Πώς θα απαλλαγώ από την πιτυρίδα;

Φοράς το αγαπημένο σου μαύρο μπλουζάκι και νιώθεις υπέροχα. Μέχρι που ξαφνικά, βλέπεις  άσπρες νιφάδες στους ώμους σου! Πιτυρίδα. Πώς θα την καταπολεμήσεις; Έχω για σένα μερικές πολύ καλές ιδέες. Με τι θες να ξεκινήσουμε; Με τα καλύτερα προϊόντα  του εμπορίου ή με δυο πολύ καλές φυτικές συνταγές που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου;

Beauty blogger, Κορίνα Συλλογίστου

 

 

 

 

 

Υπάρχουν δύο τύποι πιτυρίδας, η ξηρή και η λιπαρή. Στην πρώτη τα “λέπια” είναι μικρά, λεπτά, αποκολλώνται και πέφτουν, ενώ στη δεύτερη τα λέπια είναι πιο χοντρά και μεγάλα, συνήθως με κιτρινωπή απόχρωση και παραμένουν κολλημένα στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής.

Πώς θα απαλλαγώ από την πιτυρίδα;

Καλό θα είναι να αποφύγεις το στέγνωμα σε υψηλές θερμοκρασίες, το καθημερινό λούσιμο, αλλά και τα πολύ ‘‘επιθετικά’’ προϊόντα. Στην αγορά θα βρεις πλήθος ειδικών σαμπουάν, τα οποία περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες ώστε να μην αφυδατώνουν το δέρμα του κεφαλιού ή την τρίχα.

Παρακάτω σου προτείνω προϊόντα που μπορείς να εμπιστευτείς για να καταπολεμήσεις την πιτυρίδα. Είναι τα καλύτερα που μπορείς να βρεις στο εμπόριο:

1. Ultrex Soft & Smooth  (4, 90 ευρώ), με σύνθεση Nutrium 10, δρα ενάντια στην πιτυρίδα, την ξηροδερμία και τη φαγούρα.

2. Head&Shoulders Classic Clean (5,20 ευρώ), το πρωταρχικό αντιπιτυριδικό σαμπουάν, ήπιο για καθημερινή χρήση.

3. Herbal Essences Νο Flakin’ Way ( 4,50 ευρώ), βαθιά ενυδάτωση, αισθητή αντιμετώπιση της πιτυρίδας και ευχάριστο φρουτένιο άρωμα.

4.Vichy Dercos Shampoo (10, 95 ευρώ),  χωρίς θειικά άλατα και με δύο ενεργά συστατικά με καταπραϋντικές ιδιότητες.

5. Propoline Shampoo (10,80 ευρώ), κατά της πιτυρίδας με Προπόλη και Κέδρο.

6. Korres Σαμπουάν με Δάφνη και Echinacea (8,50 ευρώ),  συστατικά γνωστά για τις αντισηπτικές τους ιδιότητες.

Εάν όμως, προτιμάς τις πιο φυσικές λύσεις, τότε μπορείς να δοκιμάσεις βότανα και έλαια για να καταπολεμήσεις την πιτυρίδα. Παρακάτω σου δίνω τις δικές μου αγαπημένες συνταγές.

  1. Ανάμειξε 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας με αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο και ζέστανε το μείγμα στα μικροκύματα για περίπου 10’’. Αφού βρέξεις τα μαλλιά σου με ζεστό νερό και τα σκουπίσεις καλά με μία πετσέτα, άπλωσε το μείγμα στο κεφάλι σου και κάνε ελαφρύ μασάζ. Τύλιξε μία ζεστή πετσέτα ή φόρεσε ένα σκουφάκι και άσε το μείγμα να δράσει για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια λούσου ως συνήθως.
  2. Σε περίπου ένα λίτρο νερό, πρόσθεσε δύο χούφτες θυμάρι και άφησε το να βράσει για περίπου 5 λεπτά. Άφησε το για περίπου 10 λεπτά να “ηρεμήσει” και να γίνει χλιαρό. Σούρωσε το και πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο. Στη συνέχεια κάνε μασάζ στο κεφάλι σου με τη λοσιόν που έφτιαξες. Μπορείς να τη διατηρήσεις στο ψυγείο σε κλειστό δοχείο ή σε μπουκάλι ψεκασμού.

Προσοχή…

Πολλές φορές  τα προϊόντα της αγοράς δεν αρκούν στην καταπολέμηση της πιτυρίδας. Ένας ειδικός δερματολόγος μπορεί να εκτιμήσει καλύτερα την κατάσταση και να σε βοηθήσει.

Σχετικά άρθρα