Σχεδόν 2500 χιλιάδες παιδεραστές από όλο τον κόσμο οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη μετά την επιχείρηση “Χελωνονιντζάκια” της ελβετικής αστυνομίας

Η ελβετική αστυνομία ανακοίνωσε την επιτυχία μιας μυστικής επιχείρησης με το όνομα «Χελωνονιντζάκια» που χρησιμοποίησε το προφίλ ενός καταδικασμένου παιδεραστή για να εντοπίσει και να συλλάβει περισσότερα από 2.200 άτομα που εμπλέκονται σε σεξουαλικά αδικήματα και παιδική πορνογραφία σε όλο τον κόσμο.

Η επιχείρηση που διεξήχθη εδώ και πολλά χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα συλλήψεις όχι μόνο εντός της Ελβετίας αλλά και σε πολλές άλλες χώρες. Η αστυνομία του Aargau, με έδρα τη βόρεια Ελβετία, αποκάλυψε ότι οι αποκαλύψεις της επιχείρησης επέτρεψαν στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να αναλάβουν δράση κατά των παραβατών και να διακόψουν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2012 όταν οι ελβετικές αρχές έλαβαν πληροφορίες για ένα άτομο που διέμενε στο Aargau, το οποίο διένειμε παιδική πορνογραφία χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Ninja Turtle» στην ανώνυμη πλατφόρμα ανταλλαγής υλικού, GigaTribe. Οι ερευνητές εντόπισαν με επιτυχία το άτομο πίσω από το ψευδώνυμο, έναν 62χρονο Γερμανό που καταδικάστηκε στη συνέχεια το 2015.

Ωστόσο, αντί να ολοκληρώσουν την επιχείρηση με τη σύλληψή του, οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου συνέχισαν να εκμεταλλεύονται το διαδικτυακό του προφίλ για να αποκαλύψουν επιπλέον παιδόφιλους και άτομα που εμπλέκονται στην παράνομη διάδοση υλικού σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας τονίζει την επιτυχία της πολυετούς μυστικής επιχείρησης, αναφέροντας ότι «2.200 παιδο-εγκληματίες ξεσκεπάστηκαν». Οι συλλήψεις που έγιναν ως αποτέλεσμα της επιχείρησης δεν περιορίστηκαν στην Ελβετία, αλλά επεκτάθηκαν σε διάφορα ελβετικά καντόνια, καθώς και σε χώρες όπως η Κροατία, η Βραζιλία, η Γαλλία και η Ισπανία.

Σημειωτέον, η επιχείρηση αποκάλυψε όχι μόνο χρήστες παιδικής πορνογραφίας αλλά και δράστες που κακοποίησαν σωματικά παιδιά, που αναφέρονται ως «πράκτορες δράστες». Η επιχείρηση όχι μόνο έφερε πολλούς παραβάτες ενώπιον της δικαιοσύνης, αλλά βοήθησε επίσης στην εξάρθρωση εγκληματικών δικτύων που λειτουργούν στις σκοτεινές γωνιές του Διαδικτύου.

Πηγή: geotv

Σχετικά άρθρα