπουλο χωρίς κοτόπουλο — ενώ εξακολουθεί να λαμβάνει αρκετή πρωτεΐνη.

Πολλοί μπορεί πιθανότατα να σχετίζονται με το γεγονός ότι η ζωή είναι γεμάτη από ευθύνες που μπορούν να κάνουν την προτεραιότητα στην ψυχική και σωματική ευεξία δύσκολη. Και ενώ μπορεί να μην έχει πολλά κομμάτια χρόνου για να αφιερώσει στη φροντίδα του εαυτού της, η Μπάριμορ παραδέχεται ότι αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή για τον εαυτό της έχει κάνει τη διαφορά.

«Ο πισινός μου [έχει] μεγαλώσει λίγο, αλλά η καρδιά μου έχει γίνει πολύ πιο καθαρή και το κεφάλι μου βρίσκεται σε πολύ καλό χώρο», λέει.

Σχετικά άρθρα