Τραγικός ο απολογισμός στην Ινδία: 280 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από σύγκρουση τρένων

Τουλάχιστον 280 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 900 τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών χθες Παρασκευή στο κρατίδιο Οντίσα της ανατολικής Ινδίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας Σουντάνσου Σαράνγκι.

Η επιχείρηση των συνεργείων διάσωσης στον τόπο της τραγωδίας βρίσκεται σε εξέλιξη και εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Η επιχείρηση των συνεργείων διάσωσης στον τόπο της τραγωδίας βρίσκεται σε εξέλιξη και εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος. Εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας αποτυπώνουν τις αγωνιώδεις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να εντοπίσουν επιζώντες ανάμεσα στις στραπατσαρισμένες λαμαρίνες.

Περισσότερα από 200 ασθενοφόρα κινητοποιήθηκαν για τη διακομιδή των τραυματιών σε νοσοκομεία. Υπολογίζεται ότι περίπου 850 άνθρωποι διακομίστηκαν τραυματισμένοι, ορισμένοι εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Κορομαντέλ Εξπρές, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Καλκούτα στο Τσενάι, συγκρούστηκε με μια άλλη επιβατική αμαξοστοιχία, το Χόουραχ Σουπερφάστ Εξπρές, κοντά στο Μπαλασόρ, σύμφωνα με στελέχη των σιδηροδρόμων. Το δεύτερο τρένο εκτροχιάστηκε και τα βαγόνια του μπλέχτηκαν με τα συντρίμμια του πρώτου, σύμφωνα με τη σιδηροδρομική εταιρεία South Eastern Railway.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα