Γιατί οι άνθρωποι προσπαθώντας να ξεχάσουν, εμπλέκονται συναισθηματικά σε μια νέα σχέση;

Ακούστε το 4ο μέρος της συζήτησης του Ψυχίατρου – Ψυχαναλυτή, Βασίλη Δημόπουλου, με την Άννα Δρούζα και βρείτε απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

  • Πως μπορούμε να δώσουμε αγάπη στον ίδιο μας τον εαυτό;
  • Γιατί κάποιοι άνθρωποι αυτοτιμωρούνται και πιστεύουν πως δεν έχουν δικαίωμα στην ευχαρίστηση;
  • Ποια η διαφορά του πένθους με την κατάθλιψη;
  • Τι είναι η θεμελιακή κατάθλιψη και γιατί είναι τόσο επικίνδυνη για τη ζωή μας;
  • Τι είναι ο ναρκισσισμός και ποια τα χαρακτηριστικά του;
  • Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό ενός ανθρώπου με οριακή διαταραχή προσωπικότητας; 

Περισσότερα για τον Ψυχίατρο – Ψυχαναλυτή, Βασίλη Δημόπουλο: 

Ο Βασίλης Δημόπουλος είναι ψυχίατρος, ψυχαναλυτής, μέλος της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης. Διδάσκων αναλυτής της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας. Οι κλινικές και θεωρητικές του αναζητήσεις αφορούν ιδιαίτερα τον ναρκισσισμό, τη δόμηση και τις λειτουργίες του εγώ, την υποκειμενοποίηση, τις ψυχικές εγγραφές και τα παράγωγά τους, το όνειρο καθώς και την ψυχοσωματική. Τους προβληματισμούς του αναπτύσσει σε συνέδρια και σε άρθρα.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ:

Η θεωρία και η κλινική του ναρκισσισμού (2010), Το σώμα και οι ψυχικές ανα-παραστάσεις του (2013), Οι ψυχικές άμυνες και τα παράδοξά τους (2016), Στοιχεία για την ψυχική μορφοποίηση (η δυναμική του τραύματος) (2017), Ψυχαναλυτική Τεχνική: Η τέχνη της ψυχανάλυσης (2017). Στοιχεία για την ψυχική μορφοποίηση. Η δυναμική του τραύματος (2018). Το αντι-κείμενο, (2019). Το όνειρο, (2021). Η θεωρία και η κλινική του ναρκισσισμού, (2021).

Σχετικά άρθρα