Η Ενδοκρινολόγος, Δρ. Μαρία Αλεβιζάκη, μας μιλά για τον καρκίνο του θυρεοειδούς αδένα και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά με την πρόληψη και τη θεραπεία του! 

Ακούστε το 1ο μέρος της συζήτησης της Ενδοκρινολόγου, Δρ. Μαρία Αλεβιζάκη, με την Άννα Δρούζα και βρείτε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που σας απασχολούν:

  • Πόσο συχνός είναι ο καρκίνος του θυρεοειδούς αδένα;
  • Γιατί ο καρκίνος του θυρεοειδούς αδένα διαγιγνώσκεται ολοένα και πιο συχνά στις πιο νεαρές ηλικίες και ιδιαίτερα στα παιδιά; 
  • Ποιες ηλικίες αφορά περισσότερο και γιατί είναι πιο συχνός στις γυναίκες;
  • Ποια είναι τα συμπτώματα του συνήθη καρκίνου του θυρεοειδούς;
  • Ποιο είναι το βασικό σύμπτωμα του μυελοειδούς καρκίνου;
  • Ποιες οι αιτίες της εκδήλωσης του καρκίνου του θυρεοειδούς;
  • Τι είναι τα θυλώδη καρκινώματα και πως ανευρίσκονται;
  • Ποια η θεραπεία του καρκίνου του θυρεοειδούς;
  • Ποιες οι πιθανές επιπλοκές ύστερα από τη χειρουργική αφαίρεση του θυρεοειδούς αδένα;
  • Ποια η συσχέτιση της Hashimoto με τον καρκίνο του θυρεοειδούς αδένα;

Περισσότερα για την Δρ. Μαρία Αλεβιζάκη:

Ειναι Ομότιμη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας στην Ιατρική Σχολή Παν/μίου Αθηνών. Εχει διαδακτορικη διατριβή από την Ιατρική Σχολή Παν/μίου Αθηνών και PhD thesis, από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Κλινικές ειδικότητες: Παθολογία, Ενδοκρινολογία. Εχει διατελέσει μέλος σε πολλές Ελληνικές και Διεθνείς Επιτροπές μεταξύ των οποίων του ΔΣ της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, του ΔΣ της European Society of Endocrinology και της European Thyroid Association. Εχει συμμετάσχει στην επιτροπή κριτών για διεθνή επιστημονικά βραβεία και Ευρωπαϊκές Ακαδημαϊκές θέσεις. Συμμετεχει στην συνατακτική επιτροπή πολλών διεθνών επιστημονικών περιοδικών με θεματα ενδοκρινολογίας και θυρεοειδούς. Προσκεκλημένη ομιλήτρια σε πολλές Ελληνικές και Διεθνείς επιστημονικές συναντήσεις για διαλέξεις σχετικές με το Θυρεοειδικό Καρκίνωμα, το Μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς και τα σχετικά κληρονομούμενα σύνδρομα, την υποκλινική νόσο του θυρεοειδούς και τις επιπλοκές από το καρδιαγγειακό σύστημα ορμονικών και μεταβολικών παραγόντων. Εχει συμμετάσχει στην συγγραφή κατευθυντήριων οδηγιών της Ευρωπαϊκης Εταιρείας Θυρεοειδούς για το κληρονομούμενο μυελοειδές καρκίνωμα, Εχει δημοσιεύσει περίπου 175 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά μετά από κρίση Εχει επιβλέψει πληθώρα διατριβών στην Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών Κλινικά και ερευνητικά ενδιαφέροντα: Διαφοροποιημένο Θυρεοειδικό Καρκίνωμα: επιδημιολογία και αντιμετώπιση,

Κληρονομούμενο Μυελοειδές καρκίνωμα θυρεοειδούς, Οζώδης νόσος του θυρεοειδούς. Αυτοάνοση νόσος του θυρεοειδούς: επιδημιολογία, επίδραση περιβαλλοντικών και διατροφικών παραγόντων. Ορμονικές παράμετροι και καρδιαγγειακές επιπλοκές (Στεροειδή του φύλου, υποκλινική νόσος του θυρεοειδούς).

Σχετικά άρθρα