Πώς να ανορθώσετε με το μακιγιάζ τις γραμμές από τα λυπημένα μάτια;

Συμβαίνει όταν είμαστε στεναχωρημένες αυτό να αποτυπώνεται και στο πρόσωπό μας και πιο συγκεκριμένα στα μάτια μας. αν έχουμε κλάψει ή ακόμα και αν δεν κοιμόμαστε καλά, οι γραμμές γύρω από τα μάτια και οι μαύροι κύκλοι κάνουν το βλέμμα μας να ατονεί.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ένα καλό μακιγιάζ μπορεί να κρύψει τις ατέλειες και να αναζωογονήσει τα μάτια μας, με αποτέλεσμα να μην φαίνονται λυπημένα και κουρασμένα. Εδώ λοιπόν συγκεντρώσαμε τις βασικές συμβουλές μακιγιάζ που μπορείτε να ακολουθήσετε, ώστε να τονίσετε τα μάτια σας και να διώξετε την κουρασμένη όψη.

Bάλτε eyeliner κάνει καλό

Το eyeliner μπορεί να είναι ή να μην είναι βασικό για εσάς, αλλά είναι ένα από τα πιο βασικά βήματα για να κάνετε το μακιγιάζ των ματιών σας. Σας δίνει την ελευθερία να δουλέψετε στο σχήμα των ματιών σας, να τα τονίσετε και να γεμίσετε οποιεσδήποτε αραιές βλεφαρίδες. Εξαρτάται από την υφή του eyeliner και την προτίμησή σας ως προς τον τρόπο που θα θέλατε να το εφαρμόσετε .

Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά σε μερικές από τις συμβουλές και τις τεχνικές για αυτό το βήμα.

Βεβαιωθείτε ότι τα βλέφαρά σας είναι καθαρά και, στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα primer πάνω τους, ώστε το μακιγιάζ των ματιών να μην μουτζουρώνει και να παραμείνει για περισσότερη ώρα.

Για να κάνετε τις βλεφαρίδες σας να φαίνονται πιο πυκνές, εφαρμόστε το eyeliner όσο το δυνατόν πιο κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων, ώστε να φαίνεται ότι αποτελεί μέρος της φυσικής σας γραμμής. Αυτό ονομάζεται σφιχτή επένδυση. Κάντε μια διακεκομμένη γραμμή από την εξωτερική προς την εσωτερική γωνία και συνδέστε τις κουκκίδες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια άκαμπτη λοξή βούρτσα για να αναμίξετε τις κουκκίδες σε μια αβίαστη απαλή γραμμή).

Βεβαιωθείτε ότι η άκρη της γραμμής σας είναι λεπτή, για να επιτύχετε ακρίβεια και έτσι να έχετε το τέλειο σχήμα.

Για να πετύχετε το τέλειο σχήμα με το eyeliner, χρησιμοποιήστε ένα υγρό liner – ξεκινήστε από τη γραμμή των βλεφαρίδων στην κόρη και προχωρήστε προς τις γωνίες. Εάν το χέρι σας δεν είναι αρκετά σταθερό, τότε πρώτα στρώστε τα μάτια σας με μια επένδυση μολυβιού και μετά περάστε το από πάνω με την υγρή επένδυση.

Για να πετύχετε ένα smokey eye, επιλέξτε ένα μολύβι liner, καθώς τείνουν να είναι πιο απαλά και κρεμώδη.

Καθώς μεγαλώνετε, επιλέξτε πιο διακριτικά χρώματα, όπως το καφέ, για πιο κομψή εμφάνιση και εφαρμόστε μάσκαρα για να τονίσετε το βλέμμα σας.

Σημείωση: Γέρνετε πάντα το πρόσωπό σας προς τα πάνω και κοιτάζετε προς τα κάτω καθώς εφαρμόζετε το eyeliner. Κάνοντας αυτό διασφαλίζετε την επίτευξη συμμετρίας της γραμμής.

Δείτε βήμα βήμα την τοποθέτηση του eyeliner

Smokey eye step by step

Πάμε στο επόμενο εργαλείο, την μάσκαρα

Δεν συμφωνείτε ότι η μάσκαρα μεταμορφώνει εντελώς τα μάτια σας, δίνοντάς σας αυτή την έξτρα αίσθηση; Το μαγικό ραβδί της μάσκαρα σας κάνει να έχετε λαμπερά μάτια και νεανική όψη.

Πάντα να ξεκινάτε να εφαρμόζετε τη μάσκαρα σας από τις ρίζες των βλεφαρίδων σας και να κινείστε προς τις άκρες. Κάνοντας αυτό, δίνετε αμέσως όγκο στις βλεφαρίδες σας και δεν τις βαραίνετε.

Αφού εφαρμόσετε μια στρώση μάσκαρα, περιμένετε περίπου δέκα δευτερόλεπτα για να μπείτε με μια δεύτερη στρώση (αν θέλετε). Με αυτόν τον τρόπο, οι βλεφαρίδες σας δεν σβολιάζουν!

Πριν μπείτε με μάσκαρα, φροντίστε πάντα να κουλουριάζετε τις βλεφαρίδες σας χρησιμοποιώντας ένα υψηλής ποιότητας ψαλιδάκι βλεφαρίδων. Όταν κουλουριάζετε, πιέστε το ψαλιδάκι των βλεφαρίδων σας στη βάση του και κρατήστε το σφιχτά περιστρέφοντας προς τα πάνω.

Ο τρόπος που κρατάς τη μάσκαρα σου έχει σημασία! Κρατήστε το βουρτσάκι σας οριζόντια για πιο πυκνές βλεφαρίδες και κάθετα (ειδικά για τις κάτω βλεφαρίδες) για πιο φυσική εμφάνιση.

Σημείωση: Για καλύτερα αποτελέσματα, η μάσκαρα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα του μακιγιάζ των ματιών σας.

Σχετικά άρθρα