Ο βασιλικός γάμος της χρονιάς στην Ιορδανία: Με δημιουργία Elie Saab και Dolce & Gabbana εντυπωσίασε η νύφη

Ο βασιλικός γάμος της χρονιάς ήταν εκείνος του πρίγκιπα διαδόχου της Ιορδανίας Χουσεΐν μπιν Αμπντάλα Β΄με την σαουδαραβικής υπηκοότητας Ράτζουα Αλ-Σάιφ το βράδυ της Πέμπτης(01/06) στο Αμμάν.

Η θρησκευτική τελετή πραγματοποιήθηκε στο παλάτι Ζαχράν ανάμεσα σε περίπου 140 καλεσμένους εκεί όπου οι γονείς του πρίγκιπα-ο βασιλιάς Αμπντάλα Β΄ και η βασίλισσα Ράνια -παντρεύτηκαν το 1993.

Τη νύφη συνόδεψαν στο παλάτι τα μικρότερα αδέλφια του διαδόχου ο πρίγκιπας Χασέμ και η πριγκίπισσα Σάλμα.

Οπως αναφέρει το Αrabnews μετά την γαμήλια τελετή, το ζευγάρι ήταν προγραμματιοσμένο να κατευθυνθεί στο Παλάτι Αλ-Χουσεϊνία της ιορδανικής πρωτεύουσας, περίπου 10 χλμ, με συνοδεία αυτοκινητοπομπής η οποία θα περιλάμβανε οκτώ κόκκινα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και έντεκα μοτοσικλέτες.

Εκεί παρευρέθηκαν στην επίσημη δεξίωση που παρέθεσε ο Βασιλιάς Αμπντάλα Β’ και η Βασίλισσα Ράνια, με τη συμμετοχή 1.700 καλεσμένων. Μεταξύ αυτών είναι η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν, η πριγκίπισσα Βικτόρια της Σουηδίας με τον σύζυγό της, ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ και η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας, ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος με την σύζυγό του βασίλισσα Σοφία, καθώς και πριγκίπισσες Χισάκο και Τσουγκούκο της Ιαπωνίας.

Ο γάμος του πρίγκιπα Χουσεΐν και διαδόχου του θρόνου της Ιορδανίας με την αγαπημένη του Ρατζούα Αλ Σάιφ πραγματοποιήθηκε στους κήπους του παλατιού Ζαχράν στο Αμμάν μπροστά σε 140 καλεσμένους, μέλη της βασιλικής οικογένειας και εκλεκτών προσκεκλημένων από όλο τον κόσμο.

Η Ρατζούα Αλ Σάιφ με μοντέρνο νυφικό δια χειρός Έλι Σάαμπ

Σύμφωνα με το Αrabnews, η Ρατζούα Αλ Σάιφ έφτασε στο παλάτι με μια Rolls-Royce Phantom V του 1968 που είχε κατασκευαστεί για την αείμνηστη βασίλισσα Zein Al-Sharaf, την προγιαγιά του πρίγκιπα Χουσεΐν. Την συνόδευαν τα αδέλφια του διαδόχου, ο πρίγκιπας Χασίμ και οι πριγκίπισσες Σάλμα και Ιμάν.

Η μέλλουσα βασίλισσα της Ιορδανίας έκλεψε τις εντυπώσεις με το μοντέρνο νυφικό σε στενή γραμμή από τον διάσημο Λιβανέζο σχεδιαστή Έλι Σάαμπ(Elie Saab). Το εντυπωσιακό νυφικό με το ιδιαίτερο κόψιμο στο λαιμό ήταν εμπνευσμένο από μία παλαιότερη δημιουργία του σχεδιαστή, την οποία είχε φορέσει η βασίλισσα Ράνια σε χρυσό τόνο.

Για τα μαλλιά της επέλεξε μία ξεχωριστή τιάρα και ένα μακρύ τούλινο πέπλο κεντημένο με λουλούδια. Τα συνδύασε με διαμαντένια σκουλαρίκια, ενώ έκπληξη αποτέλεσαν τα λευκά flat γοβάκια της. Στα χέρια της κρατούσε μία ανθοδέσμη με λευκά και κίτρινα λουλούδια, ενώ ήταν ιδιαίτερα αγχωμένη καθώς περπατούσε προς το σημείο της τελετής. Για την τελετή που ακολούθησε η μέλλουσα βασίλισσα άλλαξε νυφικό, εξίσου εντυπωσιακό με το πρώτο, από τον οίκο Dolce & Gabbana, που ανήκει στις haute couture συλλογές τους.

Από την πλευρά του, ο πρίγκιπας Χουσεΐν επέλεξε να φορέσει στρατιωτική στολή εμπνευσμένη από τη στολή που φορούσε ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ την ημέρα του γάμου του το 1993.

Τα βλέμματα ήταν στραμμένα επίσης και στη μητέρα του γαμπρού, βασίλισσα Ράνια, η οποία επέλεξε ένα μακρύ μαύρο Dior φόρεμα από τη φθινοπωρινή συλλογή υψηλής ραπτικής του οίκου για το 2022 με ιδιαίτερες λεπτομέρειες από λουλούδια στα χέρια, τον γιακά και την πλάτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα