Γίνεται απολέπιση μόνο με ένα λεμόνι;

Συχνά το πρόσωπο και το σώμα μας, έχουν νεκρά κύτταρα τα οποία θα πρέπει να απομακρυνθούν γιατί εμποδίζουν την λάμψη του δερματός μας.

Η κυρία Μαίρη Παναγάκου, σύμβουλος ομορφιάς μας αποκαλύπτει μια απολεπιστική συνταγή, από φυσικά προϊόντα, που θα απομακρύνει κάθε μολυσμένο κύτταρο.

 

 

 

 

 

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε  1 κουταλιά της σούπας κουάκερ, 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού, λίγες σταγόνες  φρεσκοστιμμένου λεμονιού και λίγο κρύο γάλα, τόσο όσο να έχετε μια σφικτή κρέμα που θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και τις μαύρες κηλίδες του δέρματος.

Τι μου προσφέρουν τα συστατικά των προϊόντων;

Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του κολλαγόνου.  Ακόμη, περιέχει βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β6, είναι πλούσιο σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Αξίζει να αναφέρουμε, πως κάθε λεμόνι πέρα από τις σημαντικές βιταμίνες, που περιέχει, είναι πλούσιο και σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, κάλιο, και ανόργανα άλατα όπως το ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, πυρίτιο, ασβέστιο καθώς και σε μεταλλικά άλατα.

Να προσέξεις πως…

Αν χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση τα λεμόνια στο δέρμα σου, να αποφεύγεις την συχνή έκθεση σου στον ήλιο, γιατί μπορεί να έχεις ευαίσθητο δέρμα και να καεί.

Να χρησιμοποιείς πάντα φρέσκα ακέρωτα λεμόνια και αν είναι να πάρεις τον χυμό να είναι φρεσκοστυμμένα.

Μην συνεχίσεις να χρησιμοποιείς το λεμόνι αν καταλάβεις ότι σε ερεθίζει στο δέρμα.

Σχετικά άρθρα