Μπορεί να συμβεί κάτι τόσο σοβαρό που η ψυχή μας να μην το αντέξει; Ο Ψυχίατρος – Ψυχαναλυτής, Βασίλης Δημόπουλος, συζητά με την Άννα Δρούζα.

Ακούστε το 3ο μέρος της συζήτησης του Ψυχίατρου – Ψυχαναλυτή, Βασίλη Δημόπουλου, με την Άννα Δρούζα και βρείτε απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

  • Μπορεί ν’αγαπήσουμε κάποιον που δεν μας αγαπά; 
  • Γιατί οι άνθρωποι φοβούνται τον ψυχικό πόνο και αποφεύγουν τα συναισθήματα τους;
  • Στη ψυχοθεραπεία είναι προϋπόθεση η αγάπη του θεραπευτή για τον θεραπευόμενο;
  • Τι είναι ο ψυχωτικός έρωτας; Γιατί οι άνθρωποι τρέμουν μπροστά στο φόβο της εγκατάλειψης;

Περισσότερα για τον Ψυχίατρο – Ψυχαναλυτή, Βασίλη Δημόπουλο: 

Ο Βασίλης Δημόπουλος είναι ψυχίατρος, ψυχαναλυτής, μέλος της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης. Διδάσκων αναλυτής της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας. Οι κλινικές και θεωρητικές του αναζητήσεις αφορούν ιδιαίτερα τον ναρκισσισμό, τη δόμηση και τις λειτουργίες του εγώ, την υποκειμενοποίηση, τις ψυχικές εγγραφές και τα παράγωγά τους, το όνειρο καθώς και την ψυχοσωματική. Τους προβληματισμούς του αναπτύσσει σε συνέδρια και σε άρθρα.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ:

Η θεωρία και η κλινική του ναρκισσισμού (2010), Το σώμα και οι ψυχικές ανα-παραστάσεις του (2013), Οι ψυχικές άμυνες και τα παράδοξά τους (2016), Στοιχεία για την ψυχική μορφοποίηση (η δυναμική του τραύματος) (2017), Ψυχαναλυτική Τεχνική: Η τέχνη της ψυχανάλυσης (2017). Στοιχεία για την ψυχική μορφοποίηση. Η δυναμική του τραύματος (2018). Το αντι-κείμενο, (2019). Το όνειρο, (2021). Η θεωρία και η κλινική του ναρκισσισμού, (2021).

Σχετικά άρθρα