Κοκαΐνη αξίας 14,4 εκατομμυρίων ευρώ βρέθηκε μέσα σε κιβώτια με ανανά

Μία ακόμα σημαντική νίκη απέναντι στη διακίνηση ναρκωτικών πέτυχαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ οι οποίοι εντόπισαν στο λιμάνι του Πειραιά, 419 κιλά κοκαΐνη μέσα σε κιβώτια με ανανά.
Ειδικότερα, οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αξιοποίησαν το ειδικό λογισμικό ανάλυσης κινδύνου και στόχευσαν για έλεγχο κοντέινερ, στο λιμάνι του Πειραιά, που προερχόταν από την Κόστα Ρίκα και είχε τελικό προορισμό τη Γεωργία.

Αξίζει να σημειωθεί πως το φορτίο, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν δηλωθεί, ήταν κιβώτια με ανανά μέσα στα οποία ανευρέθηκαν τα ναρκωτικά.

Εντόπισαν 419 κιλά κοκαΐνη μέσα σε κιβώτια με ανανά

Συγκεκριμένα, οι άνδρες της Δίωξης Λαθρεμπορίου χρησιμοποίησαν το ειδικό μηχάνημα Χ-RAY και, μαζί με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο – ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών, Iris, βρήκαν ότι, ανάμεσα στα φρούτα, ήταν κρυμμένα 419,2 κιλά κοκαΐνης, αξίας 14,4 εκατομμυρίων ευρώ, σε 297 ειδικά τοποθετημένες συσκευασίες.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης και υπάλληλοι της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι Εισαγγελικές Αρχές.

Σημειώνεται ότι η προανάκριση για τον εντοπισμό των εμπλεκόμενων προσώπων διενεργείται από το Γ΄ Τελωνείο Πειραιά. Οι ναρκωτικές ουσίες που κατάσχονται από τις Αστυνομικές Αρχές φυλάσσονται σε αποθήκες μέχρι την καταστροφή τους. Αποκλειστικός τρόπος καταστροφής των πόσης φύσεως ναρκωτικών ουσιών είναι η καύση. Η καύση γίνεται σε κατάλληλους για τον σκοπό αυτό χώρους-εγκαταστάσεις, ενώπιον επιτροπής, στην οποία προεδρεύει ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών και μετέχουν οι προϊστάμενοι της διωκτικής Αρχής που ενήργησε την προανάκριση και της αρμόδιας Υπηρεσίας της οικείας Περιφέρειας.

Από τις κατασχεθείσες ποσότητες δεν καταστρέφονται εκείνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θεραπευτικούς σκοπούς (αρθ. 41 παρ. 5 και 6 του Ν. 4139/2013).
Πηγή: MAKELEIO.GR

Σχετικά άρθρα