Γνωρίζοντας την Μέλανι και τον Τσέις: Μία γυναίκα καθηλωμένη σε αναπηρικό καρότσι και ο άντρας που έχει προσλάβει για να κάνει σεξ

Ενώ η Melanie βρισκόταν σε κοινωνική απομόνωση στο σπίτι της στην Αυστραλία λόγω του Covid-19, έδωσε μια υπόσχεση στον εαυτό της. Μόλις της επέτρεπαν να βγει ξανά, επρόκειτο να προσλάβει έναν εργαζόμενο σεξ, να χάσει την παρθενία της και να σταματήσει αυτές τις ανησυχίες που είχε αναπτύξει γύρω από την αγάπη και την οικειότητα ως άτομο με ειδικές ανάγκες. Ο Chayse ήταν ο άντρας που βρέθηκε εκεί για την Μέλανι.

Κανείς δεν είχε αγγίξει τη Melanie πριν με μη ιατρικό τρόπο και, στα 43 της, συνειδητοποίησε ότι ήθελε περισσότερα.

Η Tracey, αποκάλυψε στη Melanie ότι κάποτε ήταν λειτουργός του σεξ και σκέφτηκε ότι οι προσωπικές υπηρεσίες θα μπορούσαν να είναι μια επιλογή για να εξερευνήσει την σεξουαλικότητά της.

«Απλώς μου άνοιξε τα μάτια στο γεγονός ότι ίσως μπορούσα να το ζήσω αυτό», είπε η Μέλανι στο BBC Access All.

Βρήκε ένα πρακτορείο συνοδών στο Διαδίκτυο, και το προφίλ ενός άνδρα που ονομάζεται Chayse τράβηξε την προσοχή της. Ενθουσιασμένη, κανόνισε μια κράτηση και πήγε στο διαμέρισμά του για την πρώτη συνεδρία.

“Όταν σηκώθηκα από το καροτσάκι μου και ο βοηθός μου έφυγε, ήμασταν μόνο οι δυο μας. Δεν είχα ιδέα για ποιον σκοπό ήμουν εκεί.”

Η Melanie χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι από την ηλικία των τριών ετών έχοντας διαγνωστεί με φλεγμονή του νωτιαίου μυελού – μια κατάσταση γνωστή ως εγκάρσια μυελίτιδα. Της έχει προκαλέσει παράλυση στα πόδια και περιορισμένη κίνηση στα χέρια της. Ως ενήλικας, χρησιμοποιεί εργάτες υποστήριξης για να βοηθηθεί στις καθημερινές της εργασίες.

Έχει ζήσει και δουλέψει στην Ιαπωνία και τώρα είναι συντάκτρια βίντεο, ο ρομαντισμός όμως δεν φαινόταν ποτέ να είναι στο επίκεντρο της ζωής της. «Απλώς σκέφτηκα ότι αν συμβεί, θα συμβεί», λέει η ίδια.

Τα ραντεβού και το να ανοιχτείτε στους άλλους μπορεί να μοιάζουν εκφοβιστικά, ειδικά αν σκεφτούμε πως ο κόσμος δεν αναγνωρίζει πάντα τα άτομα με αναπηρία ως σεξουαλικά όντα.

Σύμφωνα με την Έρευνα Αναπηρίας του Ηνωμένου Βασιλείου, που δημοσιεύθηκε από την κυβέρνηση το 2021, μόλις το 56% του γενικού πληθυσμού δήλωσε ότι θα ένιωθε άνετα σε μια στενή σχέση με ένα άτομο με αναπηρία.

Η ίδια η Μέλανι δεν ήταν ποτέ σίγουρη πώς να το προσεγγίσει, οπότε το άφησε στην τύχη.

Αφού έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Chayse, κανόνισε πολλές βιντεοκλήσεις, ώστε να μπορέσουν να γνωριστούν και να συζητήσουν τυχόν πιθανές προκλήσεις.

“Έκανα ένα εκατομμύριο ερωτήσεις”, λέει η Melanie: “Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ανυψωτικό στο παρελθόν; Είναι προσβάσιμο το αναπηρικό καροτσάκι του διαμερίσματός σας; Πόσο συχνά χαλάει ο ανελκυστήρας στο χώρο σας;” «Περίπου μία φορά κάθε έξι μήνες», απάντησε ο Chayse.

Για τη Melanie, οι απαντήσεις του Chayse ήταν αρκετά καλές για να κλείσει μια συνεδρία στο διαμέρισμά του. Και μακριά από νευρικότητα και άγχος πήγε στο πρώτο της αυτό ραντεβού. Η ίδια ήταν πολύ ενθουσιασμένη, ενώ ο συνοδός της ήταν τόσο ζεστός και καθησυχαστικός.

Νομικά, η συμφωνία μεταξύ της Melanie και του Chayse ήταν πάνω από όλα.

Στη Δυτική Αυστραλία, σύμφωνα με τον νόμο περί πορνείας του 2000, ενώ είναι παράνομη η σεξουαλική εργασία στο δρόμο ή η λειτουργία οίκου ανοχής, η πράξη της πορνείας δεν είναι αντίθετη με το νόμο και οι υπηρεσίες συνοδείας είναι νόμιμες. Αυτό διαφέρει μεταξύ των πολιτειών της Αυστραλίας, με τη Βικτώρια, τη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βόρεια Επικράτεια να έχουν αποποινικοποιήσει τη σεξουαλική εργασία.

Είναι παρόμοιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ενώ η ανταλλαγή σεξουαλικών υπηρεσιών με χρήματα είναι νόμιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκτός από τη Βόρεια Ιρλανδία, σχετικές δραστηριότητες όπως η προσέλκυση ή η λειτουργία οίκου ανοχής δεν είναι νόμιμες.

Όταν η Melanie έφτασε στο σπίτι του Chayse

«Ήξερα ότι είχα ξεπεράσει τις σεξουαλικές γνώσεις μου και ένιωθα εντελώς συγκλονισμένη με τον ειδικό που στεκόταν μπροστά μου».

Καθώς όμως το ραντεβού ξεκίνησε, η Μέλανι είχε μια αποκάλυψη.

“Είμαι ειδική στην αναπηρία και ο Chayse δεν είχε ιδέα. Καταλήξαμε να γελάμε ο ένας με την άγνοια και την αφέλεια του άλλου. Δύο ώρες αργότερα ήμασταν οι καλύτεροι φίλοι.”

Ο Chayse, ο οποίος έχει εργαστεί στον κλάδο για έξι χρόνια, λέει ότι οι “προσδοκίες” είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα όταν πρόκειται για νέους πελάτες – οι άνθρωποι ασκούν υπερβολική πίεση για να εγγυηθούν πως κάτι θα πετύχει.

«Πρέπει να καταλάβεις πώς θα λειτουργήσει», όπως και κάθε στενή σχέση, λέει.

Πριν προσλάβει τον Chayse, η Melanie δεν είχε ιδέα πώς θα μπορούσε να ανταποκριθεί το σώμα της σε ένα οικείο περιβάλλον, εάν θα μπορούσε να φτάσει σε μια ευνοϊκή θέση ή εάν η κούραση θα εξαφάνιζε κάθε απόλαυση.

«Αυτός ήταν ο λόγος που έκλεισα τον Chayse», λέει. «Δεν ήθελα να πάω σπίτι με έναν άντρα από ένα μπαρ και να νιώθω ευάλωτη και ανασφαλής».

Όπως συμβαίνει, ανακάλυψε ότι μπορούσε να πετύχει άφθονη απόλαυση με τον Chayse και δεν χρειαζόταν να περιορίσει τον εαυτό της.

Ένα άλλο πράγμα που ανακάλυψε ήταν ότι τα πόδια της μπορεί να είναι απρόβλεπτα και να «πετούν από το κρεβάτι» και συχνά χρειαζόταν μια συνεδρία φυσικοθεραπείας για να ανανεώσει τα άκρα της.

«Έχω καταλάβει ότι τα πόδια μου πρέπει να στερεωθούν στο κρεβάτι εκ των προτέρων και μετά δεν υπάρχει καμία ανησυχία», λέει.

Εξουσία έλεγχος

Ως γυναίκα με ειδικές ανάγκες σε ένα άγνωστο σπίτι, η Melanie είναι πιο ευάλωτη από τις περισσότερες. «Ήταν η πρώτη φορά που ήμουν γυμνή μπροστά σε έναν άντρα, έξω από ένα νοσοκομείο», λέει.

Ο Chayse, ο οποίος έχει εργαστεί στο παρελθόν με όσους έχουν βιώσει τραύματα, λέει ότι «η δημιουργία ενός ασφαλούς φιλόξενου χώρου όπου έχει τον έλεγχο», είναι η πρώτη του προτεραιότητα.

Αλλά δεν είναι μόνο η φυσική ανισορροπία δύναμης εκεί που βρίσκεται η ευπάθεια. Η αναπηρία μπορεί μερικές φορές να ρίξει ψυχολογικά τους ανθρώπους και να τους κάνει να αισθάνονται ανάξιοι για ορισμένες εμπειρίες που άλλοι άνθρωποι θεωρούν απλώς φυσιολογικές.

Αυτές οι πρόσφατες συναντήσεις έδωσαν στη Melanie μεγαλύτερη δύναμη σε κάθε πτυχή της ζωής της.

“Ήξερα ότι με την κράτηση του Chayse και πληρώνοντας για μια υπηρεσία, είχα τον έλεγχο. Ήξερα ότι αν ο Chayse με αντιμετώπιζε διαφορετικά ή έκανε κάτι που δεν μου άρεσε θα σταματούσε.”

Πόσο οικονομικό είναι το σεξ;

Η αμοιβή για κάθε ώρα του είναι περίπου 400 αυστραλιανά δολάρια (211 £). Δικαιολογώντας το κόστος, ο Chayse λέει: «Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν είναι ότι όταν βλέπεις κάποιον για 48 ώρες, όσο ανταποδοτικό κι αν είναι, δεν κάνεις τίποτα άλλο που θέλεις να κάνεις στη ζωή σου. ” Αλλά προσθέτει ότι όντως λαμβάνει τεράστια ικανοποίηση από τη δουλειά του. “Ποιος δεν θέλει να βοηθήσει τους ανθρώπους να εξερευνήσουν διαφορετικά πράγματα; Γιατί δεν μπορώ να είμαι εκεί για άλλους ανθρώπους που το χρειάζονται και θέλουν και αξίζουν να νιώθουν όμορφα;”

Υπάρχει σεξ χωρίς έρωτα;

«Είναι δύσκολο να μην ερωτευτείς τον Chayse», παραδέχεται η Melanie. «Αλλά πρέπει να υπενθυμίσω στον εαυτό μου ότι είναι μια επαγγελματική σχέση». Η Melanie και ο Chayse βλέπονται από τον Ιανουάριο, αλλά δεν είναι μόνο ένα γρήγορο σεξ.

Εκτός από τις δεξιότητές του ως εργάτης του σεξ, ο Chayse έχει επίσης μιλήσει με έναν προπονητή γνωριμιών για να δει πώς μπορεί να υποστηρίξει τη Melanie να περιηγηθεί στο «τανγκό των γνωριμιών» και να τη βοηθήσει να δημιουργήσει μελλοντικές ρομαντικές σχέσεις και με άλλους ανθρώπους.

“Ψάχνω για έναν αντικαταστάτη του Chayse. Κάποιος που με αγαπά και αγαπά αυτό που μου αρέσει και κάνει τα πάντα δωρεάν”, λέει. “Ποτέ δεν πίστευα ότι θα χρησιμοποιούσα εφαρμογές γνωριμιών και θα μιλούσα με άντρες στο διαδίκτυο και τώρα το κάνω σχεδόν καθημερινά. Η μόνη μου λύπη είναι που δεν το έκανα νωρίτερα.”

Πρόσβαση σε σεξουαλικές υπηρεσίες για τα άτομα με αναπηρία

Για τη Melanie, η εμπειρία είναι κάτι περισσότερο από μια απλή σεξουαλική απελευθέρωση και έχει πάρει τόσα πολλά από αυτή τη συνεχιζόμενη εμπειρία που πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να πληρώνουν και να υποστηρίζουν τα άτομα με αναπηρία στην πρόσβαση σε σεξουαλικές υπηρεσίες.

«Η αυτοπεποίθησή μου έχει αυξηθεί, είμαι πιο ευτυχισμένη από ποτέ και δεν μπορεί κανείς να βάλει μία τιμή σε αυτή την εμπειρία που μου άλλαξε τη ζωή».

Και είναι ενθουσιασμένη που μοιράζεται τις νέες της εμπειρίες με φίλους και οικογένεια.

«Ντρεπόμουν λίγο να πω οτιδήποτε στην αρχή, αλλά έκανε μια τεράστια διαφορά στη ζωή μου. Απλώς δεν μπορούσα να σταματήσω να λέω στους ανθρώπους πως νιώθω και είναι πολύ χαρούμενοι για μένα. Δεν μπορώ να σβήσω το χαμόγελο από το πρόσωπό μου .”

Πηγή: BBC

Πηγή φωτογραφιών: BBC

Σχετικά άρθρα