Eνυδάτωσε πρόσωπο και σώμα χωρίς έξοδα!

Θες να έχεις ένα λείο δέρμα;  Χρειάζεσαι ενυδάτωση στο πρόσωπο και στο σώμα; Αλλά δε θέλεις να ξοδέψεις χρήματα σε ακριβά καλλυντικά; Έχουμε για σένα ένα πολύτιμο μυστικό. Μια συνταγή από αμυγδαλέλαιο που μπορεί να κάνει θαύματα σε πρόσωπο σώμα και μαλλιά!

Τη συνταγή προτείνει η beauty editor,  Κορίνα Συλλογίστου.

-Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τo δικό σας scrub είναι:

1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

1 φλιτζάνι αμυγδαλέλαιο

2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σου

ή ένα ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)

1 αμπούλα βιταμίνη Ε (προαιρετικά)

Σε ένα μπολ, ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά και μετά τοποθέτησε τα σε ένα γυάλινο βάζο.

-Πώς θα  χρησιμοποιήσεις το μείγμα;

Χρησιμοποίησέ το στο σώμα, μετά το ντους, εφάρμοσέ το με κυκλικές κινήσεις σε όλο το σώμα. Μετά ξέπλυνέ το με χλιαρό νερό και αν θες συμπληρωματικά άπλωσε και την ενυδατική σου. Κάντο 1-2 φορές την εβδομάδα και πολύ σύντομα θα δεις μεγάλη διαφορά. Το αμυγδαλέλαιο είναι εξαιρετικό και για την αντιμετώπιση των ραγάδων.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσεις και για ενυδάτωση στο πρόσωπο απλώνοντας μια μικρή ποσότητα αλλά και για την περιοχή κάτω από τα μάτια.  Το δέρμα σου θα γίνει πολύ ελαστικό.

-Τι μου προσφέρει το αμυγδαλέλαιο; Που αλλού μπορώ να το χρησιμοποιήσω;  

Το αμυγδαλέλαιο είναι πολύ ενυδατικό, απαλό και αναζωογονητικό για την επιδερμίδα. Απορροφάται εύκολα, ενώ  πολλές φορές προτείνεται ακόμα και σε περιπτώσεις ερεθισμών (έγκαυμα, έκζεμα) αλλά και για την πρόληψη των ραγάδων. Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος εκτός φυσικά από τα λιπαρά δέρματα.

Ακόμη, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να ξεβαφτείς. Αφαιρεί πολύ αποτελεσματικά το μακιγιάζ τόσο από το πρόσωπο όσο και απ’ τα μάτια σου.

Όσο και αν δεν το πιστεύεις, οι βλεφαρίδες σου μπορεί να ταλαιπωρηθούν και αφυδατωθούν από τη χρήση μάσκαρας. Αφού ξεβαφτείς, άπλωσε κάθε βράδυ μικρή ποσότητα αμυγδαλέλαιου πάνω στις βλεφαρίδες σου ώστε να τις ενυδατώσεις. 

Είναι εξίσου χρήσιμο και για τα μαλλιά! Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι, να απλώσεις το λάδι στις άκρες των μαλλιών σου και να το αφήσεις για 20-30 λεπτά. Ύστερα λούσου ως συνήθως. Βοηθά πολύ στην καταπολέμηση της ψαλίδας και της ξηρότητας.

 -Πού μπορώ να βρω το αμυγδαλέλαιο;

Μπορείς να αγοράσεις σε φαρμακεία, καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, αλλά και σε καταστήματα καλλυντικών. Προτίμησε εκείνα που είναι αγνά και βιολογικά. Το κόστος του είναι σχετικά χαμηλό, περίπου στα 12 € τα 500ml.

 

 

 

Σχετικά άρθρα