Σήμερα μοιραζόμαστε μαζίο σας μία ακόμα πεντανόστιμη και πρωτότυπη συνταγή που συνδυάζει την γεύση με την ισορροπημένη διατροφή και μας μαθαίνει πώς μπορούμε να εντάξουμε υγιεινά στοιχεία στα πιάτα μας.
Είμαστε υπέρμαχοι του σπιτικού, μαγειρεμένου φαγητού, ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε τι τρώμε, εμείς και τα παιδιά μας. Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε αρνίσια κεμπάπ, φυσικά σπιτικά, με αρακά και καρότα για περισσότερη γεύση. Τα υλικά που δίνονται είναι για 3 μερίδες και η συνταγή έχει 460 θερμίδες μόνο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για ένα πλήρες γεύμα.
Βάλτε την μαγειρική σας ποδιά και πάμε να ξεκινήσουμε!
Υλικά για 3 μερίδες
o 400 γραμμάρια αρνί κομμένο σε κύβους
o 1 κουταλιά του γλυκού σπασμένο η τριμμένο κύμινο
o 1/6 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
o 1 κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα
o 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
o 24 ντοματίνια
o 400 ml ζεστό χυμό λαχανικών
o 140gr κατεψυγμένα μπιζέλια
o 1 μεγάλο καρότο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
o 1 μικρό μάτσο δυόσμο ψιλοκομμένο
o Χυμό από 1 λεμόνι
o 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
o 140 gr κους-κους
Εκτέλεση της συνταγής
- Μουλιάζουμε 6 ξυλάκια στο νερό για 30 λεπτά ώστε να μην καούν όταν τα ψήνουμε.
- Βάζουμε τους κύβους αρνιού σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την μία κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε.
- Περνάμε το αρνί στα καλαμάκια εναλλάξ με τα ντοματίνια.
- Εν τω μεταξύ βάζουμε το κους-κους σε ένα μπολ μαζί με τον ζεστό ζωμό λαχανικών και τον αρακά και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να μουλιάσουν για 5 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε το κους-κους με τα υγρά του, το χυμό λεμόνι, το καρότο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να τραβήξουν. Το αφαιρούμε από το μάτι και το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο.
- Τοποθετούμε τα καλαμάκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε για 5 με 6 λεπτά από όλες τις μεριές μέχρι να ψηθούν όπως τα θέλουμε.
- Παίρνουμε το πιάτο που θα σερβίρουμε τοποθετούμε κάτω το κουσκούς, έπειτα τον ψιλοκομμένο δυόσμο και από πάνω τα καλαμάκια.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε το πιάτο με μία κουταλιά Χαρίσα (μείγμα μπαχαρικών σε πάστα) στο πλάι του πιάτου.
Καλή σας όρεξη!
Ευχαριστούμε τον κύριο Χαρίτο Μποστανίδη για την συνταγή
Χαρίτος Μποστανίδης, private σεφ, καθηγητής μαγειρικής, οργανωτής και εκπαιδευτής προσωπικού χώρων εστίασης
τηλ: 697 2019319
email: [email protected]