Πώς οι φαντασιώσεις μπορεί να προκαλέσουν έντονη ερωτική επιθυμία και γιατί φέρνουν ζήλια ανάμεσα στο ζευγάρι;

Έχετε σκεφτεί ποτέ τις διαφορές μεταξύ των σεξουαλικών φαντασιώσεων που συνήθως δημιουργούνται από άνδρες και γυναίκες; Οι άνδρες τείνουν να έχουν περισσότερες σεξουαλικές φαντασιώσεις από τις γυναίκες και είναι πιο πιθανό να τις συνδυάσουν με τον αυνανισμό. Οι άνδρες, ως οπτικά όντα, είναι πιθανό να δημιουργούν μια οπτική εικόνα του σεξουαλικού σώματος μιας γυναίκας και να φαντάζονται να την παρακολουθούν ή να την αποπλανούν ή, πολύ συχνά, να παρασύρονται από αυτήν.

Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, είναι συνήθως λιγότερο οπτικές στις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις, είναι συνήθως λιγότερο εστιασμένες στα γεννητικά όργανα και συνήθως εστιάζουν περισσότερο στα συναισθήματα μιας ρομαντικής συνάντησης. Οι γυναίκες τείνουν επίσης να εμπλέκουν περισσότερες οσφρητικές και ακουστικές μνήμες… αναμνήσεις μυρωδιών και ήχων.

Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να φανταστούν μια ξεκάθαρη σεξουαλική επαφή, αλλά αναγνωρίζουν εύκολα την ανάδευση των σεξουαλικών συναισθημάτων ενώ βυθίζονται σε ένα ρομαντικό μυθιστόρημα ή μία ταινία.

Οι φαντασιώσεις μπορούν να προκαλέσουν σεξουαλική επιθυμία, να διατηρήσουν τη σεξουαλική διέγερση, να ενισχύσουν τη σεξουαλική εμπειρία, να πυροδοτήσουν έναν οργασμό και να διατηρήσουν τη μνήμη.

Οι φαντασιώσεις βοηθάνε στην πρόκληση ερωτικής επιθυμίας

Η επιθυμία για σεξουαλική επαφή δεν ελέγχεται από έναν διακόπτη που μπορεί να ενεργοποιηθεί μετά από τις ειδήσεις της ώρας έντεκα. Πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα καθώς μεγαλώνουν ή καθώς ωριμάζει μια σχέση, διαπιστώνουν ότι οι εύκολες στροφές είναι όλο και λιγότερο πιθανό να συμβούν, ιδιαίτερα αργά το βράδυ. Σε περιόδους που ο χρόνος είναι περιορισμένος, οι φαντασιώσεις μπορούν να χρησιμεύσουν για να εστιάσουν την προσοχή στο αναμενόμενο ερωτικό γεγονός και να βοηθήσουν στην πρόκληση της επιθυμίας για σεξουαλική οικειότητα.

Οδηγός για την τέλεια φαντασίωση

Για να προκαλέσετε την επιθυμία, μπορείτε να σκεφτείτε εκ των προτέρων τι θα θέλατε να ζήσετε και τι θέλετε να δώσετε και να λάβετε. Φανταστείτε ότι η σεξουαλική επαφή είναι η πρώτη σας, αλλά χωρίς αυτές τις αρχικές ανησυχίες, και ας είναι, στο μυαλό σας, μια νέα και συναρπαστική περιπέτεια. Θυμηθείτε τα καλά σεξουαλικά συναισθήματα που έχετε βιώσει και αναπολήστε διανοητικά αξέχαστες προηγούμενες συναντήσεις. Ζητήστε την ανάμνηση της ζεστασιάς, της απαλότητας και του απαλού αγγίγματος ενός συντρόφου. Δείτε το πρόσωπο του συντρόφου σας στα μάτια του μυαλού σας και θυμηθείτε τους ήχους ευχαρίστησης αυτού του ατόμου και το άρωμα του ενθουσιασμού του.

Η επιθυμία μπορεί να προκληθεί αμοιβαία κατά τη διάρκεια της ημέρας, με ένα τηλεφώνημα που θα πείτε για παράδειγμα: «Σε σκέφτομαι γυμνή» ή «Δεν θα πιστέψεις τι θέλω να σου κάνω απόψε», μπορεί να εξάψει τη φαντασία και των δύο συντρόφων, αφού θα περάσετε τη μέρα σκεπτόμενες τι ακολουθεί τη νύχτα.

Η φαντασίωση των singles

Για όσους δεν έχουν σύντροφο, οι φαντασιώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να γίνουν το προοίμιο για ένα επεισόδιο αγάπης για τον εαυτό του εκείνο το βράδυ. Η αυτοδιέγερση, ο φυσιολογικός, φυσικός τρόπος να βιώνεις τη μοναχική ευχαρίστηση, είναι μια υγιής διέξοδος για πολλούς που είναι μόνοι. Η φαντασίωση κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί σίγουρα να σας προετοιμάσει για αυτό που πρόκειται να ζήσετε, όταν αφεθείτε κάτω από τα σκεπάσματα.

Πώς να διατηρήσετε την διέγερση που φέρνει η σεξουαλική φαντασίωση

Απωθώντας τις ενοχλητικές μη σεξουαλικές σκέψεις, η ερωτική φαντασίωση μπορεί να διατηρήσει τη διέγερση. Όταν μας αποσπούν την προσοχή, χρειάζεται μόνο να εστιάσουμε σε μια ευχάριστη σεξουαλική ανάμνηση ή να προβάλλουμε μια συναρπαστική οπτική εικόνα στην οθόνη του μυαλού μας. Οι φαντασιώσεις μπορεί να είναι του τρέχοντος σεξουαλικού μας συντρόφου, αλλά συχνά θα περιστρέφονται γύρω από πρόσωπα του παρελθόντος, συναδέλφους, αστέρες του κινηματογράφου ή ελκυστικούς ξένους. Το να φέρνετε άλλους στις φαντασιώσεις σας είναι φυσιολογικό και δικαιολογείται εάν εξυπηρετεί το να μείνει αναμμένη η φλόγα και το πάθος στη σχέση σας.

Μήπως οι φαντασιώσεις σας είναι πολύ «kinky»;

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν ότι οι φαντασιώσεις τους είναι «kinky», αλλά τέτοιες φαντασιώσεις είναι συνηθισμένες. Οι ασυνήθιστες φαντασιώσεις μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της διέγερσης και είναι αβλαβείς εάν δεν υπάρχει καταναγκασμός να βιώσει κανείς μια πράξη που θα ήταν συναισθηματικά ή σωματικά επιβλαβής για τον εαυτό του ή για τους άλλους. Ενώ η ειλικρίνεια είναι συνήθως η καλύτερη πολιτική, πρέπει να χρησιμοποιείται διακριτικότητα στο μοίρασμα κάποιων ασυνήθιστων φαντασιώσεων ή φαντασιώσεων που αφορούν άλλα άτομα. Είναι σπάνιο ένα ζευγάρι να μπορεί να μοιραστεί τέτοιες προσωπικές σκέψεις χωρίς, στην καλύτερη περίπτωση, λίγη ενόχληση.

Όταν ο σύντροφος μας σκέφτεται ερωτικά κάποια άλλη

Πολύ συχνά η αντίδραση στο άκουσμα της πιο kinky φαντασίωσης ενός συντρόφου είναι αντίδραση ζήλιας και δυσπιστίας, αν όχι θυμού και αηδίας. Μια γυναίκα μπορεί να φαντασιωθεί παιχνιδιάρικα ότι το πέος του συντρόφου της είναι τεράστιο και να αρχίσει να σκέφτεται πως θα νιώσει όταν εκείνος θα μπει μέσα της ή ακόμα μπορεί να σκέφτεται πως αυτό το πέος ανήκει σε κάποιον άλλον άντρα, ο οποίος στην φαντασίωση παίρνει το ρόλο του συντρόφου της. Γρήγορα, ωστόσο, εάν είστε στη θέση αυτής της γυναίκας, μπορεί να καταλάβετε πως στην πραγματική ζωή είστε ευχαριστημένες με αυτό που έχετε.

Αντίστοιχα και ένας άντρας μπορεί να σκεφτεί ερωτικά μια άλλη γυναίκα που έχει μεγαλύτερο στήθος ή πιο στητά οπίσθια ή μια γυναίκα με την οποία στο παρελθόν δοκίμασε διαφορετικές στάσεις. Ωστόσο αυτό αν και σαν πρώτο άκουσμα φαντάζει τρομακτικό για τον σύντροφο που θα ακούσει πως κάποιος άλλος διεγείρει ερωτικά το ταίρι του, θα πρέπει να απενοχοποιηθεί. Οι άνθρωποι στο άκουσμα πως δεν είναι αρεστοί πανικοβάλονται και κατακλύζονται από μειονεκτικά συναισθήματα και τεράστια ανασφάλεια. Ειδικά για τα άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι καταστροφικό να ακούσουν κάτι τέτοιο.

Θα πρέπει λοιπόν να διαχωρίζετε την φαντασίωση από την πραγματικότητα και αν έχετε βρεθεί στη θέση που περιγράψαμε μόλις, απλά αναρωτηθείτε αν έχετε πιάσει ποτέ τον εαυτό σας να φαντασιώνεται κάποιον άλλον. Η απάντηση πιθανότατα να είναι θετική και να ξέρετε πως είναι απόλυτα φυσιολογικό. Οι ερωτικές επιλογές και ο τρόπος που διεγείρεστε δεν έχει καμία σχέση με το αν ο σύντροφός σας σας αγαπάει ή με το πόσο τον αγαπάτε εσείς.

Αν πάλι οι φαντασιώσεις γίνονται τόσο έντονες που τελικά είναι αντιληπτές και από εσάς, ξεκαθαρίστε αν αισθάνεστε άνετα με κάτι τέτοιο. Αν όχι, ζητήστε από το ταίρι σας να συζητήσετε και να βρείτε άλλους τρόπους να διανθισετε την σεξουαλική σας ζωή.

Γιατί φαντασιωνόμαστε πράγματα για να ερεθιστούμε σεξουαλικά;

Είναι πιθανό να είστε κουρασμένες ή να περνάτε μια περίοδο μεγάλου άγχους και να σκέφτεστε αυτό το μεγαλύτερο πέος ή οποιαδήποτε άλλη φαντασίωση για να μπορέσετε να συγκεντρωθείτε περισσότερο ή για να νιώσετε την ευχαρίστηση που θα παίρνατε από αυτό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητο να το μοιραστείτε με τον σύντροφό σας, γιατί το πιθανότερο είναι να του δημιουργήσετε ανασφάλειες σχετικά με τις επιδόσεις του, όπως εξηγήσαμε και προηγουμένως.

Η αγάπη είναι το κλειδί

Οι δύο σύντροφοι θα πρέπει να κατανοούν πως οι προσωπικές φαντασιώσεις στο σεξ δεν αφορούν τους ίδιους, αλλά είναι κάτι πάνω από αυτούς, αφού κάλλιστα μία φαντασίωση μπορεί να προϋπάρχει της σχέσης των δύο. Μπορεί ένας άνδρας να φαντασιώνεται πως κάνει σεξ με τη μικρότερη παντρεμένη αδερφή της γυναίκας του, ενώ στην πραγματικότητα να μην προχωρούσε ποτέ σε κάτι τέτοιο. Εάν μοιραστείτε μία τέτοια φαντασίωση είναι πολύ πιθανό να εισπράξετε θυμό και δυσπιστία. Από την στιγμή που αγαπάτε τον σύντροφο σας και ξέρετε πως η σεξουαλική σας ζωή είναι πλήρης, κρατήστε τις φαντασιώσεις για τον εαυτό σας, και κάντε ξεκάθαρο στο ταίρι σας να κάνει το ίδιο.

Γιατί τελικά δημιουργούμε φαντασιώσεις;

Η καινοτομία μπορεί να χαθεί σε μακροχρόνιες σχέσεις. Όταν ένα ζευγάρι γίνεται άνετο και εξοικειωμένο μεταξύ τους σεξουαλικά, συχνά ξεχνάει να είναι ρομαντικό. Όλο το σεξουαλικό σενάριο μπορεί να γίνει ρουτίνα, να λαμβάνει χώρα την ίδια ώρα της ημέρας και στην ίδια τοποθεσία – και πολύ συχνά βιαστικά. Αν και μπορεί να μην είναι πρακτικό για τους περισσότερους από εμάς να κάνουμε έρωτα σε μια παραλία, στη μυαλό μας μπορούμε να φανταστούμε τον ήχο του ωκεανού, τη ζεστασιά της άμμου κάτω από το σώμα μας και τον ενθουσιασμό του να κάνουμε έρωτα κάτω από τα αστέρια. Ίσως η δική σας θα είναι μια φαντασίωση να κάνετε έρωτα στο δάσος, ή σε έναν παλιό αχυρώνα ή στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου που είχατε ως έφηβος/η.

Κάποιες φαντασιώσεις μπορούν να γίνουν πράξη, οι περισσότερες όμως είναι απλώς ιδιωτικές σκέψεις που δεν χρειάζεται να έχουν μια περίπλοκη ιστορία ή ένα καστ εκατοντάδων ατόμων. Η υπερβολική σκληρή δουλειά για την οικοδόμηση μιας σεξουαλικής φαντασίας μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή, νικώντας έναν από τους σκοπούς της. Οι καλύτερες φαντασιώσεις είναι συχνά αρκετά απλές και συνδέονται με ευχάριστες αναμνήσεις. Συχνά είναι οπτικές, δημιουργώντας μια διανοητική εικόνα ενός μέρους του σώματος του συντρόφου σας που είναι ευχάριστο να το βλέπετε.

Οι φαντασιώσεις εξυπηρετούν πολλές λειτουργίες από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος. Θυμηθείτε, οι σεξουαλικές φαντασιώσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια σεξουαλική επαφή είναι φυσιολογικές, φυσικές και συχνά χρήσιμες για να μετατρέψουν μια εμπειρία ρουτίνας σε ένα νέο και συναρπαστικό γεγονός.

Με πληροφορίες από το heathplace

Σχετικά άρθρα