Πρωινό μακιγιάζ σε βραδινό μονο με 3 κινήσεις

Πολλές φορές μετά τη δουλειά ή τη σχολή προγραμματίζουμε μια βραδινή έξοδο αλλά το μακιγιάζ μας μετά από τόσες ώρες χρειάζεται ανανέωση και μικρές αλλαγές για να ταιριάζει με την περίσταση. Και αν δεν προλαβαίνουμε να πάμε σπίτι; Τότε τι μπορούμε να κάνουμε με τα καλλυντικά που έχουμε στην τσάντα μας!

Η Λούση Καλαγκιά, σύμβουλος ομορφιάς, μας δίνει εύκολες και κυρίως γρήγορες λύσεις!

Ένα πρωινό μακιγιάζ πρέπει να είναι ελαφρύ έχοντας βάλει την κάλυψη που χρειάζεσαι, όπως μάσκαρα, ρουζ και ένα lip gloss.

Με λίγα προϊόντα που μπορείς να έχεις στην τσάντα σου θα δούμε πώς μπορείς να μετατρέψεις το πρωινό σου μακιγιάζ  με δύο διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με το αν θέλεις να τονίσεις τα μάτια ή τα χείλη.

Πριν δούμε το κάθε μακιγιάζ ξεχωριστά η κάλυψη και το ρουζ μπορεί να έχουν αλλοιωθεί κατά τη διάρκεια της μέρας, οπότε είναι τα πρώτα που ανανεώνουμε.

1. Με ένα κονσίλερ θα καλύψεις τα σημεία που το χρειάζονται όπως κάτω απ’τα μάτια ή δυσχρωμίες. To cream concealer της Inglot προσφέρει τέλεια κάλυψη και η συσκευασία είναι ιδανική για την τσάντα σου.

2. Στη συνέχεια πέρασε λίγη πούδρα στη γραμμή Τ για να απορροφηθεί η λιπαρότητα και για να έχεις ένα ματ αποτέλεσμα,μία σε compact μορφή όπως της Radiant περιέχει και καθρεφτάκι.

3. Το ρουζ σου θα τονιστεί  και θα δώσεις χρώμα στο πρόσωπό σου αν περάσεις μια έξτρα στρώση και η βάση του μακιγιάζ είναι έτοιμη.Τα shimmery ρουζ  όπως το 127 της Radiant προσφέρουν χρώμα και λάμψη ταυτόχρονα.

A.Τονίζοντας τα μάτια

Αν σου αρέσει το πιο δραματικό look στα μάτια ένα μαύρο μολύβι δεν πιάνει καθόλου χώρο στην τσάντα σου και θα μεταμορφώσει γρήγορα και εύκολα το μακιγιάζ σου. Τα waterproof μολύβια ματιών της Seventeen απλώνονται εύκολα, διαρκούν και είναι πολύ οικονομικά.

1. Εφαρμοσέ το στο πάνω βλέφαρο.

2. Mε ένα πινέλο ή μια μπατονέτα “σβήσε” το ελαφρά για ένα σμόκυ εφέ.

3. Κάνε το ίδιο και στο κάτω βλέφαρο αλλά μέχρι τη μέση για να μη φαίνεται μικρό το μάτι. Εφάρμοσε και στην εσωτερική γραμμή και τα μάτια είναι έτοιμα.

4. Ανανέωσε απλά το lip gloss σου για να κρατήσεις τις ισορροπίες και είσαι έτοιμη. Το αγαπημένο μου είναι από Barry M no11.

Να θυμάσαι πως… Όταν τονίζουμε ένα χαρακτηριστικό στο μακιγιάζ αφήνουμε όλα τα υπόλοιπα πολύ απαλά βαμμένα.

B.Τονίζοντας τα χείλη

Αν είσαι από εκείνες που προτιμούν τα έντονα χείλη είναι πολύ εύκολο να μετατρέψεις  το πρωινό σου μακιγιάζ γιατί τα μάτια πρέπει να μείνουν απλά όπως ήταν αρχικά. Οι αποχρώσεις που κυριαρχούν φέτος είναι οι μωβ, μπορντώ και τα κλασσικά κόκκινα.

1. Σχημάτισε τα χείλη σου με ένα περίγραμμα ίδιου χρώματος με το κραγιόν σου για να μείνει σταθερό.

2. Εφάρμοσε το κραγιόν σου και η εμφάνιση σου θα ανανεωθεί εύκολα και γρήγορα. Εγώ προτιμώ τα μωβ φέτος και το no156 από Barry M σε συνδυασμό με το no07 lip liner είναι υπέροχος συνδυασμός.

Μάθε πως… Αν σου αρέσει το έντονο μακιγιάζ θα μπορούσες να συνδυάσεις το ελαφρύ σμόκυ με τα σκούρα χείλη. Πάντως όποιο και να επιλέξεις  θα είσαι λαμπερή για την έξοδο σου μέσα σε λίγα λεπτά!

Σχετικά άρθρα