Hilary Swank: Η 48χρονη ηθοποιός μας δείχνει το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί ενώ είναι έγκυος σε δίδυμα

Η Hilary Swank δεν αφήνει την εγκυμοσύνη να την κρατήσει έξω από το γυμναστήριο.

Η 48χρονη ηθοποιός. που αυτή τη στιγμή είναι έγκυος σε δίδυμα, μοιράστηκε πρόσφατα ένα βίντεο από μια προπόνηση στο γυμναστήριο. Στο κλιπ, η μέλλουσα μαμά φοράει μαύρο κολάν και ένα γκρι μακρυμάνικο μπλουζάκι με τραβηγμένα τα μαλλιά της σε έναν ακατάστατο κότσο.

Κάνει ένα σετ εγκάρσιων πιέσεων, μια κίνηση που στοχεύει τους ώμους και το στήθος της, σύμφωνα με την πιστοποιημένη personal trainer Brooke Cates, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλο του The Bloom Method (μια μέθοδος φυσικής κατάστασης πριν και μετά τη γέννηση).

Στο κλιπ, η Swank χρησιμοποιεί το δεξί της χέρι για να σπρώξει τη μπάρα πολλαπλής λαβής που είναι στερεωμένη σε μια σχάρα κατά μήκος του σώματός της προς τα αριστερά. Ξεκινά με μια ελαφριά κάμψη και στα δύο γόνατα, και καθώς κινεί το πάνω μέρος του σώματός της, τα πόδια της περιστρέφονται προς τα αριστερά. Ανορθώνει το δεξί της πόδι, ανεβαίνοντας στα δεξιά δάχτυλα των ποδιών της, ενώ το αριστερό της πόδι παραμένει λυγισμένο και η αριστερή φτέρνα μένει στο έδαφος σε θέση lunge. Στη συνέχεια, επιστρέφει στην αρχική θέση, κοιτώντας τον εξοπλισμό ευθεία.

Αν και η εμπειρία του καθενός με την εγκυμοσύνη και τη φυσική κατάσταση είναι μοναδική, εάν είναι ασφαλές για εσάς να γυμνάζεστε ενώ περιμένετε, υπάρχουν πολλά οφέλη για να ιδρώσετε όσο είστε έγκυος.

«Όταν αγχώνεσαι συνεχώς, γίνεσαι πιο ικανός να ανεχθείς μεγαλύτερες ποσότητες άγχους». Η πιστοποιημένη ειδικός ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης Carolyn Appel, C.S.C.S., διευθύντρια εκπαίδευσης για την PROnatal Fitness, μια εταιρεία γυμναστικής που στοχεύει στην προετοιμασία των εγκύων για τον τοκετό και τη γονεϊκότητα, είπε στο Shape: «Ως εκ τούτου, η συνέχιση της δουλειάς όταν τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα στο τρίτο τρίμηνο θα δημιουργήσει στην πραγματικότητα ένα πιο ανθεκτικό σώμα που θα μπορεί να χειρίζεται καλύτερα τις καθημερινές δραστηριότητες».

Επιπλέον, η τήρηση μιας προγεννητικής ρουτίνας φυσικής κατάστασης μπορεί να διευκολύνει τα γενικά δεινά της εγκυμοσύνης. «Σκεφτείτε τα πράγματα που φαίνονται τρομακτικά σχετικά με την εγκυμοσύνη: τον πόνο στην πλάτη, το πρήξιμο και τον διακοπτόμενο ύπνο», είπε στο Shape η Emily Skye, προσωπική γυμνάστρια και δημιουργός του προγράμματος Emily Skye FIT Pregnancy. “Η συνεχής άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου στην πλάτη διατηρώντας τη μυϊκή δύναμη και να μειώσει το πρήξιμο διατηρώντας την κυκλοφορία σας ομαλά. Μια προπόνηση θα σας βοηθήσει επίσης να έχετε καλύτερη ποιότητα ύπνου.”

Εάν είστε έγκυος και δεν είστε σίγουροι πώς να εντάξετε την άσκηση στη ρουτίνα σας, ο Cates έχει μερικές συμβουλές. «Τιμάστε το σώμα σας μέσω όλων των αλλαγών του ενώ χρησιμοποιείτε αυτήν την ευκαιρία για να μάθετε πώς να στρατολογείτε καλύτερα τον βαθύ πυρήνα και το πυελικό έδαφος τόσο μεμονωμένα όσο και σε μεγαλύτερες ασκήσεις που βασίζονται στην κίνηση», λέει.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να μειώνετε όσο χρειάζεται. «Πάντα [μετράτε] εάν είναι «ασφαλές» να συνεχίσετε μια άσκηση ή όχι βασιζόμενοι κυρίως στην ικανότητα ρύθμισης της αυξημένης πίεσης στην κοιλιακή χώρα», λέει ο Cates. “Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη κοινών τραυματισμών που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, όπως η διάσταση λόγω τραυματισμού και οι δυσλειτουργίες του πυελικού εδάφους, όπως η πρόπτωση και η ακράτεια.”

Αν χρειαζόσουν κάποια έμπνευση για να πας στο γυμναστήριο, είτε είσαι έγκυος είτε όχι, η τελευταία ανάρτηση της Swank στο Instagram είναι βέβαιο ότι θα σου δώσει ώθηση.

Σχετικά άρθρα