Φτιάξε μόνη σου μάσκα ενυδάτωσης και σύσφιξης!

Η beauty blogger, Έφη Χατζηιγνατιάδου μας έκανε ένα μοναδικό δώρο για την ημέρα της γυναίκας. Συγκέντρωσε για εμάς μάσκες προσώπου κατάλληλες για ενυδάτωση, καθαρισμό και σύσφιξη με υλικά που έχουμε στο σπίτι. Δε χρειάζεται να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ για να είμαστε λαμπερές και όμορφες και την ημέρα της γυναίκας!

1. Μάσκα με μέλι

Το γνωστό σε όλους μας, μέλι, τόσο ευεργητικό για το σώμα μας όταν το τρώμε όσο και για την επιδερμίδα μας όταν το απλώνουμε καθώς προσφέρει θρέψη! Απλώνουμε απευθείας σε πρόσωπο και λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, αφήνουμε 20 λεπτά μέχρι να στεγνώσει (όχι περισσότερο) και ξεβγάζουμε καλά με ζεστό νερό.

2. Μάσκα με μπανάνα

Πολτοποίησε μια ώριμη μπανάνα, πρόσθεσε 2 κουταλιές μέλι μέχρι να γίνει ένας μαλακός πολτός. Άπλωσε σε όλο το πρόσωπο και ξέβγαλε μετά από 20 λεπτά. Πρόκειται για μια πολύ θρεπτική και συσφικτική μάσκα!

3. Μάσκα από ντομάτα

Πολτοποίησε μια ώριμη ντομάτα, άπλωσε την στο πρόσωπο και ξέβγαλε με χλιαρό νερό έπειτα από 20 λεπτά. Αυτή η μάσκα είναι ιδανική για λιπαρά δέρματα, προσφέρει λάμψη και ενισχύει την επιδερμίδα.

4. Μάσκα από γιαούρτι και μέλι 

Πρόκειται για μια μάσκα ενυδάτωσης και λάμψης για κάθε τύπο δέρματος. Ανακατεύουμε 2 κουταλιές γιαουρτιού (πλήρες) με 2 κουταλιές  μέλι και απλώνουμε στο πρόσωπο μας. Έπειτα από 15 λεπτά ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό.

5. Μάσκα με αυγό

Μια μάσκα σύσφιξης για όλες τις ηλικίες. Χτυπάμε 2 ασπράδια αυγού και στην συνέχεια απλώνουμε στο πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Μετά από περίπου 10-15 λεπτά θα νιώθετε ότι αρχίζει να σας τραβάει και ξεπλένουμε με άφθονο και χλιαρό νερό.


6. Μάσκα με Γάλα 

Για τα κουρασμένα μας ματάκια παίρνουμε 2 στρογγυλά βαμβάκια και τα βρέχουμε με κρύο γάλα, τοποθετούμε τα βαμβάκια στα κλειστά μας μάτια. Περιμένουμε 10 λεπτά και ξεβγάζουμε το πρόσωπο μας με χλιαρό νερό.

7. Μάσκα με Χαμομήλι

Άλλη μια μάσκα καθαρισμού και αναζωογόνησης για τα κουρασμένα μάτια μας,. Βράζουμε λίγο χαμομήλι, αφήνουμε τα φακελάκια να κρυώσουν και τοποθετούμε στα κλειστά μας μάτια. Μια άλλη μάσκα για τα ματάκια μας είναι να βράσουμε χαμομήλι, να τοποθετήσουμε το προϊόν αφού κρυώσει σε παγοθήκες και 2 φορές την εβδομάδα να τοποθετούμε τα παγάκια χαμομηλιού στα μάτια μας!

8. Μάσκα με Πορτοκάλι 

Μια μασκούλα από πορτοκάλι η οποία προσφέρει λαμπερό, απαλό και γυαλιστερό δέρμα, καθώς καθυστερεί και τις ρυτίδες! Πολτοποιούμε ένα πορτοκάλι και το τοποθετούμε στο πρόσωπο μας για 10-15 λεπτά, έπειτα ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό.

Αυτές κορίτσια μου είναι οι μάσκες περιποίησης, καθαρισμού και ενυδάτωσης που χρησιμοποιώ πολύ πολύ συχνά. Όλες έχουν αποφέρει τέλεια αποτελέσματα στην δική μου επιδερμίδα. Ελπίζω να σας άρεσε το post, να το βρήκατε χρήσιμο και ενδιαφέρον και να χρησιμοποιήσετε τις μάσκες πολύ σύντομα.

Σχετικά άρθρα