Αρχική / Πολιτισμός / City life / Το βιβλίο της Κυριακής: Hμερολόγιο απιστίας του Αιμίλιου Σολωμού
Το βιβλίο της Κυριακής: Hμερολόγιο απιστίας του Αιμίλιου Σολωμού  thumbnail

Το βιβλίο της Κυριακής: Hμερολόγιο απιστίας του Αιμίλιου Σολωμού

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός το βιβλίο του Αιμίλιου Σολωμού με τίτλο “Ημερολόγιο απιστίας”, για το οποίο ο συγγραφέας κέρδισε το Βραβείο Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας 2013.


 


Η βράβευση:


Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 26 Νοεμβρίου.


Η ανακοίνωση της επικείμενης βράβευσης έγινε από την Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπο Παιδείας, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της Ε.Ε. στην έκθεση βιβλίου του Gothenburg.


Το βραβείο θα λάβουν 12 συγγραφείς από ισάριθμες χώρες (Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κύπρο, Λουξεμβούργο, Εσθονία, Γερμανία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ισπανία, Δανία, Φινλανδία και FYROM) και σκοπός είναι να προβληθεί ο πλούτος της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας στον τομέα της πεζογραφίας και να διευκολυνθεί ο πολιτισμικός διάλογος προκαλώντας το ενδιαφέρον των αναγνωστών στην Ευρώπη για τα βραβευμένα έργα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βραβείο χρηματοδοτείται από το ΠολιτιστικόΠρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνοδεύεται από χρηματικό ποσό και δίνει την ευκαιρία στο βραβευμένο βιβλίο να μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες.


Διαβάστε περισσότερα στο : www.culturenow.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X